O společnosti Kikkoman
300 let japonské tradice se snoubí s moderní firemní filozofií. Ve společnosti Kikkoman si klademe za cíl inspirovat lidi po celém světě, aby si užívali to nejlepší ze života, a zároveň podporovat výměnu mezinárodních gastronomických kultur.
Ale co dělá naši sójovou omáčku tak výjimečnou a ideální volbou pro vás, vaši restauraci, jídelní vůz, i hosty? Zjistíte to zde.

Přírodní suroviny
Přirozeně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman je vyrobena pouze ze čtyř pečlivě vybraných ingrediencí: voda, sójové boby, pšenice a sůl. Všechny naše sójové boby jsou zaručeně bez GMO. Nepoužíváme žádná dochucovadla, konzervanty ani barviva.

Přirozená fermentace
Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí zcela přirozeným procesem kvašení, který trvá několik měsíců. Během tohoto procesu vzniká přibližně 300 různých chuťových složek, například tóny vanilky, ovoce, whisky nebo kávy. Všechny tyto chutě a aroma se rozvíjejí bez použití chemie a dávají naší sójové omáčce její nezaměnitelnou chuť.

Udržitelnost jako firemní cíl
Ve společnosti Kikkoman se snažíme fungovat co nejudržitelněji a nejférověji. Přírodní suroviny, krátké dodavatelské řetězce, udržitelné zdroje, šetrné využívání zdrojů a respektující přístup k lidem jsou jádrem naší firemní kultury. O našich konkrétních cílech a opatřeních si můžete přečíst na stránce věnované udržitelnosti. (Odkaz na stránku o udržitelnosti)
Věděli jste, že…?
Japonská sójová omáčka je také známá jako „shoyu“. Tento typ sójové omáčky je charakteristický nižším obsahem soli a zvláštním aromatem, které se vyvíjí během několikaměsíčního kvašení se speciálními kvasinkovými kulturami a použitím pražené pšenice.
To je v ostrém kontrastu například s čínskými sójovými omáčkami, které jsou často pouze částečně kvašené a vyráběné chemickým procesem. Z toho důvodu čínské omáčky obvykle obsahují barviva, cukr, glutamát sodný a konzervační látky, proto mají mnohem silnější chuť, sirupovitou konzistenci a hůře se dávkují.
To je dobrý důvod, proč si před nákupem vždy zkontrolovat etiketu – čím méně přísad, tím lépe!

