
Bezlepková sójová omáčka (voda, sójové boby, sůl, lihový ocet), víno (obsahuje oxid siřičitý), cukr, voda, lihový ocet, sůl, extrakty koření, cibulový prášek, česnekový prášek.
Snadné marinování pro dokonalou chuť.
Tato teriyaki marináda je zcela bez lepku, ale zachovává si svou typickou a oblíbenou chuť teriyaki omáčky. Ať už ji použijete jako chuťově bohatou marinádu na letní grilování, nebo jako tajnou ingredienci, která dodá šmrnc restovaným pokrmům, Kikkoman Teriyaki bezlepková marináda pozvedne celou řadu jídel na novou úroveň chutí.
Teriyaki (z japonských slov „teri“ – glazovat a „yaki“ – grilovat nebo dusit) je kulinářský termín, jehož kořeny sahají do období Edo (přibližně 1608–1868). Tato technika spočívá v marinování masa a ryb ve speciální teriyaki omáčce, po kterém následuje grilování nebo smažení. Výsledkem je dokonale vyvážená sladko-pikantní chuť a nádherný lesk pokrmu. Tento způsob přípravy však dávno překročil hranice Japonska – teriyaki si získalo oblibu po celém světě.
Kikkoman Teriyaki bezlepková marináda dodá šťávu všem grilovacím klasikám, pozvedne chuť salátů i rýžových pokrmů. Zároveň je skvělým základem pro dipy a perfektně doplňuje i veganské recepty.
Vyzkoušeli jste už naši Kikkoman Tamari bezlepkovou sójovou omáčku? Klikněte sem a zjistěte víc!