Kvalita Kikkomanu
Co činí sójovou omáčku Kikkoman výjimečnou?
Bohatá chuť umami
Během dlouhého procesu zrání se tvoří umami (umami zlepšuje chuť slaných jídel), díky kterému získává sójová omáčka Kikkoman svou plnou a výraznou chuť.Vyšší obsah dusíku
Bohatá, jemná chuť sójové omáčky Kikkoman vzniká díky aminokyselinám (obsahu dusíku).
Platí tedy: čím vyšší obsah dusíku, tím vyšší kvalita a intenzivnější chuť.Snadná dostupnost
Kikkoman vyrábí svou sójovou omáčku v Nizozemsku – v srdci Evropy, aby byla zajištěna stálost dodávek.Funkční přínosy
Některé z více než 300 aromatických složek fungují jako prekurzory. Ty se spojují se surovinami, dotvářejí jejich chuť a posilují každý pokrm tak, aby měl plné chuťové tělo.
Oficiální klasifikace sójové omáčky v Japonsku
Na japonském trhu se sójové omáčky třídí podle úrovně celkového dusíku / obsahu bílkovin podle Japonské zemědělské normy (JAS). Toto hodnocení určuje, kolik umami omáčka obsahuje.
| Stupnice jakosti | Dusík (g / 100 ml) | Bílkoviny (g / 100 ml) |
| Speciální třída | >1.50 | >9.38 |
| Speciální třída | >1.35 | >8.44 |
| Standardní třída | >1.20 | >7.50 |
A nyní se podívejme na sójovou omáčku Kikkoman:
Sójová omáčka Kikkoman obsahuje 10 g bílkovin na 100 ml. Sójová omáčka Kikkoman tedy jednoznačně spadá do kategorie „Speciální třída“.
Kikkoman Food Europe je certifikována dle:



