

Cuketové cannelloni s fazolemi a hráškem
Tyto rolky lze připravit z cukety nebo okurek, což z nich dělá lehký, ale vyvážený předkrm nebo salát. Pár kapek Kikkoman Sójové omáčky zvýrazní slané tóny a dodá jídlu ještě intenzivnější chuť.
Ingredience
Na cannelloni:
Na fazolovou pastu:
Na salsu:
- 70 g cannelloni
- 30 g fazolová pasta
- 15 g ozdoba
Postup přípravy
Krok 1
Pomocí škrabky nakrájejte cuketu a okurky na tenké plátky.
Krok 2
Fazole vložte do mixéru. Přidejte olivový olej, tahini, Kikkoman Bezlepkovou sójovou omáčku, česnek, citrónovou šťávu a pepř. Mixujte dohladka.
Krok 3
Všechny ingredience na salsu rozmixujte do hladké konzistence.
Krok 4
Položte vedle sebe 1–2 plátky cukety a na ně podélně 2–3 plátky okurky. Potřete připravenou fazolovou pastou, přidejte umyté listy rukoly (případně klíčky) a zarolujte do rolky.
Krok 5
Na talíř rozetřete salsu a navrch položte cuketová cannelloni. Ozdobte nakrájenými ředkvičkami, olivami a klíčky.
Tip
Cannelloni lze plnit fazolovou pastou nebo hummusem. Skvělý vizuální efekt vytvoří různé barevné varianty hummusu.
Tyto zeleninové rolky vypadají elegantně, pokud jsou servírovány ve vertikálních komínech nebo jednotlivě ve větších porcích.
Před rolováním můžete cuketu lehce ogrilovat pro intenzivnější chuť.
Lilek lze použít jako alternativu cukety, pokud je předem ogrilován a marinován v oleji.
ID receptu: F1080
Recept jako PDF
Stáhnout PDFObjevte více











