Cuketové cannelloni s fazolemi a hráškem
Cuketové cannelloni s fazolemi a hráškem

Cuketové cannelloni s fazolemi a hráškem

Celkový čas vaření 1 h
30 min. Doba přípravy
30 min. Doba vaření

Tyto rolky lze připravit z cukety nebo okurek, což z nich dělá lehký, ale vyvážený předkrm nebo salát. Pár kapek Kikkoman Sójové omáčky zvýrazní slané tóny a dodá jídlu ještě intenzivnější chuť.

Ingredience

10 Porce

Na cannelloni:

500 g
cuket
300 g
dlouhých okurek
250 g
rukoly
50 g
klíčků (např. hráškové, ředkvičkové, brokolicové)
50 g
černých oliv, vypeckovaných a nakrájených na plátky
50 g
ředkviček, nakrájených na plátky

Na fazolovou pastu:

240 g
červených fazolí z konzervy (scezených)
20 ml
olivového oleje
20 g
tahini pasty
3 g
česneku
20 ml
citrónové šťávy
2 g
mletého černého pepře

Na salsu:

100 g
sušených rajčat, scezených
560 g
zralých rajčat, omytých a nakrájených na čtvrtky
10 ml
olivového oleje
3 g
česneku
5 g
sušeného oregana
2 g
nastrouhané citrónové kůry
2 g
mletého černého pepře
Alergeny:
6. Sója a výrobky z ní 11. Sezamová semínka a výrobky z nich
Celková hmotnost na porci:
115 g
Hmotnost jednotlivých ingrediencí:
  • 70 g cannelloni
  • 30 g fazolová pasta
  • 15 g ozdoba

Postup přípravy

Krok 1

Pomocí škrabky nakrájejte cuketu a okurky na tenké plátky.

Krok 2

Fazole vložte do mixéru. Přidejte olivový olej, tahini, Kikkoman Bezlepkovou sójovou omáčku, česnek, citrónovou šťávu a pepř. Mixujte dohladka.

Krok 3

Všechny ingredience na salsu rozmixujte do hladké konzistence.

Krok 4

Položte vedle sebe 1–2 plátky cukety a na ně podélně 2–3 plátky okurky. Potřete připravenou fazolovou pastou, přidejte umyté listy rukoly (případně klíčky) a zarolujte do rolky.

Krok 5

Na talíř rozetřete salsu a navrch položte cuketová cannelloni. Ozdobte nakrájenými ředkvičkami, olivami a klíčky.

Tip

Cannelloni lze plnit fazolovou pastou nebo hummusem. Skvělý vizuální efekt vytvoří různé barevné varianty hummusu.

Tyto zeleninové rolky vypadají elegantně, pokud jsou servírovány ve vertikálních komínech nebo jednotlivě ve větších porcích.

Před rolováním můžete cuketu lehce ogrilovat pro intenzivnější chuť.

Lilek lze použít jako alternativu cukety, pokud je předem ogrilován a marinován v oleji.

ID receptu: F1080

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Máte dotazy k receptům nebo našim produktům?

Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás ještě dnes

Napište nám!

Máte dotaz k našim produktům, jejich dostupnosti, nebo se chcete dozvědět víc o značce Kikkoman? Neváhejte a ozvěte se – rádi vám odpovíme!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Povinné pole

Přečtěte si, prosím, naše prohlášení o ochraně osobních údajů. Další obchodní informace naleznete v tiráži.