Křupavý losos na hnízdě ze špaget a zeleniny
Křupavý losos na hnízdě ze špaget a zeleniny

Křupavý losos na hnízdě ze špaget a zeleniny

Celkový čas vaření 1 h
40 min. Doba přípravy
20 min. Doba vaření

Kdo říká, že děti nebudou jíst zeleninu? Tyto barevné zeleninové nudle si zaručeně oblíbí. Podávané s křupavým lososem a omáčkou z Kikkoman Ponzu citrónové sójové omáčky.

Ingredience

10 Porce

Na lososa:

300 g
změklého másla
60 g
vaječných žloutků
50 g
smažené cibulky
5 g
soli
1 kg
lososa bez kůže

Na zeleninové nudle:

200 g
mrkví různých barev
100 g
kedlubny
200 g
cuket
300 g
špaget
olej na smažení

Na omáčku:

200 ml
zeleninového vývaru
10 g
kukuřičného škrobu
200 g
chlazeného másla
Alergeny:
Ryby, sója, vejce, lepek, celer, mléko
Celková hmotnost na porci:
300 g
Hmotnost jednotlivých ingrediencí:

Nudle: cca 90 g
Zelenina: cca 50 g
Losos: cca 120 g
Omáčka: cca 40 g

Postup přípravy

Krok 1

Krusta na lososa: máslo vyšlehejte dohladka a postupně zašlehejte žloutky. Vmíchejte Kikkoman Panko strouhanku a smaženou cibulku. Osolte. Rozválejte hmotu mezi dvěma pečicími papíry na tloušťku cca 5 mm a nechte vychladit. Lososa případně očistěte a nakrájejte na porce po 90 g. Krustu vykrojte ostrým nožem nebo nůžkami tak, aby přesně pasovala na porce lososa.

Krok 2

Omáčka: zeleninový vývar s Kikkoman Ponzu citrón přiveďte k varu a lehce zahušťujte škrobem. Pomocí tyčového mixéru zašlehejte po částech studené máslo.

Krok 3

Zeleninové nudle: pomocí spiralizéru vytvořte z mrkve, kedlubny a cukety zeleninové špagety. Klasické špagety uvařte podle návodu na obalu. Poté společně se zeleninovými nudlemi krátce orestujte na pánvi s trochou oleje a vody z těstovin po dobu 2–3 minut, dokud zelenina nezměkne, avšak zůstane pevná. Porce lososa pokryjte krustou a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C (horký vzduch) cca 6 minut. V případě potřeby krustu dozlatova zapečte pod salamandrem. Vnitřní teplota lososa by měla být minimálně 40 °C.

Krok 4

Těstoviny a zeleninu zatočte do tvaru hnízd, která servírujte na talíř. Omáčku znovu prohřejte a případně promixujte. Na nudle položte porci lososa a přelijte omáčkou.

Tip

Krustu lze obměňovat různými příchutěmi a připravit si ji dopředu po porcích do mrazáku.

ID receptu: F1075

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Objevte více

Máte dotazy k receptům nebo našim produktům?

Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás ještě dnes

Napište nám!

Máte dotaz k našim produktům, jejich dostupnosti, nebo se chcete dozvědět víc o značce Kikkoman? Neváhejte a ozvěte se – rádi vám odpovíme!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Povinné pole

Přečtěte si, prosím, naše prohlášení o ochraně osobních údajů. Další obchodní informace naleznete v tiráži.