

Křupavý losos na hnízdě ze špaget a zeleniny
Kdo říká, že děti nebudou jíst zeleninu? Tyto barevné zeleninové nudle si zaručeně oblíbí. Podávané s křupavým lososem a omáčkou z Kikkoman Ponzu citrónové sójové omáčky.
Ingredience
Na lososa:
Na zeleninové nudle:
Na omáčku:
Nudle: cca 90 g
Zelenina: cca 50 g
Losos: cca 120 g
Omáčka: cca 40 g
Postup přípravy
Krok 1
Krusta na lososa: máslo vyšlehejte dohladka a postupně zašlehejte žloutky. Vmíchejte Kikkoman Panko strouhanku a smaženou cibulku. Osolte. Rozválejte hmotu mezi dvěma pečicími papíry na tloušťku cca 5 mm a nechte vychladit. Lososa případně očistěte a nakrájejte na porce po 90 g. Krustu vykrojte ostrým nožem nebo nůžkami tak, aby přesně pasovala na porce lososa.
Krok 2
Omáčka: zeleninový vývar s Kikkoman Ponzu citrón přiveďte k varu a lehce zahušťujte škrobem. Pomocí tyčového mixéru zašlehejte po částech studené máslo.
Krok 3
Zeleninové nudle: pomocí spiralizéru vytvořte z mrkve, kedlubny a cukety zeleninové špagety. Klasické špagety uvařte podle návodu na obalu. Poté společně se zeleninovými nudlemi krátce orestujte na pánvi s trochou oleje a vody z těstovin po dobu 2–3 minut, dokud zelenina nezměkne, avšak zůstane pevná. Porce lososa pokryjte krustou a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C (horký vzduch) cca 6 minut. V případě potřeby krustu dozlatova zapečte pod salamandrem. Vnitřní teplota lososa by měla být minimálně 40 °C.
Krok 4
Těstoviny a zeleninu zatočte do tvaru hnízd, která servírujte na talíř. Omáčku znovu prohřejte a případně promixujte. Na nudle položte porci lososa a přelijte omáčkou.
Tip
Krustu lze obměňovat různými příchutěmi a připravit si ji dopředu po porcích do mrazáku.
ID receptu: F1075
Recept jako PDF
Stáhnout PDFObjevte více












