

Bezlepkové brownie z černých fazolí
Tento koláč má základ z fazolí a banánů, přičemž mleté mandle nahrazují mouku, což z něj dělá dokonalý bezlepkový dezert. Kikkoman Sójová omáčka vyvažuje sladkost čokolády a banánů a dodává jemnou karamelově slanou příchuť.
Ingredience
Na brownie:
Na čokoládovo-švestkovou pomazánku:
Další:
- 110 g brownie
- 10 g čokoládovo-švestkové pomazánky
- 5 g šlehačky
Postup přípravy
Krok 1
- Lněné semínka rozemelte na jemný prášek pomocí mixéru nebo mlýnku. Smíchejte s vroucí vodou a důkladně promíchejte.
Krok 2
- Rozpusťte 100 g čokolády ve vodní lázni.
Krok 3
- Rozmixujte fazole s oloupanými banány, práškem do pečiva, olejem (80 ml), směsí lněného semínka, vanilkovým cukrem a Kikkoman Bezlepkovou sójovou omáčkou do hladké konzistence.
Krok 4
V míse smíchejte mleté mandle s fazolovou směsí. Přidejte hnědý cukr, kakaový prášek a rozpuštěnou čokoládu. Dobře promíchejte lžící. Lehce vymažte pečicí plech 5 ml oleje a těsto rozetřete do výšky 2–3 cm, aby se rovnoměrně propeklo.
Krok 5
- Pečte v předehřáté horkovzdušné troubě na 180 °C přibližně 80 minut.
Krok 6
- Na čokoládovo-švestkovou pomazánku rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Přidejte švestkový džem, Kikkoman Ponzu citroń a chilli. Míchejte dohladka.
Krok 7
- Kokosovou smetanu dejte na 30 minut do lednice. Po vychlazení seberte z povrchu ztuhlý tuk a vyšlehejte ho s moučkovým cukrem do tuhé konzistence podobné šlehačce.
Krok 8
- Podávejte brownie s vrstvou čokoládovo-švestkové pomazánky, doplněné kopečkem šlehané kokosové smetany, mátou a ovocem.
Tip
Černé fazole můžete nahradit bílými, červenými fazolemi nebo dokonce konzervovanou cizrnou.
Zbylou tekutou vrstvu z kokosové smetany lze použít místo mléka například do kávy.
ID receptu: F1092
Recept jako PDF
Stáhnout PDFObjevte více













