Bezlepkové brownie z černých fazolí
Bezlepkové brownie z černých fazolí

Bezlepkové brownie z černých fazolí

Celkový čas vaření 2 hod
40 min. Doba přípravy
1 h 20 min. Doba vaření
2 hod 10 min. Čas na odležení

Tento koláč má základ z fazolí a banánů, přičemž mleté mandle nahrazují mouku, což z něj dělá dokonalý bezlepkový dezert. Kikkoman Sójová omáčka vyvažuje sladkost čokolády a banánů a dodává jemnou karamelově slanou příchuť.

Ingredience

Na brownie:

70 g
hnědých lněných semínek
150 ml
vroucí vody
100 g
veganské hořké čokolády (např. 70%)
240 g
černých fazolí (nebo bílých/červených), scezených
150 g
(přibližně 2) zralých banánů (s hnědými skvrnami na slupce), oloupaných
6 g
prášku do pečiva
85 ml
oleje (např. řepkového nebo slunečnicového)
20 g
vanilkového cukru
200 g
blanšírovaných mletých mandlí
150 g
hnědého cukru
70 g
kakaového prášku

Na čokoládovo-švestkovou pomazánku:

100 g
veganské hořké čokolády
100 g
švestkového džemu
 ½ g
chilli koření

Další:

50 ml
kokosové smetany (15–20 % tuku)
10 g
moučkového cukru
10 g
lístků máty
60 g
čerstvých malin
60 g
čerstvých borůvek
60 g
čerstvých jahod
Alergeny:
5. Arašídy a výrobky z nich 6. Sója a výrobky z ní 7. Mléko a mléčné výrobky 8. Ořechy 11. Sezamová semínka a výrobky z nich Kakao
Celková hmotnost na porci:
125 g
Hmotnost jednotlivých ingrediencí:
  • 110 g brownie
  • 10 g čokoládovo-švestkové pomazánky
  • 5 g šlehačky

Postup přípravy

Krok 1

  1. Lněné semínka rozemelte na jemný prášek pomocí mixéru nebo mlýnku. Smíchejte s vroucí vodou a důkladně promíchejte.

Krok 2

  1. Rozpusťte 100 g čokolády ve vodní lázni.

Krok 3

  1. Rozmixujte fazole s oloupanými banány, práškem do pečiva, olejem (80 ml), směsí lněného semínka, vanilkovým cukrem a Kikkoman Bezlepkovou sójovou omáčkou do hladké konzistence.

Krok 4

V míse smíchejte mleté mandle s fazolovou směsí. Přidejte hnědý cukr, kakaový prášek a rozpuštěnou čokoládu. Dobře promíchejte lžící. Lehce vymažte pečicí plech 5 ml oleje a těsto rozetřete do výšky 2–3 cm, aby se rovnoměrně propeklo.

Krok 5

  1. Pečte v předehřáté horkovzdušné troubě na 180 °C přibližně 80 minut.

Krok 6

  1. Na čokoládovo-švestkovou pomazánku rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Přidejte švestkový džem, Kikkoman Ponzu citroń a chilli. Míchejte dohladka.

Krok 7

  1. Kokosovou smetanu dejte na 30 minut do lednice. Po vychlazení seberte z povrchu ztuhlý tuk a vyšlehejte ho s moučkovým cukrem do tuhé konzistence podobné šlehačce.

Krok 8

  1. Podávejte brownie s vrstvou čokoládovo-švestkové pomazánky, doplněné kopečkem šlehané kokosové smetany, mátou a ovocem.

Tip

Černé fazole můžete nahradit bílými, červenými fazolemi nebo dokonce konzervovanou cizrnou.

Zbylou tekutou vrstvu z kokosové smetany lze použít místo mléka například do kávy.

ID receptu: F1092

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Máte dotazy k receptům nebo našim produktům?

Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás ještě dnes

Napište nám!

Máte dotaz k našim produktům, jejich dostupnosti, nebo se chcete dozvědět víc o značce Kikkoman? Neváhejte a ozvěte se – rádi vám odpovíme!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Povinné pole

Přečtěte si, prosím, naše prohlášení o ochraně osobních údajů. Další obchodní informace naleznete v tiráži.