

Ceviche po vzoru lososa s vodním melounem a quinoou
U mnoha veganských pokrmů hraje klíčovou roli správně zvolená marináda. Marinování melounu v Kikkoman Sójové omáčce mu dodá jemně mořskou chuť, která nejlépe vynikne při pečení jeho plátků.
Ingredience
Na ceviche à la losos:
Další:
- 150 g quinoy
- 80 g melounu
- 180 g příloh
Postup přípravy
Krok 1
Melounové plátky potřete olejem z obou stran a položte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté horkovzdušné troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Krok 2
Na marinádu smíchejte Kikkoman Sójovou omáčku, 10 ml jablečného octa, miso pastu, sezamového oleje, plátky nori řasy a pepř. Pečené plátky melounu ponořte do marinády a nechte marinovat v lednici po dobu 10–12 hodin.
Krok 3
Uvařte quinou podle pokynů na obalu (asi 25 minut) a přidejte chilli. Smíchejte s 15 ml jablečného octa.
Krok 4
Vyjměte meloun z marinády a nechte okapat.
Krok 5
Okurku smíchejte se zbylým octem. Červené zelí smíchejte s veganskou majonézou.
Krok 6
Mrkev smíchejte s černým sezamem.
Krok 7
V misce navrstvěte quinou, marinované melounové plátky, trochu kimchi, okurkový salát, jemně nakrájené červené zelí a mrkev.
Krok 8
Navrch přidejte koriandr a podávejte s limetkovým klínkem.
Tip
Místo melounu můžete v tomto pokrmu použít i rajčata. Nejlepší jsou pevná a masitá rajčata, která nejsou příliš zralá.
Kikkoman Sójovou omáčku lze podle chuti nahradit verzí se sníženým obsahem soli.
ID receptu: F1086
Recept jako PDF
Stáhnout PDFObjevte více
![[Translate to Tschechisch:] Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce 1 L PET [Translate to Tschechisch:] Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce 1 L PET](https://www.kikkoman.cz/fileadmin/_processed_/9/d/csm_Kikkoman_Naturally_Brewed_Soy_Sauce_1L_EN_vegan_8bc197ebff.webp)










