Ceviche po vzoru lososa s vodním melounem a quinoou
Ceviche po vzoru lososa s vodním melounem a quinoou

Ceviche po vzoru lososa s vodním melounem a quinoou

Celkový čas vaření 1 h 20 min.
40 min. Doba přípravy
40 min. Doba vaření
11 hod Čas na odležení

U mnoha veganských pokrmů hraje klíčovou roli správně zvolená marináda. Marinování melounu v Kikkoman Sójové omáčce mu dodá jemně mořskou chuť, která nejlépe vynikne při pečení jeho plátků.

Ingredience

10 Porce

Na ceviche à la losos:

3 kg
melounu, oloupaného a nakrájeného na plátky (1 cm silné)
30 ml
řepkového oleje
10 ml
jablečného octa
10 ml
miso pasty
10 ml
sezamového oleje
15 g
plátků nori řasy
2 g
mletého pepře (dle chuti)

Další:

1,3 kg
bílé quinoy
 ½ g
chilli koření
30 ml
jablečného octa
500 g
čerstvé okurky, nakrájené na tenké proužky
500 g
červeného zelí, jemně nakrájeného
100 g
veganské majonézy
500 g
syrové mrkve, nahrubo nastrouhané
30 g
černého sezamu
500 g
kimchi
40 g
čerstvé koriandrové natě
180 g
limetky, nakrájené na klínky
Alergeny:
1. Obiloviny obsahující lepek 5. Arašídy a výrobky z nich 6. Sója a výrobky z ní 11. Sezamová semínka a výrobky z nich
Celková hmotnost na porci:
410 g
Hmotnost jednotlivých ingrediencí:
  • 150 g quinoy
  • 80 g melounu
  • 180 g příloh

Postup přípravy

Krok 1

Melounové plátky potřete olejem z obou stran a položte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté horkovzdušné troubě na 180 °C po dobu 20 minut.

Krok 2

Na marinádu smíchejte Kikkoman Sójovou omáčku, 10 ml jablečného octa, miso pastu, sezamového oleje, plátky nori řasy a pepř. Pečené plátky melounu ponořte do marinády a nechte marinovat v lednici po dobu 10–12 hodin.

Krok 3

Uvařte quinou podle pokynů na obalu (asi 25 minut) a přidejte chilli. Smíchejte s 15 ml jablečného octa.

Krok 4

Vyjměte meloun z marinády a nechte okapat.

Krok 5

Okurku smíchejte se zbylým octem. Červené zelí smíchejte s veganskou majonézou.

Krok 6

Mrkev smíchejte s černým sezamem.

Krok 7

V misce navrstvěte quinou, marinované melounové plátky, trochu kimchi, okurkový salát, jemně nakrájené červené zelí a mrkev.

Krok 8

Navrch přidejte koriandr a podávejte s limetkovým klínkem.

Tip

Místo melounu můžete v tomto pokrmu použít i rajčata. Nejlepší jsou pevná a masitá rajčata, která nejsou příliš zralá.

Kikkoman Sójovou omáčku lze podle chuti nahradit verzí se sníženým obsahem soli.

ID receptu: F1086

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Máte dotazy k receptům nebo našim produktům?

Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás ještě dnes

Napište nám!

Máte dotaz k našim produktům, jejich dostupnosti, nebo se chcete dozvědět víc o značce Kikkoman? Neváhejte a ozvěte se – rádi vám odpovíme!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Povinné pole

Přečtěte si, prosím, naše prohlášení o ochraně osobních údajů. Další obchodní informace naleznete v tiráži.