

Dýňovo-okra ragú s rýží
Pro tento pokrm lze použít jakýkoliv druh dýně, ale pokud nemáte okru, skvělou náhradou jsou artyčoky v oleji. Kikkoman Bezlepková sójová omáčka umocňuje vyvážené chutě a kombinace s rýží zajišťuje syté a výživné jídlo.
Ingredience
Na rýži:
Na ragú:
Na ozdobu:
- 300 g ragú
- ca. 100 g rýže
Postup přípravy
Krok 1
Uvařte rýži podle pokynů na obalu.
Krok 2
Omyjte lusky okry a blanšírujte je ve vroucí vodě asi 1 minutu, poté je zchlaďte v ledové vodě.
Krok 3
Rozmixujte cibuli, česnek a zázvor do hladké pasty.
Krok 4
Zahřejte olej ve velkém hrnci a osmahněte cibulovo-česnekovou pastu po dobu 2 minut.
Krok 5
Přidejte nakrájenou dýni, cizrnu, rajčatový protlak a Kikkoman Bezlepkovou sójovou omáčku. Vše společně restujte asi 5 minut. Přidejte kokosové mléko, limetkovou šťávu, pepř a kmín. Ochuťte harissou a přikryté duste asi 15 minut. Ke konci přidejte okru a nechte dusit ještě 2–3 minuty.
Krok 6
Podávejte s rýží a ozdobte lístky koriandru.
Tip
Tento pokrm lze podávat i s jinými druhy rýže, pita chlebem nebo jako náplň do tortilly.
ID receptu: F1087
Recept jako PDF
Stáhnout PDFObjevte více












