

Jackfruit burgery à la trhané vepřové
Jackfruit je skvělou alternativou k masu a při marinování v Kikkoman Sójové omáčce dokonale napodobuje umami chuť trhaného vepřového. Tyto mini burgery jsou ideální pro rostlinnou kuchyni i cateringové akce.
Ingredience
Marináda na jackfruit:
Jackfruit:
Coleslaw:
Burger:
- 50 g houska
- 150 g jackfruit
- 50 g coleslaw
Postup přípravy
Krok 1
Česnek prolisujte a smíchejte s rajčatovým protlakem, hořčicí, uzenou paprikou, Kikkoman Sójovou omáčkou, sriracha a chipotle omáčkou, čímž vytvoříte marinádu.
Krok 2
Jackfruit sceďte z nálevu a nahrubo natrhejte vidličkou v misce. Přidejte marinádu a důkladně promíchejte. Nechte marinovat v chladu po dobu 30 minut.
Krok 3
Na coleslaw smíchejte zelí s veganskou majonézou, limetkovou šťávou a pepřem. Dobře promíchejte.
Krok 4
Marinovaný jackfruit lehce sceďte od přebytečné marinády a osmažte na pánvi po dobu 5–10 minut.
Krok 5
Burgerové housky opatrně rozkrojte napůl a podle chuti je můžete krátce opéct na suché pánvi. Na spodní polovinu housky rozetřete asi 13 g kečupu, přidejte list ledového salátu, 150 g jackfruitu a 50 g coleslawu. Přiklopte horní polovinou housky. Ozdobte 1–2 g mikrobylinek a ihned podávejte.
Tip
Marinádu si upravte podle chuti – můžete ji udělat pikantnější nebo zvýraznit rajčatovou chuť.
Při výběru burgerových housek si dejte pozor – máslové varianty jsou obvykle vegetariánské, ale ne veganské.
Tento recept vypadá obzvlášť efektně, když se podává v černých burgerových houskách obarvených aktivním uhlím (dostupné v gastronomickém sektoru). Barva nijak neovlivňuje chuť pokrmu.
Kikkoman Sójovou omáčku můžete nahradit verzí se sníženým obsahem soli podle chuti.
ID receptu: F1091
Recept jako PDF
Stáhnout PDFObjevte více
![[Translate to Tschechisch:] Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce 1 L PET [Translate to Tschechisch:] Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce 1 L PET](https://www.kikkoman.cz/fileadmin/_processed_/9/d/csm_Kikkoman_Naturally_Brewed_Soy_Sauce_1L_EN_vegan_8bc197ebff.webp)











