Jackfruit burgery à la trhané vepřové
Jackfruit burgery à la trhané vepřové

Jackfruit burgery à la trhané vepřové

Celkový čas vaření 1 h
30 min. Doba přípravy
30 min. Doba vaření
30 min. Čas na odležení

Jackfruit je skvělou alternativou k masu a při marinování v Kikkoman Sójové omáčce dokonale napodobuje umami chuť trhaného vepřového. Tyto mini burgery jsou ideální pro rostlinnou kuchyni i cateringové akce.

Ingredience

10 Porce

Marináda na jackfruit:

3 g
stroužky česneku
200 g
rajčatového protlaku
20 g
francouzské hořčice (nebo žluté hořčice)
2 g
uzené sladké papriky
5 ml
sriracha omáčky
5 ml
chipotle omáčky

Jackfruit:

1,8 kg
konzervovaného jackfruitu ve slaném nálevu (1,3 kg po scezení)
50 ml
řepkového oleje na smažení

Coleslaw:

400 g
červeného zelí, nakrájeného na tenké plátky
60 g
veganské majonézy
30 ml
čerstvé limetkové šťávy
2 g
čerstvě mletého černého pepře

Burger:

500 g
veganských burgerových housek (10 housek)
130 g
kečupu
150 g
listů ledového salátu
10 g
microgreens (např. hráškové výhonky nebo jiné dle preference)
Alergeny:
1. Obiloviny obsahující lepek 6. Sója a výrobky z ní Hořčice a výrobky z ní Sezamová semínka a výrobky z nich
Celková hmotnost na porci:
250 g
Hmotnost jednotlivých ingrediencí:
  • 50 g houska
  • 150 g jackfruit
  • 50 g coleslaw

Postup přípravy

Krok 1

Česnek prolisujte a smíchejte s rajčatovým protlakem, hořčicí, uzenou paprikou, Kikkoman Sójovou omáčkou, sriracha a chipotle omáčkou, čímž vytvoříte marinádu.

Krok 2

Jackfruit sceďte z nálevu a nahrubo natrhejte vidličkou v misce. Přidejte marinádu a důkladně promíchejte. Nechte marinovat v chladu po dobu 30 minut.

Krok 3

Na coleslaw smíchejte zelí s veganskou majonézou, limetkovou šťávou a pepřem. Dobře promíchejte.

Krok 4

Marinovaný jackfruit lehce sceďte od přebytečné marinády a osmažte na pánvi po dobu 5–10 minut.

Krok 5

Burgerové housky opatrně rozkrojte napůl a podle chuti je můžete krátce opéct na suché pánvi. Na spodní polovinu housky rozetřete asi 13 g kečupu, přidejte list ledového salátu, 150 g jackfruitu a 50 g coleslawu. Přiklopte horní polovinou housky. Ozdobte 1–2 g mikrobylinek a ihned podávejte.

Tip

Marinádu si upravte podle chuti – můžete ji udělat pikantnější nebo zvýraznit rajčatovou chuť.

Při výběru burgerových housek si dejte pozor – máslové varianty jsou obvykle vegetariánské, ale ne veganské.

Tento recept vypadá obzvlášť efektně, když se podává v černých burgerových houskách obarvených aktivním uhlím (dostupné v gastronomickém sektoru). Barva nijak neovlivňuje chuť pokrmu.

Kikkoman Sójovou omáčku můžete nahradit verzí se sníženým obsahem soli podle chuti.

ID receptu: F1091

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Máte dotazy k receptům nebo našim produktům?

Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás ještě dnes

Napište nám!

Máte dotaz k našim produktům, jejich dostupnosti, nebo se chcete dozvědět víc o značce Kikkoman? Neváhejte a ozvěte se – rádi vám odpovíme!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Povinné pole

Přečtěte si, prosím, naše prohlášení o ochraně osobních údajů. Další obchodní informace naleznete v tiráži.