Křupavé čočkové kuličky s kari omáčkou
Křupavé čočkové kuličky s kari omáčkou

Křupavé čočkové kuličky s kari omáčkou

Celkový čas vaření 1 h
30 min. Doba přípravy
30 min. Doba vaření

Křupavé čočkové kuličky v lahodné kari omáčce s jemným dotekem Kikkoman Ponzu citrón. Skvělý objev pro malé i velké gurmány.

Ingredience

10 Porce

Na čočkové kuličky:

500 g
červené čočky
1 l
zeleninového vývaru
70 g
cibule, na kostičky
150 g
vajec
5 g
sladké papriky
5 g
mletého římského kmínu
100 g
bezlepkové strouhanky

Na omáčku:

10 g
jemného kari koření
5 g
mleté kurkumy
rostlinný olej
500 ml
kokosového mléka
5 g
kukuřičného škrobu

Na zeleninu:

200 g
cukrových luskových hrášků, nakrájených na menší kousky
200 g
baby kukuřice, nakrájené na menší kousky
200 g
červené papriky, nakrájené na menší kousky

Dále:

200 g
rýže basmati
máslo
Alergeny:
Sója, lepek, vejce, celer
Celková hmotnost na porci:
270 g
Hmotnost jednotlivých ingrediencí:

Čočkové kuličky: cca 120 g
Omáčka: cca 50 g
Zelenina: cca 50 g
Rýže: cca 50 g

Postup přípravy

Krok 1

Čočkové kuličky: Čočku propláchněte a vařte ve vývaru podle návodu na obalu (cca 30 minut) na středním ohni, dokud nebude měkká. Sceďte a přidejte Kikkoman Bezlepkovou sójovou omáčku. Nechte dojít a zchladnout. Mezitím orestujte cibuli na oleji cca 4–5 minut. Vmíchejte ji k čočce. Přidejte vejce, papriku, kmín a strouhanku. Nechte směs odpočinout cca 10 minut. Tvořte kuličky cca 40 g, ideálně navlhčenýma rukama. Přikryjte a uložte do chladu. Před podáváním smažte dozlatova v oleji při cca 170 °C po dobu 3–4 minut.

Krok 2

Omáčka: kari a kurkumu krátce orestujte na oleji (cca 1 minutu na mírném ohni). Přidejte kokosové mléko, dochuťte Kikkoman Ponzu citrónovou sójovou omáčkou. Zahustěte škrobem dle požadované konzistence.

Krok 3

Zeleninu blanšírujte ve slané vodě. Rýži uvařte dle návodu na obalu a následně ji po porcích ohřívejte na pánvi s kouskem másla.

Krok 4

Servírování: zeleninu přidejte do omáčky a krátce povařte. Na talíř dejte cca 50 g omáčky a 50 g zeleniny. Navrch naaranžujte tři smažené čočkové kuličky a podávejte s cca 50 g rýže.

Tip

Pro stejně velké kuličky bez vážení použijte malou zmrzlinovou naběračku. Místo strouhanky lze použít také kuskus, který směsi dodá více struktury.

ID receptu: F1079

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Objevte více

Máte dotazy k receptům nebo našim produktům?

Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás ještě dnes

Napište nám!

Máte dotaz k našim produktům, jejich dostupnosti, nebo se chcete dozvědět víc o značce Kikkoman? Neváhejte a ozvěte se – rádi vám odpovíme!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Povinné pole

Přečtěte si, prosím, naše prohlášení o ochraně osobních údajů. Další obchodní informace naleznete v tiráži.