

Křupavé čočkové kuličky s kari omáčkou
Křupavé čočkové kuličky v lahodné kari omáčce s jemným dotekem Kikkoman Ponzu citrón. Skvělý objev pro malé i velké gurmány.
Ingredience
Na čočkové kuličky:
Na omáčku:
Na zeleninu:
Dále:
Čočkové kuličky: cca 120 g
Omáčka: cca 50 g
Zelenina: cca 50 g
Rýže: cca 50 g
Postup přípravy
Krok 1
Čočkové kuličky: Čočku propláchněte a vařte ve vývaru podle návodu na obalu (cca 30 minut) na středním ohni, dokud nebude měkká. Sceďte a přidejte Kikkoman Bezlepkovou sójovou omáčku. Nechte dojít a zchladnout. Mezitím orestujte cibuli na oleji cca 4–5 minut. Vmíchejte ji k čočce. Přidejte vejce, papriku, kmín a strouhanku. Nechte směs odpočinout cca 10 minut. Tvořte kuličky cca 40 g, ideálně navlhčenýma rukama. Přikryjte a uložte do chladu. Před podáváním smažte dozlatova v oleji při cca 170 °C po dobu 3–4 minut.
Krok 2
Omáčka: kari a kurkumu krátce orestujte na oleji (cca 1 minutu na mírném ohni). Přidejte kokosové mléko, dochuťte Kikkoman Ponzu citrónovou sójovou omáčkou. Zahustěte škrobem dle požadované konzistence.
Krok 3
Zeleninu blanšírujte ve slané vodě. Rýži uvařte dle návodu na obalu a následně ji po porcích ohřívejte na pánvi s kouskem másla.
Krok 4
Servírování: zeleninu přidejte do omáčky a krátce povařte. Na talíř dejte cca 50 g omáčky a 50 g zeleniny. Navrch naaranžujte tři smažené čočkové kuličky a podávejte s cca 50 g rýže.
Tip
Pro stejně velké kuličky bez vážení použijte malou zmrzlinovou naběračku. Místo strouhanky lze použít také kuskus, který směsi dodá více struktury.
ID receptu: F1079
Recept jako PDF
Stáhnout PDFObjevte více












