

Plátky telecího masa s vaflemi z batátů
Tento pokrm je jako stvořený pro malé dobrodruhy – lahodně dochucený Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli. Podává se s vaflemi ze sladkých brambor ve tvaru srdíček a brusinkami.
Ingredience
Na maso a omáčku:
Na vafle:
Dále:
Maso s omáčkou: cca 150 g
Vafle: cca 90 g
Brusinky: cca 20 g
Postup přípravy
Krok 1
Telecí plátky: maso nakrájejte na menší kousky. Orestujte na troše oleje na prudkém ohni 2–3 minuty, poté dejte stranou. Ztlumte teplotu a rozpusťte máslo. Vmíchejte mouku a opékejte 1–2 minuty. Poté zalijte Kikkoman Sójovou omáčkou a promíchejte dohladka. Přidejte vývar a za občasného míchání vařte na mírném ohni cca 15 minut. Omáčku ohřívejte po částech a maso v ní nechte dojít 4–5 minut. Těsně před podáváním vmíchejte lžíci vyšlehané smetany.
Krok 2
Máslo vyšlehejte do pěny. Poté zašlehávejte vejce jedno po druhém a po každém dobře promíchejte. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, přidejte k vaječné směsi a přilijte perlivou vodu. Vše promíchejte do hladkého těsta. Nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr gouda, batáty a brokolici. Osolte dle chuti.
Předehřejte a lehce vymažte vaflovač ve tvaru srdce a vafle pečte 4–5 minut dozlatova.
Krok 3
Nakaždý talíř položte tři vaflová srdce, navrch dejte maso s omáčkou a doplňte lžičkou brusinkového džemu.
Tip
Vafle chutnají nejlépe čerstvé, ale lze je zabalit do alobalu a uchovat několik dní — před podáváním je stačí krátce ohřát v mikrovlnce nebo pod salamandrem.
ID receptu: F1076
Recept jako PDF
Stáhnout PDFObjevte více











