Plátky telecího masa s vaflemi z batátů
Plátky telecího masa s vaflemi z batátů

Plátky telecího masa s vaflemi z batátů

Celkový čas vaření 1 h
30 min. Doba přípravy
30 min. Doba vaření

Tento pokrm je jako stvořený pro malé dobrodruhy – lahodně dochucený Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli. Podává se s vaflemi ze sladkých brambor ve tvaru srdíček a brusinkami.

Ingredience

10 Porce

Na maso a omáčku:

1 ½ kg
telecí svíčkové
olej na smažení
50 g
másla
100 g
pšeničné mouky
1 l
telecího vývaru
5 g
kukuřičného škrobu
100 g
smetany ke šlehání, vyšlehané

Na vafle:

300 g
změklého másla
300 g
vajec
200 g
pšeničné mouky
10 g
prášku do pečiva
100 ml
perlivé vody
100 g
nastrouhaného sýra gouda
100 g
čerstvě nastrouhaných batátů
100 g
čerstvě nastrouhané brokolice
5 g
soli

Dále:

200 g
brusinkového džemu
Alergeny:
Sója, mléko, lepek, vejce, celer
Celková hmotnost na porci:
260 g
Hmotnost jednotlivých ingrediencí:

Maso s omáčkou: cca 150 g
Vafle: cca 90 g
Brusinky: cca 20 g

Postup přípravy

Krok 1

Telecí plátky: maso nakrájejte na menší kousky. Orestujte na troše oleje na prudkém ohni 2–3 minuty, poté dejte stranou. Ztlumte teplotu a rozpusťte máslo. Vmíchejte mouku a opékejte 1–2 minuty. Poté zalijte Kikkoman Sójovou omáčkou a promíchejte dohladka. Přidejte vývar a za občasného míchání vařte na mírném ohni cca 15 minut. Omáčku ohřívejte po částech a maso v ní nechte dojít 4–5 minut. Těsně před podáváním vmíchejte lžíci vyšlehané smetany.

Krok 2

Máslo vyšlehejte do pěny. Poté zašlehávejte vejce jedno po druhém a po každém dobře promíchejte. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, přidejte k vaječné směsi a přilijte perlivou vodu. Vše promíchejte do hladkého těsta. Nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr gouda, batáty a brokolici. Osolte dle chuti.
Předehřejte a lehce vymažte vaflovač ve tvaru srdce a vafle pečte 4–5 minut dozlatova.

Krok 3

Nakaždý talíř položte tři vaflová srdce, navrch dejte maso s omáčkou a doplňte lžičkou brusinkového džemu.

Tip

Vafle chutnají nejlépe čerstvé, ale lze je zabalit do alobalu a uchovat několik dní — před podáváním je stačí krátce ohřát v mikrovlnce nebo pod salamandrem.

ID receptu: F1076

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Máte dotazy k receptům nebo našim produktům?

Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás ještě dnes

Napište nám!

Máte dotaz k našim produktům, jejich dostupnosti, nebo se chcete dozvědět víc o značce Kikkoman? Neváhejte a ozvěte se – rádi vám odpovíme!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Povinné pole

Přečtěte si, prosím, naše prohlášení o ochraně osobních údajů. Další obchodní informace naleznete v tiráži.