Švédský sendvič s tofu ve stylu sledě
Švédský sendvič s tofu ve stylu sledě

Švédský sendvič s tofu ve stylu sledě

Celkový čas vaření 40 min.
30 min. Doba přípravy
10 min. Doba vaření
24 hod Čas na odležení

Kikkoman Sójová omáčka dodává tofu pikantní chuť, která napodobuje chuť sledě. V kombinaci s mořskou chutí nori řasy vytváří skvělou vysokoproteinovou alternativu k rybám.

Ingredience

10 Porce

Na tofu „sledi“:

60 ml
octa (vinného, jablečného nebo veganského destilovaného octa)
30 g
plátků nori řasy, nakrájených na kousky (cca 2 x 2 cm)
700 ml
vody
200 g
červené cibule (2–3 střední kusy), nakrájené na tenké kroužky
400 g
pevného přírodního tofu, nakrájeného na plátky (0,5 cm silné)
1 g
bobkových listů (cca 1–2 listy)
3 g
nového koření (celé kuličky)
1 g
harissy
5 g
perníkového koření pro chuť ve stylu kořeněného sledě (volitelné)
Několik klíčků hrášku na ozdobu

Další:

1 kg
dlouhých baget
50 g
veganské majonézy
50 g
francouzské hořčice
200 g
ledového nebo hlávkového salátu, rozděleného na listy
200 g
nakládaných okurek, nakrájených na plátky
300 g
červené cibule, nakrájené na tenké kroužky
Alergeny:
1. Obiloviny obsahující lepek 6. Sója a výrobky z ní 10. Hořčice a výrobky z ní 12. Oxid siřičitý a siřičitany
Celková hmotnost na porci:
220 g
Hmotnost jednotlivých ingrediencí:
  • 100 g bageta
  • 40 g tofu
  • 80 g přílohy

Postup přípravy

Krok 1

Do hrnce s teplou (ne horkou) vodou přidejte ocet, Kikkoman Sójovou omáčku a nori řasu. Zahřejte a míchejte, dokud se všechny ingredience nerozpustí. Nechte vychladnout.

Krok 2

Do sklenice naskládejte polovinu nakrájené cibule, bobkové listy, nové koření a plátky tofu. Přidejte další vrstvu cibule, zbývající bobkové listy, nové koření a tofu. Přidejte harissu a zalijte vychladlou nori-octovou marinádou. Volitelně přidejte perníkové koření. Sklenici uzavřete a nechte marinovat v lednici alespoň 24 hodin.

Krok 3

Bagety podélně rozkrojte. Namažte je majonézou a hořčicí. Navrstvěte listy salátu, plátky okurky, cibuli a marinované tofu s kousky nori řasy. Ozdobte hráškovými výhonky. Bagetu šikmo rozřízněte a podávejte.

Tip

Největší výhodou přírodního tofu je jeho neutrální chuť a vůně, takže si ho můžete dochutit podle libosti – sladce, slaně nebo kysele.

Kikkoman Sójovou omáčku můžete podle chuti nahradit verzí se sníženým obsahem soli.

ID receptu: F1084

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Máte dotazy k receptům nebo našim produktům?

Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás ještě dnes

Napište nám!

Máte dotaz k našim produktům, jejich dostupnosti, nebo se chcete dozvědět víc o značce Kikkoman? Neváhejte a ozvěte se – rádi vám odpovíme!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Povinné pole

Přečtěte si, prosím, naše prohlášení o ochraně osobních údajů. Další obchodní informace naleznete v tiráži.