

Švédský sendvič s tofu ve stylu sledě
Kikkoman Sójová omáčka dodává tofu pikantní chuť, která napodobuje chuť sledě. V kombinaci s mořskou chutí nori řasy vytváří skvělou vysokoproteinovou alternativu k rybám.
Ingredience
Na tofu „sledi“:
Další:
- 100 g bageta
- 40 g tofu
- 80 g přílohy
Postup přípravy
Krok 1
Do hrnce s teplou (ne horkou) vodou přidejte ocet, Kikkoman Sójovou omáčku a nori řasu. Zahřejte a míchejte, dokud se všechny ingredience nerozpustí. Nechte vychladnout.
Krok 2
Do sklenice naskládejte polovinu nakrájené cibule, bobkové listy, nové koření a plátky tofu. Přidejte další vrstvu cibule, zbývající bobkové listy, nové koření a tofu. Přidejte harissu a zalijte vychladlou nori-octovou marinádou. Volitelně přidejte perníkové koření. Sklenici uzavřete a nechte marinovat v lednici alespoň 24 hodin.
Krok 3
Bagety podélně rozkrojte. Namažte je majonézou a hořčicí. Navrstvěte listy salátu, plátky okurky, cibuli a marinované tofu s kousky nori řasy. Ozdobte hráškovými výhonky. Bagetu šikmo rozřízněte a podávejte.
Tip
Největší výhodou přírodního tofu je jeho neutrální chuť a vůně, takže si ho můžete dochutit podle libosti – sladce, slaně nebo kysele.
Kikkoman Sójovou omáčku můžete podle chuti nahradit verzí se sníženým obsahem soli.
ID receptu: F1084
Recept jako PDF
Stáhnout PDFObjevte více
![[Translate to Tschechisch:] Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce 1 L PET [Translate to Tschechisch:] Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce 1 L PET](https://www.kikkoman.cz/fileadmin/_processed_/9/d/csm_Kikkoman_Naturally_Brewed_Soy_Sauce_1L_EN_vegan_8bc197ebff.webp)










