Veganské fish & chips s celerem a hráškem
Veganské fish & chips s celerem a hráškem

Veganské fish & chips s celerem a hráškem

Celkový čas vaření 1 h 20 min.
40 min. Doba přípravy
40 min. Doba vaření

Kikkoman Sójová omáčka dodává tomuto pokrmu autentickou, mořem inspirovanou chuť. Celer, vařený v zeleninovém vývaru s mořskou řasou, získává jedinečnou rybí příchuť, která pokrmu dodává hloubku a výraznost.

Ingredience

10 Porce

Na „rybí filé“ z celeru:

1 kg
celeru, nakrájeného na plátky (1 cm silné)
2 l
zeleninového vývaru
50 g
plátků nori řasy
5 g
nového koření (celé kuličky)
1 g
bobkových listů (cca 1–2 listy)
5 g
koriandrových semínek
1 l
neslazeného rostlinného mléka (např. sójového, rýžového)
100 g
pšeničné mouky
2 g
mletého černého pepře (dle chuti)
10 g
koření na ryby (volitelné)
100 ml
rostlinného oleje na smažení (např. řepkový)

Na přílohu z hrášku:

1 kg
mraženého hrášku
2 g
soli
50 ml
olivového oleje

Bylinkový dip:

50 g
veganské majonézy
400 g
veganského jogurtu
 ½ g
mleté pálivé papriky nebo chilli koření
20 ml
citrónové šťávy
40 g
pažitky, nasekané

Další:

1 ½ kg
mražených hranolků
Alergeny:
1. Obiloviny obsahující lepek 6. Sója a výrobky z ní
Celková hmotnost na porci:
390 g
Hmotnost jednotlivých ingrediencí:
  • 120 g „rybí filé” z celeru
  • 120 g hranolek
  • 100 g hrášku
  • 50 g dip

Postup přípravy

Krok 1

Celer vařte ve vývaru s 20 g nori řasy, novým kořením, bobkovými listy, koriandrovými semínky a Kikkoman Sójovou omáčkou po dobu 15–20 minut, dokud nezměkne. Sceďte a odložte na talíř.

Krok 2

Zbývající 20 g nori řasy nastříhejte na proužky o délce 3–5 cm.

Krok 3

Hrášek blanšírujte ve vroucí osolené vodě po dobu 3 minut. Po vychladnutí přidejte Kikkoman Ponzu citrón a olivový olej a rozmixujte na hladké pyré.

Krok 4

Smíchejte majonézu s jogurtem, Kikkoman Sójovou omáčkou, pálivou paprikou nebo chilli kořením, citrónovou šťávou a nasekanou pažitkou.

Krok 5

Z uvařeného celeru vykrájejte tvary ryb nebo ho nakrájejte na obdélníky, aby připomínal rybí prsty.

Krok 6

Do první misky nalijte rostlinné mléko. Do druhé misky přidejte mouku smíchanou s černým pepřem, a poté do ní najemno nasekejte 10 g nori řasy. Dle chuti přidejte koření na ryby a promíchejte.

Krok 7

Každý proužek nori řasy namočte do rostlinného mléka a zabalte jím kousek celeru. Obalte v mouce, poté znovu namočte do mléka a znovu obalte v mouce. Tento postup opakujte pro všechny kousky celeru.

Krok 8

Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte obalené kousky celeru a smažte 3–5 minut z každé strany, dokud nebudou zlatavé.

Krok 9

Hranolky usmažte podle pokynů na obalu nebo je pečte v troubě asi 15 minut.

Krok 10

Smažený celer podávejte s hráškovým pyré, omáčkou a hranolky.

Tip

Tento pokrm lze podávat buď na talíři s křupavou „rybou“ a hranolky, nebo v papírových kornoutech s dlouhými hranolkami a dipem jako přílohou.

Kikkoman Sójovou omáčku lze podle chuti nahradit verzí se sníženým obsahem soli.

ID receptu: F1082

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Máte dotazy k receptům nebo našim produktům?

Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás ještě dnes

Napište nám!

Máte dotaz k našim produktům, jejich dostupnosti, nebo se chcete dozvědět víc o značce Kikkoman? Neváhejte a ozvěte se – rádi vám odpovíme!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Povinné pole

Přečtěte si, prosím, naše prohlášení o ochraně osobních údajů. Další obchodní informace naleznete v tiráži.