Veganské palačinky s fenyklovým coleslawem
Veganské palačinky s fenyklovým coleslawem

Veganské palačinky s fenyklovým coleslawem

Celkový čas vaření 1 h 10 min.
40 min. Doba přípravy
30 min. Doba vaření
1 h Čas na odležení

Aquafaba v palačinkách je skvělou náhradou vajec a při vyšlehání vytváří nadýchanou strukturu. Dobře ochucený coleslaw je klíčem k úspěchu tohoto pokrmu a Kikkoman Sójová omáčka mu dodává hřejivou, energickou a lahodnou chuť.

Ingredience

10 Porce

Na palačinky:

70 g
vychlazené aquafaby
10 g
moučkového cukru
10 g
bramborového škrobu
600 g
pšeničné mouky
14 g
prášku do pečiva
10 g
jedlé sody
700 ml
neslazeného sójového mléka
20 ml
jablečného octa
50 ml
řepkového oleje

Na coleslaw:

300 g
fenyklu (1 bulva s natí), jemně nasekaného
500 g
bílého zelí, jemně nasekaného
5 g
hnědého cukru
400 g
pomerančů
2 g
čerstvě mletého černého pepře
20 g
slunečnicových nebo dýňových semínek

Další:

800 g
růžového grapefruitu
Alergeny:
1. Obiloviny obsahující lepek 6. Sója a výrobky z ní 8. Ořechy
Celková hmotnost na porci:
450 g
Hmotnost jednotlivých ingrediencí:
  • 3 palačinky (100 g každá)
  • 100 g coleslaw
  • 50 g grapefruit

Postup přípravy

Krok 1

Vyšlehejte vychlazenou aquafabu metličkou alespoň 5 minut, dokud nevzniknou pevné špičky. Přidejte moučkový cukr a šlehejte další minutu. Poté přidejte bramborový škrob a šlehejte ještě minutu.

Krok 2

V míse smíchejte pšeničnou mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Sójové mléko smíchejte s jablečným octem a přidejte do moučné směsi spolu s olejem. Vše důkladně promíchejte, dokud se ingredience nespojí. Opatrně vmíchejte polovinu vyšlehané aquafaby a poté přidejte druhou polovinu.

Krok 3

Na suché, předehřáté pánvi smažte palačinky (cca 100 g těsta na jednu palačinku) 3–4 minuty z každé strany, dokud nezezlátnou.

Krok 4

Fenyklovou nať oddělte a odložte na pozdější ozdobení. Fenykl a zelí promíchejte v míse s cukrem a solí. Jeden pomeranč omyjte horkou vodou, osušte a nastrouhejte z něj kůru. Všechny pomeranče rozkrojte na poloviny a vymačkejte šťávu do směsi se zelím. Přidejte Kikkoman Sójovou omáčku a dochuťte pepřem. Dobře promíchejte, zakryjte a nechte 1 hodinu odležet.

Krok 5

Na suché pánvi opražte slunečnicová semínka a nechte je vychladnout na talíři.

Krok 6

Pokud je třeba, slijte přebytečnou tekutinu z coleslawu.

Krok 7

Grapefruit oloupejte až na dužinu a odstraňte všechny bílé blány.

Krok 8

Na talíř vrstvěte 2–3 palačinky střídavě s coleslawem a grapefruitem. Ozdobte jemně nasekanou fenyklovou natí.

Tip

Můžete použít perlivou vodu jako náhradu vajec v klasickém receptu na palačinky. Pro nadýchané palačinky bez vajec je klíčem dobře vyšlehaná aquafaba – nejlépe funguje vychlazená cizrnová voda.

Kikkoman Sójovou omáčku můžete podle chuti nahradit verzí se sníženým obsahem soli.

ID receptu: F1081

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Máte dotazy k receptům nebo našim produktům?

Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás ještě dnes

Napište nám!

Máte dotaz k našim produktům, jejich dostupnosti, nebo se chcete dozvědět víc o značce Kikkoman? Neváhejte a ozvěte se – rádi vám odpovíme!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Povinné pole

Přečtěte si, prosím, naše prohlášení o ochraně osobních údajů. Další obchodní informace naleznete v tiráži.