Zapékané masové kuličky s bramborovou kaší
Zapékané masové kuličky s bramborovou kaší

Zapékané masové kuličky s bramborovou kaší

Celkový čas vaření 1 h
15 min. Doba přípravy
45 min. Doba vaření

Klasika na dětské oslavy i rodinné večeře: naše zapékané masové kuličky s bramborovou kaší. Jemná zeleninová omáčka dochucená Kikkoman Bezlepkovou sójovou omáčkou potěší malé i velké.

Ingredience

10 Porce

Na masové kuličky:

1 kg
mletého masa (směs hovězího a vepřového)
olej na smažení
100 g
cibule, na kostičky
150 g
vajec
100 g
bezlepkové strouhanky
sůl

Na omáčku:

1 l
smetany ke šlehání
5 g
kukuřičného škrobu
300 g
mraženého hrášku
200 g
mrkve, na tenké plátky

Na bramborovou kaši:

1 kg
moučných brambor, oloupaných
300 ml
mléka
100 g
másla
sůl
muškátový oříšek
Alergeny:
Sója, mléko, vejce
Celková hmotnost na porci:
300 g
Hmotnost jednotlivých ingrediencí:

Bramborová kaše: cca 100 g
Masové kuličky: cca 100 g
Zelenina: cca 50 g
Omáčka: cca 50 g

Postup přípravy

Krok 1

Masové kuličky: cibuli krátce orestujte na oleji (2–3 minuty na mírném ohni). Smíchejte ji s mletým masem, vejci a strouhankou, osolte. Navlhčenýma rukama tvořte kuličky o hmotnosti cca 25 g. Smažte je ze všech stran na středním ohni 2–3 minuty. Masové kuličky vyjměte z pánve a výpek zalijte Kikkoman Bezlepkovou sójovou omáčkou. Přidejte smetanu a přiveďte k varu. Zahustěte škrobem a vložte zpět kuličky, které vařte na mírném ohni cca 10 minut.

Krok 2

Mrkev a hrášek předvařte v osolené vodě. Při servírování přidávejte zeleninu do omáčky po porcích a vždy krátce přiveďte k varu.

Krok 3

Bramborová kaše: brambory nakrájejte na menší kousky a vařte v osolené vodě cca 30 minut doměkka. Sceďte a protlačte lisem na brambory. Mléko s máslem přiveďte k varu, osolte a dochuťte muškátovým oříškem. Nalijte na brambory a promíchejte do hladké konzistence. Podle potřeby zřeďte trochou mléka a znovu prohřejte.

Krok 4

Masové kuličky spolu s omáčkou a zeleninou ohřívejte po porcích a podávejte s bramborovou kaší.

Tip:

To make the dish even more child-friendly, use biscuit cutters to cut small stars or hearts out of the carrots.

ID receptu: F1077

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Máte dotazy k receptům nebo našim produktům?

Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás ještě dnes

Napište nám!

Máte dotaz k našim produktům, jejich dostupnosti, nebo se chcete dozvědět víc o značce Kikkoman? Neváhejte a ozvěte se – rádi vám odpovíme!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Povinné pole

Přečtěte si, prosím, naše prohlášení o ochraně osobních údajů. Další obchodní informace naleznete v tiráži.