

Zapékané masové kuličky s bramborovou kaší
Klasika na dětské oslavy i rodinné večeře: naše zapékané masové kuličky s bramborovou kaší. Jemná zeleninová omáčka dochucená Kikkoman Bezlepkovou sójovou omáčkou potěší malé i velké.
Ingredience
Na masové kuličky:
Na omáčku:
Na bramborovou kaši:
Bramborová kaše: cca 100 g
Masové kuličky: cca 100 g
Zelenina: cca 50 g
Omáčka: cca 50 g
Postup přípravy
Krok 1
Masové kuličky: cibuli krátce orestujte na oleji (2–3 minuty na mírném ohni). Smíchejte ji s mletým masem, vejci a strouhankou, osolte. Navlhčenýma rukama tvořte kuličky o hmotnosti cca 25 g. Smažte je ze všech stran na středním ohni 2–3 minuty. Masové kuličky vyjměte z pánve a výpek zalijte Kikkoman Bezlepkovou sójovou omáčkou. Přidejte smetanu a přiveďte k varu. Zahustěte škrobem a vložte zpět kuličky, které vařte na mírném ohni cca 10 minut.
Krok 2
Mrkev a hrášek předvařte v osolené vodě. Při servírování přidávejte zeleninu do omáčky po porcích a vždy krátce přiveďte k varu.
Krok 3
Bramborová kaše: brambory nakrájejte na menší kousky a vařte v osolené vodě cca 30 minut doměkka. Sceďte a protlačte lisem na brambory. Mléko s máslem přiveďte k varu, osolte a dochuťte muškátovým oříškem. Nalijte na brambory a promíchejte do hladké konzistence. Podle potřeby zřeďte trochou mléka a znovu prohřejte.
Krok 4
Masové kuličky spolu s omáčkou a zeleninou ohřívejte po porcích a podávejte s bramborovou kaší.
Tip:
To make the dish even more child-friendly, use biscuit cutters to cut small stars or hearts out of the carrots.
ID receptu: F1077
Recept jako PDF
Stáhnout PDFObjevte více











