

Dobré věci si zaslouží zůstat přirozené
Čtyři přírodně čisté ingredience a žádné skryté přísady – právě to již desítky let nabízí Kikkoman svým mnoha příznivcům sójové omáčky po celém světě. Sójová omáčka Kikkoman je vyrobena pouze ze čtyř pečlivě vybraných základních surovin: vody, sójových bobů, pšenice a soli. Neobsahuje žádné umělé přísady.
Základem všeho: sójové boby
Sójové boby jsou nejdůležitější složkou sójové omáčky Kikkoman. Jedinečné vlastnosti sójové omáčky pocházejí především z bílkovin obsažených v sójových bobech. Nejprve se sójové boby dlouhodobě máčejí ve vodě, a poté se napařují při vysokých teplotách.
Pšenice má svůj důvod…
Sacharidy obsažené v pšenici jsou klíčovou složkou, která dodává sójové omáčce Kikkoman její jemné aroma. Pšenice také přispívá k přirozené sladkosti omáčky. Pšenice se nejprve praží při vysokých teplotách a poté se drtí, aby se podpořil proces fermentace.
Úloha soli a vody
Sůl se rozpouští ve vodě, čímž vzniká solný roztok. Tento roztok reguluje množení bakterií během procesu fermentace, a zároveň slouží jako přírodní konzervant.