Čím je sójová omáčka kikkoman jedinečná

Kvalita, spolehlivost, chuť a samozřejmě oceněný dávkovač – to jsou jen některé z důvodů, proč si přírodně fermentovanou sójovou omáčku Kikkoman oblíbili profesionální šéfkuchaři i domácí kuchaři po celém světě. Objevte, proč je sójová omáčka Kikkoman tak oceňovaná.

1.

Přírodní ingredience

Přírodně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman je vyrobena ze čtyř pečlivě vybraných ingrediencí: vody, sójových bobů, pšenice a soli. Všechny použité sójové boby jsou zaručeně bez GMO.

2.

Bez umělých přísad

Naše sójová omáčka je čistá a chutná, aniž by bylo potřeba přidávat umělé přísady, jako jsou zvýrazňovače chuti, barviva nebo konzervanty. Vyrábíme ji výhradně z kvalitních přírodních surovin.

3.
Plně přírodně fermentováno

Sójová omáčka Kikkoman se přirozeně fermentuje v několikaměsíčním procesu. Veškeré chutě a vůně vznikají přirozeně – bez použití jakýchkoli chemických látek.

4.

Bohaté aroma

Při procesu fermentace vzniká přibližně 300 různých aromatických složek, jako je vanilka, ovoce, whisky nebo káva. Tyto složky společně vytvářejí výjimečné a nezaměnitelné aroma.

5.

Výjimečně vysoký obsah bílkovin/dusíku

Na japonském trhu jsou sójové omáčky hodnoceny podle obsahu celkového dusíku/bílkovin v souladu s Japonským zemědělským standardem (JAS). Tato klasifikace zároveň určuje úroveň umami, kterou omáčka obsahuje. Přírodně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman obsahuje 10 g bílkovin na 100 ml, což ji jasně řadí do kategorie sójových omáček „Speciální třída“.

Celková třídaDusík g/100 mlBílkoviny g/100 ml
Speciální třída>1.50>9.38
Vyšší třída>1.35>8.44
Standardní třída>1.20>7.50

 

6.
Plná chuť umami

Lahodná chuť přírodně fermentované sójové omáčky Kikkoman vychází z dokonale vyvážené kombinace pěti základních chutí – sladké, kyselé, slané, hořké a umami. Sójová omáčka je navíc bohatá na přirozené umami složky, které vznikají během procesu fermentace.

7.

Průsvitná, červeno-hnědá barva

Jedinečná barva přírodně fermentované sójové omáčky Kikkoman je výsledkem tzv. „Maillardovy reakce“. Dva až tři měsíce po zahájení fermentace reaguje glukóza a další cukry s aminokyselinami, čímž vzniká hnědý pigment zvaný melanoidin, který dodává sójové omáčce její nádhernou barvu.

8.

Aroma, vzhled a vůně

Jedinečný efekt: aroma a barva přírodně fermentované sójové omáčky Kikkoman se zesilují při zahřívání. Navíc má sójová omáčka Kikkoman speciální vliv na vůni čerstvých surovin. Zvláště ryby a mořské plody získávají na chuti, pokud jsou marinovány v sójové omáčce.

9.

Vyrobeno v Evropě

Přírodně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman je vyráběna v Evropě podle evropských standardů.

Objevte více

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.

Chcete získávat inspirativní informace, lahodné recepty a účastnit se skvělých soutěží?

Přihlásit se k newsletteru