

Čím je sójová omáčka kikkoman jedinečná
Kvalita, spolehlivost, chuť a samozřejmě oceněný dávkovač – to jsou jen některé z důvodů, proč si přírodně fermentovanou sójovou omáčku Kikkoman oblíbili profesionální šéfkuchaři i domácí kuchaři po celém světě. Objevte, proč je sójová omáčka Kikkoman tak oceňovaná.

Přírodní ingredience
Přírodně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman je vyrobena ze čtyř pečlivě vybraných ingrediencí: vody, sójových bobů, pšenice a soli. Všechny použité sójové boby jsou zaručeně bez GMO.

Bez umělých přísad
Naše sójová omáčka je čistá a chutná, aniž by bylo potřeba přidávat umělé přísady, jako jsou zvýrazňovače chuti, barviva nebo konzervanty. Vyrábíme ji výhradně z kvalitních přírodních surovin.

Bohaté aroma
Při procesu fermentace vzniká přibližně 300 různých aromatických složek, jako je vanilka, ovoce, whisky nebo káva. Tyto složky společně vytvářejí výjimečné a nezaměnitelné aroma.
Výjimečně vysoký obsah bílkovin/dusíku
Na japonském trhu jsou sójové omáčky hodnoceny podle obsahu celkového dusíku/bílkovin v souladu s Japonským zemědělským standardem (JAS). Tato klasifikace zároveň určuje úroveň umami, kterou omáčka obsahuje. Přírodně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman obsahuje 10 g bílkovin na 100 ml, což ji jasně řadí do kategorie sójových omáček „Speciální třída“.
Celková třída | Dusík g/100 ml | Bílkoviny g/100 ml |
Speciální třída | >1.50 | >9.38 |
Vyšší třída | >1.35 | >8.44 |
Standardní třída | >1.20 | >7.50 |

Průsvitná, červeno-hnědá barva
Jedinečná barva přírodně fermentované sójové omáčky Kikkoman je výsledkem tzv. „Maillardovy reakce“. Dva až tři měsíce po zahájení fermentace reaguje glukóza a další cukry s aminokyselinami, čímž vzniká hnědý pigment zvaný melanoidin, který dodává sójové omáčce její nádhernou barvu.

Aroma, vzhled a vůně
Jedinečný efekt: aroma a barva přírodně fermentované sójové omáčky Kikkoman se zesilují při zahřívání. Navíc má sójová omáčka Kikkoman speciální vliv na vůni čerstvých surovin. Zvláště ryby a mořské plody získávají na chuti, pokud jsou marinovány v sójové omáčce.

Vyrobeno v Evropě
Přírodně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman je vyráběna v Evropě podle evropských standardů.