

Sójová omáčka je stvořena pro každodenní používání
Ať už po kapkách nebo ve větším množství, na dochucení či marinování – sójová omáčka je neuvěřitelně všestranná ingredience. Při správném použití dodá každému pokrmu dokonalou hloubku chuti. Objevte, jak používat přírodně fermentovanou sójovou omáčku Kikkoman tím nejlepším způsobem.
Správné množství udělá s chutí divy
Seznam ingrediencí v receptu vám vždy prozradí, jaké množství sójové omáčky použít. Ale co když se rozhodnete být kreativní a vytvoříte si vlastní recept? Jak zjistíte, kolik sójové omáčky použít – ať už máte seznam ingrediencí, nebo ne? Ukážeme vám, jak dosáhnout nejlepších výsledků díky správnému množství naší sójové omáčky při vaření, marinování, glazování nebo dochucování.

Dochucení salátu
Neexistuje přesné pravidlo, kolik sójové omáčky přidat do čerstvé salátové zálivky, ale ideální poměr je jedna polévková lžíce sójové omáčky na jednu polévkovou lžíci oleje. Sůl ani ocet už nebudete potřebovat, ale pro doladění chuti můžete přidat další ingredience, například citronovou šťávu nebo čerstvé bylinky. Nebojte se experimentovat – brzy získáte jistotu a svůj dokonalý recept.
Nebojte se experimentovat a vaše sebevědomí v kuchyni poroste.

Správné množství při vaření
Když používáte sójovou omáčku při vaření, množství závisí na tom, jaké chuti chcete dosáhnout. Profesionální kuchaři i zkušení domácí kuchaři často přidají pár kapek sójové omáčky a poté dolaďují chuť podle potřeby. Jednou z největších výhod přírodně fermentované sójové omáčky Kikkoman je, že zvýrazňuje přirozenou chuť čerstvých surovin, aniž by je přehlušila. Použijete-li ji jako dochucovadlo, můžete si být jistí, že vaše jídlo nebude chutnat jen po sójové omáčce, ale zachová si svoji jedinečnost.

Glazování pokrmů
Pokud chcete připravit křupavý pokrm s lahodnou, lesklou glazurou, tak stačí, když ji téměř na konci pečení potřete směsí sójové omáčky a medu a vrátíte ji na pár minut zpět do trouby. Pro glazování můžete také použít naši omáčku Kikkoman Sauce for Rice – Sweet, která je proslulá svou sladko-slanou chutí a skvěle se hodí na pečení.

Marinování pro intenzivní chuť
Sójová omáčka je skvělým základem pro všechny druhy marinád na maso, ryby i zeleninu. Pokud si připravujete vlastní marinádu, použijte na každou porci (přibližně 120 až 150 g) 3 až 4 polévkové lžíce sójové omáčky, spolu s ostatními ingrediencemi a kořením. Pamatujte, že poměr sójové omáčky k ostatním tekutým ingrediencím by měl být přibližně 2:1.
Pokud hledáte hotovou marinádu, naše řada Teriyaki omáček je ideální volbou. Nabízí pestrou paletu chutí – od pečeného česneku a sladkého medu až po jemný pražený sezam. Pro perfektní grilování doporučujeme před přípravou setřít přebytečné bylinky a koření a potraviny lehce osušit, abyste předešli připáleným zbytkům.

Při dochucování jste pánem vy
Množství sójové omáčky, které použijete u stolu, závisí na konkrétním pokrmu. Pár kapek sójové omáčky vždy dodá chuti hloubku a výraz. Náš dávkovač je ideální pro dochucování přímo na stole.