

Správné skladování vaší sójové omáčky Kikkoman
Často se nás ptáte na trvanlivost přírodně fermentované sójové omáčky Kikkoman a na to, jak ji skladovat po otevření, aby si co nejdéle zachovala svou čerstvou chuť. Pokud budete dodržovat několik jednoduchých pravidel, otevřená sójová omáčka vám bude chutnat opravdu dlouho.
Datum minimální trvanlivosti uvedené na etiketě nebo víčku láhve vám napoví, jak dlouho můžete omáčku používat na vaření, namáčení, marinování, dochucování nebo zvýraznění chuti pokrmů.
Po otevření je nejlepší skladovat láhev v lednici. Tím zajistíte, že přírodně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman si co nejdéle uchová svou kvalitu. Oxidace, která vzniká při kontaktu s kyslíkem, způsobuje ztmavnutí omáčky. Skladování při nízkých teplotách tomuto procesu brání a umožní vám užívat si plnou chuť omáčky po delší dobu.
Přírodně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman vydrží několik měsíců. Pro zachování její chuti doporučujeme skladovat omáčku po otevření v lednici. Aby si uchovala svou maximální čerstvost, nasaďte po každém použití vnitřní plastový uzávěr.