Často kladené dotazy
Celá společnost Kikkoman dodržuje politiku udržitelného nákupu, která zahrnuje soubor směrnic pro získávání sóji. Tyto směrnice jsou základem našeho závazku k udržitelnému pěstování sóji a zahrnují také prevenci odlesňování. Jsme rovněž obeznámeni se zdroji, odkud sóju v Brazílii nakupujeme a můžeme v případě potřeby zasáhnout. Sója z Brazílie je nakupována výhradně od dodavatelů s certifikací ProTerra. ProTerra je uznávaný tržní standard pro udržitelný a odpovědný dodavatelský řetězec sóji. Více informací o ProTerra naleznete zde: https://www.proterrafoundation.org/
Následující produkty Kikkoman jsou certifikovány značkou V-Label:
- Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
- Kikkoman BIO sójová omáčka
- Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli
- Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka
- Kikkoman Omáčka na rýži
- Kikkoman Sladká sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
- Kikkoman Sójová omáčka na sushi a sashimi
- Kikkoman Koncentrovaný základ pro ramen
- Kikkoman Poke omáčka
- Kikkoman Citrónová ponzu omáčka
Množství sójové omáčky závisí na pokrmu, který připravujete, a samozřejmě na vašich osobních preferencích. Výhodou přírodně fermentované sójové omáčky Kikkoman je, že s ní nikdy „nepřesolíte“. Kikkoman zvýrazňuje přirozené chutě ingrediencí, aniž by je přehlušila. U jiných sójových omáček, zejména těch vyráběných chemicky, může několik kapek navíc způsobit, že jejich intenzivní syntetická vůně a chuť pokrm přehluší a zkazí.
Pokud své jídlo dochutíte sójovou omáčkou, není potřeba používat žádnou sůl. Sójová omáčka je dokonalou náhradou soli! Pro ty, kdo preferují stravu s nižším obsahem soli, je ideální přírodně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman s nižším obsahem soli.
Podle její barvy, chuti a vůně. V obchodě je však obtížné produkt ochutnat. Nejlepší je pečlivě si prohlédnout seznam ingrediencí. Přírodně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman obsahuje pouze čtyři přírodní složky: sójové boby, pšenici, vodu a sůl. Neobsahuje žádná barviva ani zvýrazňovače chuti a je vyrobena přírodním fermentačním procesem, nikoli chemicky.
I když produkty nemají symbol V-Label, většina z nich je veganská. Tato informace je uvedena na stránkách jednotlivých produktů na webu Kikkoman. Plánujeme také získat certifikaci V-Label pro další omáčky z našeho sortimentu.
Ne, žádný rozdíl není. Oby typy obsahují stejnou přírodně fermentovanou sójovou omáčku, liší se pouze balením. Ikonická designová láhev je nejen praktická, ale také estetická – krásně doplní váš jídelní stůl. Tento stylový dávkovač umožňuje přesné dávkování, zpříjemňuje dochucování a lze jej snadno znovu naplnit. Navíc je vhodný do myčky nádobí.
Čínská sójová omáčka se vaří po kratší dobu než japonská. Mnoho čínských sójových omáček má také vyšší obsah soli než jejich japonské protějšky. Navíc některé čínské sójové omáčky jsou směsi, což znamená, že jde o kombinaci fermentovaných a chemicky vyráběných sójových omáček. Čínské sójové omáčky často obsahují přísady.
Přírodně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman se vyrábí podle více než 300 let starého receptu během šest měsíců dlouhého procesu přírodní fermentace. Používají se pouze čtyři ingredience: sójové boby, pšenice, voda a sůl. Omáčka neobsahuje žádné přísady. Klikněte zde a přečtěte si více o jednotlivých fázích výrobního procesu.
Naše přírodně fermentovaná sójová omáčka má následující výživové hodnoty na 100 ml:
Naše přírodně fermentovaná sójová omáčka s nižším obsahem soli má následující výživové hodnoty na 100 ml:
Během procesu fermentace se lepek rozkládá, takže obsah lepku ve finálním produktu je minimální, ale nelze zaručit, že je zcela bez lepku.
Pro osoby s intolerancí na lepek doporučujeme naši Tamari bezlepkovou sójovou omáčku.
Kikkoman klade velký důraz na to, aby při výrobě používal pouze kvalitní suroviny. Všechny Kikkoman produkty vyráběné v Nizozemsku jsou zpracovávány výhradně z nemodifikovaných (non-GMO) sójových bobů.
Sójové omáčky Kikkoman pro evropský trh se vyrábějí v Sappemeeru v Nizozemsku. K jejich výrobě se používají pouze čisté a kvalitní ingredience: sójové boby pocházejí z Brazílie, Kanady nebo USA, pšenice z Německa a sůl i voda z Nizozemska. Všechny suroviny podléhají přísným kontrolám kvality a používáme výhradně nemodifikované (non-GMO) sójové boby. Sója z Brazílie pochází od dodavatelů s certifikací ProTerra, která zaručuje odpovědný přístup a udržitelnost v potravinovém řetězci.
Více informací o ProTerra najdete zde: https://www.proterrafoundation.org/