Méně soli, více chuti!

Je známým faktem, že příliš mnoho soli je nezdravé. Zvyšuje riziko vysokého krevního tlaku a kardiovaskulárních onemocnění. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) je maximální doporučený denní příjem pět gramů, což odpovídá jedné zarovnané čajové lžičce.

Chcete snížit příjem soli, ale zároveň si stále vychutnávat skvělou chuť jídel? S přírodně fermentovanou sójovou omáčkou Kikkoman je to snadné. Společnost Kikkoman se již desítky let zabývá studiem zdravotních přínosů přírodně fermentované sójové omáčky. Výsledek? Pokud sójovou omáčku použijete místo soli, lze obsah soli v pokrmu snížit v průměru o 30 %. Tuto skutečnost potvrdila studie Wageningen UR Food & Biobased Research. *

Zachovejte chuť

Ve skutečnosti všechny sójové omáčky obsahují větší množství soli, která je nedílnou součástí tohoto produktu. Japonské omáčky, jako je Kikkoman, však obvykle obsahují méně soli než čínské verze. Používání sójové omáčky, jako dochucovadla, navíc znamená, že není třeba přidávat další sůl do pokrmů, takže váš celkový příjem soli by se neměl zvýšit.

Nejjednodušší způsob, jak zajistit, že nepřidáte příliš mnoho soli, je odměřovat množství sójové omáčky a nelít ji od oka.

Zdravotní obavy spojené s konzumací soli představují vážnou výzvu pro západní stravování. Proto Kikkoman nabízí také sójovou omáčku KikkomanLess Salt, která obsahuje o 43 % méně soli než původní přírodně fermentovaná sójová omáčka. Je ideální pro ty, kteří chtějí svůj příjem soli ještě více snížit.

Umami je tajemstvím chuti

Použít sójovou omáčku místo soli neznamená obětovat chuť – právě naopak. Přírodně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman dodává pokrmům výraznou, plnou chuť. Ale co umožňuje sójové omáčce snížit obsah soli? Tajemství tkví v kvalitě sójové omáčky Kikkoman, která vytváří hlubší a bohatší chuť. Sójová omáčka totiž obsahuje velké množství přirozeného umami, které posiluje vnímání slanosti pokrmu.

* Výsledky studie byly publikovány pod názvem „Optimally-accepted salt reduction across cultures“ (R. Shimojo a kol.) v časopise „Agro Food Industry Hi Tech“, vydání 25 (3), květen/červen 2014. Celou studii si můžete přečíst online.

Objevte více

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.

Chcete získávat inspirativní informace, lahodné recepty a účastnit se skvělých soutěží?

Přihlásit se k newsletteru