

Méně soli, více chuti!
Je známým faktem, že příliš mnoho soli je nezdravé. Zvyšuje riziko vysokého krevního tlaku a kardiovaskulárních onemocnění. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) je maximální doporučený denní příjem pět gramů, což odpovídá jedné zarovnané čajové lžičce.
Chcete snížit příjem soli, ale zároveň si stále vychutnávat skvělou chuť jídel? S přírodně fermentovanou sójovou omáčkou Kikkoman je to snadné. Společnost Kikkoman se již desítky let zabývá studiem zdravotních přínosů přírodně fermentované sójové omáčky. Výsledek? Pokud sójovou omáčku použijete místo soli, lze obsah soli v pokrmu snížit v průměru o 30 %. Tuto skutečnost potvrdila studie Wageningen UR Food & Biobased Research. *

Zachovejte chuť
Ve skutečnosti všechny sójové omáčky obsahují větší množství soli, která je nedílnou součástí tohoto produktu. Japonské omáčky, jako je Kikkoman, však obvykle obsahují méně soli než čínské verze. Používání sójové omáčky, jako dochucovadla, navíc znamená, že není třeba přidávat další sůl do pokrmů, takže váš celkový příjem soli by se neměl zvýšit.
Nejjednodušší způsob, jak zajistit, že nepřidáte příliš mnoho soli, je odměřovat množství sójové omáčky a nelít ji od oka.
Zdravotní obavy spojené s konzumací soli představují vážnou výzvu pro západní stravování. Proto Kikkoman nabízí také sójovou omáčku KikkomanLess Salt, která obsahuje o 43 % méně soli než původní přírodně fermentovaná sójová omáčka. Je ideální pro ty, kteří chtějí svůj příjem soli ještě více snížit.