
Sezóna umami je tady
Atmosféra této sezóny se skrývá v její chuti: umami. Slaná, intenzivní a hřejivá. Umami není koření – je to pátá chuť, vedle slané, sladké, kyselé a hořké. Dodává každému jídlu jedinečný rozměr a lahodnou hloubku. Naše sváteční recepty jsou také bohaté na umami. Nechte se překvapit spoustou rozmanitých chuťových vrstev – od sytých po sladké, od tradičních po exotické. Najdete v nich inspiraci pro útulné večery i velkolepé oslavy. Sójová omáčka Kikkoman je univerzální dochucovadlo, které můžete využít všude – od drobných chuťovek a dipů, přes jednohubky až po polévky, mezinárodní i tradiční lokální pokrmy, a dokonce i přílohy. Nechte se překvapit chutěmi, které zahřejí tělo i duši!

Tradice jsou něčím výjimečným, zvlášť v kuchyni. Některá jídla okamžitě navodí ten pocit: ano, tohle je ta chuť zimy a svátků – slavnostní, bohatá a důvěrně známá. Tady je pár našich oblíbených domácích receptů. Dobrou chuť!
Rozšiřovat si kulinářské obzory je vždy inspirující. Tak jako má každá rodina svá oblíbená jídla, má je i každý národ, třeba pomalu pečenou šunku s medem, plněnou dýni, glazovanou krůtu nebo čerstvé mušle. Objevte sváteční pokrmy našich evropských sousedů a začněte tvořit své vlastní tradice!






















