

Krémová polévka z růžičkové kapusty a brambor
Vyvážená, hřejivá polévka z růžičkové kapusty a brambor s uzenou slaninou a kapkou Sójové omáčky Kikkoman pro zvýraznění chuti. Křupavé vlašské ořechy a vír z crème fraîche ji povznesou na slavnostní úvod k hlavnímu chodu.
Ingredience
Polévka :
Ozdoba :
Postup přípravy
Krok 1

200 g růžičkové kapusty – 150 g brambor – 80 g celeru – 40 g cibule – 1 stroužek česneku – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 60 g uzené slaniny nakrájené na kostičky – 15 g másla – 700 ml zeleninového vývaru – 1 ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – ½ polévková lžíce nasekaného čerstvého tymiánu – ¼ čajové lžičky mletého muškátového oříšku – ½ čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře – 80 ml smetany ke šlehání
Růžičkovou kapustu přepulte, brambory, celer a cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Česnek nasekejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte slaninu dozlatova, poté ji odložte stranou. Do hrnce přidejte máslo a krátce orestujte cibuli, česnek, růžičkovou kapustu, brambory a celer. Přilijte vývar, přidejte Sójovou omáčku Kikkoman, tymián, muškátový oříšek a pepř. Vařte, dokud zelenina nezměkne, poté polévku rozmixujte dohladka. Vmíchejte smetanu a orestovanou slaninu.
Krok 2

20 g vlašských ořechů – 2 polévkové lžíce crème fraîche – 1 polévková lžíce olivového oleje – 1 čajová lžička lístků tymiánu
Vlašské ořechy nasucho opražte na pánvi a nahrubo nasekejte. Polévku nalijte do misek, navrch přidejte lžičku crème fraîche, posypte ořechy, zakápněte olivovým olejem a ozdobte několika lístky tymiánu.
Tip:
Lze použít i mraženou růžičkovou kapustu – stačí ji přidat asi 10 minut před koncem vaření. Hustotu polévky můžete upravit podle chuti přidáním většího či menšího množství vývaru.
ID receptu: 1614
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více








