

Čokoládová pěna s espressem a pomerančem
Nadýchaná pěna z hořké čokolády a espressa, zjemněná kapkou Sójové omáčky Kikkoman pro jemný slaný nádech. Dochucená pomerančovou kůrou, skořicí a strouhanou čokoládou. Hříšně požitkářské, a přesto elegantní finále každého svátečního menu.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

60 g hořké čokolády (85 % kakaa), rozpuštěné – 30 ml espressa – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Ve středně velké misce smíchejte rozpuštěnou hořkou čokoládu, espresso a Sójovou omáčku Kikkoman. Míchejte, dokud nevznikne hladká směs.
Krok 2

1 velký vaječný žloutek – ½ čajové lžičky mleté skořice – ½ pomeranče – nastrouhaná kůra
Do čokoládové směsi přidejte žloutek, skořici a nastrouhanou kůru z poloviny pomeranče. Míchejte, dokud se vše dobře nespojí, a poté směs odložte stranou.
Krok 3

80 ml vychlazené smetany ke šlehání – 1 velký vaječný bílek – 1 čajová lžička cukru
V samostatné vychlazené misce ušlehejte smetanu dotuha. V jiné čisté misce vyšlehejte bílek s cukrem do pevného sněhu. Do čokoládové směsi nejprve vmíchejte třetinu ušlehané smetany, aby se směs odlehčila, poté opatrně přidejte zbytek. Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků, dokud nezmizí bílé pruhy.
Krok 4
½ pomeranče, nakrájeného na plátky – na ozdobu – 1 čajová lžička mleté skořice – 1 čajová lžička strouhané hořké čokolády
Pěnu rozdělte do dvou sklenic nebo misek. Dejte do chladničky alespoň na 2 hodiny, dokud neztuhne. Před podáváním ozdobte plátky pomeranče, lehce posypte skořicí a strouhanou čokoládou.
ID receptu: 1613
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více








