Čokoládová pěna s espressem a pomerančem
Čokoládová pěna s espressem a pomerančem

Čokoládová pěna s espressem a pomerančem

Celkový čas vaření 5 min.
5 min. Doba přípravy

Nadýchaná pěna z hořké čokolády a espressa, zjemněná kapkou Sójové omáčky Kikkoman pro jemný slaný nádech. Dochucená pomerančovou kůrou, skořicí a strouhanou čokoládou. Hříšně  požitkářské, a přesto elegantní finále každého svátečního menu.

Ingredience

2 Porce
60 g
hořké čokolády (85 % kakaa), rozpuštěné
30 ml
espressa
1 
velké vejce, oddělený žloutek a bílek
1 ½ čajová lžička
mleté skořice
 ½ 
pomeranče – nastrouhaná kůra
80 ml
vychlazené smetany ke šlehání
1 čajová lžička
cukru
 ½ 
pomeranče, nakrájeného na plátky – na ozdobu
1 čajová lžička
strouhané hořké čokolády
Nutriční hodnoty (na porci):2.534 kJ / 606 kcal
54 gTuky
7,5 gBílkoviny
22,5 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

60 g hořké čokolády (85 % kakaa), rozpuštěné – 30 ml espressa – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Ve středně velké misce smíchejte rozpuštěnou hořkou čokoládu, espresso a Sójovou omáčku Kikkoman. Míchejte, dokud nevznikne hladká směs.

Krok 2

1  velký vaječný žloutek –  ½ čajové lžičky mleté skořice –  ½  pomeranče – nastrouhaná kůra

Do čokoládové směsi přidejte žloutek, skořici a nastrouhanou kůru z poloviny pomeranče. Míchejte, dokud se vše dobře nespojí, a poté směs odložte stranou.

Krok 3

80 ml vychlazené smetany ke šlehání – 1  velký vaječný bílek – 1 čajová lžička cukru

V samostatné vychlazené misce ušlehejte smetanu dotuha. V jiné čisté misce vyšlehejte bílek s cukrem do pevného sněhu. Do čokoládové směsi nejprve vmíchejte třetinu ušlehané smetany, aby se směs odlehčila, poté opatrně přidejte zbytek. Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků, dokud nezmizí bílé pruhy.

Krok 4

 ½  pomeranče, nakrájeného na plátky – na ozdobu – 1 čajová lžička mleté skořice – 1 čajová lžička strouhané hořké čokolády

Pěnu rozdělte do dvou sklenic nebo misek. Dejte do chladničky alespoň na 2 hodiny, dokud neztuhne. Před podáváním ozdobte plátky pomeranče, lehce posypte skořicí a strouhanou čokoládou.

ID receptu: 1613

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

60 g hořké čokolády (85 % kakaa), rozpuštěné – 30 ml espressa – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Ve středně velké misce smíchejte rozpuštěnou hořkou čokoládu, espresso a Sójovou omáčku Kikkoman. Míchejte, dokud nevznikne hladká směs.

1 velký vaječný žloutek – ½ čajové lžičky mleté skořice – ½ pomeranče – nastrouhaná kůra

Do čokoládové směsi přidejte žloutek, skořici a nastrouhanou kůru z poloviny pomeranče. Míchejte, dokud se vše dobře nespojí, a poté směs odložte stranou.

80 ml vychlazené smetany ke šlehání – 1 velký vaječný bílek – 1 čajová lžička cukru

V samostatné vychlazené misce ušlehejte smetanu dotuha. V jiné čisté misce vyšlehejte bílek s cukrem do pevného sněhu. Do čokoládové směsi nejprve vmíchejte třetinu ušlehané smetany, aby se směs odlehčila, poté opatrně přidejte zbytek. Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků, dokud nezmizí bílé pruhy.

½ pomeranče, nakrájeného na plátky – na ozdobu – 1 čajová lžička mleté skořice – 1 čajová lžička strouhané hořké čokolády

Pěnu rozdělte do dvou sklenic nebo misek. Dejte do chladničky alespoň na 2 hodiny, dokud neztuhne. Před podáváním ozdobte plátky pomeranče, lehce posypte skořicí a strouhanou čokoládou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.