

Vegetariánské ragú z hub a tmavého piva
Bohaté, aromatické ragú z hub a mrkve, pomalu dušené v tmavém pivu se Sójovou omáčkou Kikkoman, zjemněné smetanou. Sytý vegetariánský hlavní chod, ideální v kombinaci s pečenými brambory, kterým o svátcích potěšíte nejen vegetariány.
Postup přípravy
Krok 1

250 g žampionů – 2 mrkve – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 2 snítky tymiánu – 1 čajová lžička čerstvě mletého černého pepře
Mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky. Žampiony očistěte a rozkrojte napůl. V hrnci je orestujte na olivovém oleji, poté přidejte tymián a pepř.
Krok 2

300 g brambor – 1 polévková lžíce olivového oleje – 100 ml tmavého piva – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 200 ml zeleninového vývaru – 50 ml smetany ke šlehání
Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a promíchejte s olivovým olejem. Pečte při 200 °C asi 30 minut, dokud nezezlátnou a nezměknou. Mezitím do hrnce z kroku 1 přilijte pivo, poté Sójovou omáčku Kikkoman a nechte pár minut zredukovat. Nakonec přilijte vývar a smetanu, přikryjte a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Podávejte s pečenými brambory.
Tip
Chcete-li ušetřit čas, můžete použít předem pečené brambory – nebo pokud máte uvařené brambory, zakápněte je olejem a zapečte v horkovzdušné fritéze po dobu 5–8 minut.
ID receptu: 1615
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více









 
			 
			