Vegetariánské ragú z hub a tmavého piva
Vegetariánské ragú z hub a tmavého piva

Vegetariánské ragú z hub a tmavého piva

Celkový čas vaření 45 min.
15 min. Doba přípravy
30 min. Doba vaření

Bohaté, aromatické ragú z hub a mrkve, pomalu dušené v tmavém pivu se Sójovou omáčkou Kikkoman, zjemněné smetanou. Sytý vegetariánský hlavní chod, ideální v kombinaci s pečenými brambory, kterým o svátcích potěšíte nejen vegetariány.

Ingredience

2 Porce
250 g
žampionů
2 
mrkve
3 polévkové lžíce
olivového oleje
2 
snítky tymiánu
1 čajová lžička
čerstvě mletého černého pepře
100 ml
tmavého piva
200 ml
zeleninového vývaru
50 ml
smetany ke šlehání
300 g
brambor

Postup přípravy

Krok 1

250 g žampionů – 2  mrkve – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 2  snítky tymiánu – 1 čajová lžička čerstvě mletého černého pepře

Mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky. Žampiony očistěte a rozkrojte napůl. V hrnci je orestujte na olivovém oleji, poté přidejte tymián a pepř.

Krok 2

300 g brambor – 1 polévková lžíce olivového oleje – 100 ml tmavého piva – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo200 ml zeleninového vývaru – 50 ml smetany ke šlehání

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a promíchejte s olivovým olejem. Pečte při 200 °C asi 30 minut, dokud nezezlátnou a nezměknou. Mezitím do hrnce z kroku 1 přilijte pivo, poté Sójovou omáčku Kikkoman a nechte pár minut zredukovat. Nakonec přilijte vývar a smetanu, přikryjte a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Podávejte s pečenými brambory.

Tip

Chcete-li ušetřit čas, můžete použít předem pečené brambory – nebo pokud máte uvařené brambory, zakápněte je olejem a zapečte v horkovzdušné fritéze po dobu 5–8 minut.

ID receptu: 1615

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

250 g žampionů – 2 mrkve – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 2 snítky tymiánu – 1 čajová lžička čerstvě mletého černého pepře

Mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky. Žampiony očistěte a rozkrojte napůl. V hrnci je orestujte na olivovém oleji, poté přidejte tymián a pepř.

300 g brambor – 1 polévková lžíce olivového oleje – 100 ml tmavého piva – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo200 ml zeleninového vývaru – 50 ml smetany ke šlehání

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a promíchejte s olivovým olejem. Pečte při 200 °C asi 30 minut, dokud nezezlátnou a nezměknou. Mezitím do hrnce z kroku 1 přilijte pivo, poté Sójovou omáčku Kikkoman a nechte pár minut zredukovat. Nakonec přilijte vývar a smetanu, přikryjte a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Podávejte s pečenými brambory.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.