Salát z kadeřávku s pečenou řepou a fetou
Salát z kadeřávku s pečenou řepou a fetou

Salát z kadeřávku s pečenou řepou a fetou

Celkový čas vaření 8 min.
8 min. Doba přípravy

Živý salát inspirovaný chutěmi Blízkého východu s pečenou červenou řepou a kadeřávkem, doplněný sladkými rozinkami a zrníčky granátového jablka. Chuťťovou kompozici dotváří vlašské ořechy, feta a tymiánovo–sójový dresink. Barevný skvost, který můžete směle servírovat při jakékoliv příležitosti.

Ingredience

2 Porce
80 g
kadeřávku
1 svazek
svazek petržele
2 
červené řepy
1 
granátové jablko
3 polévkové lžíce
velkých rozinek
30 g
vlašských ořechů
50 g
sýra feta
1 polévková lžíce
olivového oleje
1 polévková lžíce
agávového sirupu
1 polévková lžíce
citronové šťávy
1 čajová lžička
sušeného tymiánu
1 čajová lžička
mletého římského kmínu
Nutriční hodnoty (na porci):1.139 kJ / 272 kcal
6,7 gTuky
7,5 gBílkoviny
44 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

80 g kadeřávku – 1 svazek svazek petržele – 2  červené řepy – 1  granátové jablko – 3 polévkové lžíce velkých rozinek – 30  vlašských ořechů – 50 g sýra feta

Omyjte kadeřávek a nahrubo ho nasekejte spolu s petrželí. Červenou řepu upečte tak, že ji zabalíte do alobalu a pečete při 200 °C asi 1 hodinu nebo dokud nezměkne. Poté ji oloupejte, nechte vychladnout a nakrájejte na velké kostky. Smíchejte s petrželí, kadeřávkem, rozinkami, semínky granátového jablka, vlašskými ořechy a rozdrobenou fetou.

Krok 2

1 polévková lžíce olivového oleje – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 polévková lžíce agávového sirupu – 1 polévková lžíce citronové šťávy – 1 čajová lžička sušeného tymiánu – 1 čajová lžička mletého římského kmínu

Ingredience na dresink dobře prošlehejte a přelijte jím salát těsně před podáváním. Chcete-li ušetřit čas, můžete použít i předem pečenou řepu. Rozinky lze také nahradit sušenými brusinkami a vlašské ořechy pekanovými.

Tip

Chcete-li ušetřit čas, můžete použít i předem pečenou řepu. Rozinky lze také nahradit sušenými brusinkami a vlašské ořechy pekanovými.

ID receptu: 1622

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

80 g kadeřávku – 1 svazek svazek petržele – 2 červené řepy – 1 granátové jablko – 3 polévkové lžíce velkých rozinek – 30 vlašských ořechů – 50 g sýra feta

Omyjte kadeřávek a nahrubo ho nasekejte spolu s petrželí. Červenou řepu upečte tak, že ji zabalíte do alobalu a pečete při 200 °C asi 1 hodinu nebo dokud nezměkne. Poté ji oloupejte, nechte vychladnout a nakrájejte na velké kostky. Smíchejte s petrželí, kadeřávkem, rozinkami, semínky granátového jablka, vlašskými ořechy a rozdrobenou fetou.

1 polévková lžíce olivového oleje – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 polévková lžíce agávového sirupu – 1 polévková lžíce citronové šťávy – 1 čajová lžička sušeného tymiánu – 1 čajová lžička mletého římského kmínu

Ingredience na dresink dobře prošlehejte a přelijte jím salát těsně před podáváním. Chcete-li ušetřit čas, můžete použít i předem pečenou řepu. Rozinky lze také nahradit sušenými brusinkami a vlašské ořechy pekanovými.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.