

Salát z kadeřávku s pečenou řepou a fetou
Živý salát inspirovaný chutěmi Blízkého východu s pečenou červenou řepou a kadeřávkem, doplněný sladkými rozinkami a zrníčky granátového jablka. Chuťťovou kompozici dotváří vlašské ořechy, feta a tymiánovo–sójový dresink. Barevný skvost, který můžete směle servírovat při jakékoliv příležitosti.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

80 g kadeřávku – 1 svazek svazek petržele – 2 červené řepy – 1 granátové jablko – 3 polévkové lžíce velkých rozinek – 30 vlašských ořechů – 50 g sýra feta
Omyjte kadeřávek a nahrubo ho nasekejte spolu s petrželí. Červenou řepu upečte tak, že ji zabalíte do alobalu a pečete při 200 °C asi 1 hodinu nebo dokud nezměkne. Poté ji oloupejte, nechte vychladnout a nakrájejte na velké kostky. Smíchejte s petrželí, kadeřávkem, rozinkami, semínky granátového jablka, vlašskými ořechy a rozdrobenou fetou.
Krok 2

1 polévková lžíce olivového oleje – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 polévková lžíce agávového sirupu – 1 polévková lžíce citronové šťávy – 1 čajová lžička sušeného tymiánu – 1 čajová lžička mletého římského kmínu
Ingredience na dresink dobře prošlehejte a přelijte jím salát těsně před podáváním. Chcete-li ušetřit čas, můžete použít i předem pečenou řepu. Rozinky lze také nahradit sušenými brusinkami a vlašské ořechy pekanovými.
Tip
Chcete-li ušetřit čas, můžete použít i předem pečenou řepu. Rozinky lze také nahradit sušenými brusinkami a vlašské ořechy pekanovými.
ID receptu: 1622
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více










