

Turecká polévka z červené čočky a mrkve
Hřejivá polévka z červené čočky, mrkve, brambor a česneku, vařená s kořením a rajčatovým protlakem. Sójová omáčka Kikkoman jí dodává bohatou umami hloubku, zatímco máta, petržel, čili a citron jí propůjčují svěží a výraznou chuť.
Ingredience
Soup:
To serve:
Postup přípravy
Krok 1

80 g onion – 100 potatoes – 80 g carrot – 2 garlic cloves
Peel and dice the onion, potatoes and carrots, then finely chop the garlic.
Krok 2

2 polévkové lžíce olive oil – 10 g butter – ½ čajové lžičky ground cumin – ½ čajové lžičky ground coriander – ½ čajové lžičky sweet paprika – ¼ čajové lžičky chilli powder – 2 čajové lžičky tomato purée – 100 g red lentils – 700 ml vegetable stock – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – ½ čajové lžičky dried mint
Sauté the onion in the olive oil and butter, then add the potatoes and carrots. Cook briefly, then add the garlic, cumin, coriander, sweet paprika, chilli powder and tomato purée, and sauté for a moment. Rinse the lentils under cold water, then add them to the pan. Pour in the stock, add the Kikkoman Soy Sauce and cook until the vegetables are tender. Towards the end of cooking, add the mint and blend until smooth.
Krok 3

2 polévkové lžíce olive oil – ½ chilli flakes – 2 polévkové lžíce chopped parsley – 2 pitta breads – 2 lemon wedges
Pour the soup into bowls. Heat the olive oil in a pan, add the chilli flakes and sauté briefly. Drizzle the soup with the chilli oil, sprinkle with the parsley and serve with the pitta bread and lemon wedges.
Tip:
Hustotu polévky můžete upravit přidáním většího či menšího množství vývaru.
ID receptu: 1621
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více









 
			 
			