

Turecká polévka z červené čočky a mrkve
Hřejivá polévka z červené čočky, mrkve, brambor a česneku, vařená s kořením a rajčatovým protlakem. Sójová omáčka Kikkoman jí dodává bohatou umami hloubku, zatímco máta, petržel, čili a citron jí propůjčují svěží a výraznou chuť.
Ingredience
Polévka:
K podávání:
Nutriční hodnoty (na porci):
2.676 kJ / 640 kcalPostup přípravy
Krok 1

80 g cibule – 100 brambor – 80 g mrkve – 2 stroužky česneku
Cibuli, brambory a mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky, česnek nasekejte nadrobno.
Krok 2

2 polévkové lžíce olivového oleje – 10 g másla – ½ čajové lžičky mletého římského kmín – ½ čajové lžičky mletého koriandru – ½ čajové lžičky sladké papriky – ¼ čajové lžičky mletého čili – 2 čajové lžičky rajčatového protlaku – 100 g červené čočky – 700 ml zeleninového vývaru – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – ½ čajové lžičky sušené máty
Na olivovém oleji a másle orestujte cibuli, poté přidejte brambory a mrkev. Krátce poduste, poté přidejte česnek, římský kmín, koriandr, sladkou papriku, chilli a rajčatový protlak a ještě chvíli restujte. Čočku propláchněte pod studenou vodou a přidejte do hrnce. Zalijte vývarem, přilijte Sójovou omáčku Kikkoman a vařte, dokud zelenina nezměkne. Ke konci vaření přidejte mátu a polévku rozmixujte dohladka.
Krok 3

2 polévkové lžíce olivového oleje – ½ čajové lžičky čili vloček – 2 polévkové lžíce nasekané petržele – 2 pita chleby – 2 měsíčky citronu
Polévku nalijte do misek. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte čili vločky a krátce je orestujte. Polévku zakápněte chilli olejem, posypte petrželí a podávejte s pita chlebem a měsíčky citronu.
Tip:
Hustotu polévky můžete upravit přidáním většího či menšího množství vývaru.
ID receptu: 1621
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více











