Pečený květák
Pečený květák

Pečený květák

4,6 65 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 30 min.
15 min. Doba přípravy
15 min. Doba vaření

Rychlý, intenzivní, lahodný: Tento pikantní pečený květák vyžaduje minimální práci, a zároveň jeho příprava je velká zábava!

Ingredience

4 Porce
1 
květák
50 g
řepkového oleje
1 
stroužek česneku, jemně nasekaný
 ½ čajové lžičky
kmínu
1 čajová lžička
sladké papriky
1 čajová lžička
javorového sirupu
1 špetka
kajenského pepře
Nutriční hodnoty (na porci):617 kJ / 148 kcal
12,5 gTuky
4 gBílkoviny
4,2 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

Opláchněte a osušte celý květák. Odstraňte všechny listy kromě několika mladých.

Krok 2

Květák marinujte v misce s řepkovým olejem, česnekem, kmínem, paprikou, javorovým sirupem, kajenským pepřem a Kikkoman Sójovou omáčkou.

Krok 3

Umístěte květák na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C přibližně 15 minut.

ID receptu: 1066

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

Opláchněte a osušte celý květák. Odstraňte všechny listy kromě několika mladých.

Květák marinujte v misce s řepkovým olejem, česnekem, kmínem, paprikou, javorovým sirupem, kajenským pepřem a Kikkoman Sójovou omáčkou.

Umístěte květák na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C přibližně 15 minut.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.