Mapo tofu s pikantním hovězím masem a chilli
Mapo tofu s pikantním hovězím masem a chilli

Mapo tofu s pikantním hovězím masem a chilli

5 7 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 30 min.
15 min. Doba přípravy
15 min. Doba vaření

Pálivá klasika ze Sičuanu: jemné tofu a kořeněné mleté hovězí v omáčce plné umami chutí, zakončené křupavou chilli posypkou.

Ingredience

4 Porce

Na křupavou chilli směs:

2 čajové lžičky
chilli vloček
1 polévková lžíce
sultánek (nebo rozinek či brusinek)
1 polévková lžíce
nasekaných arašídů
1 polévková lžíce
slunečnicových semínek

Na mapo tofu:

400 g
pevného tofu
1 svazek
jarní cibulky
1 
červená paprika
1 
stroužek česneku
2 polévkové lžíce
400 g
mletého hovězího masa
400 ml
masového vývaru
2 polévkové lžíce
chilli fazolové pasty (Toban Djan)
1 čajová lžička
třtinového cukru
mletý sečuánský pepř
1 polévková lžíce
kukuřičného škrobu
Nutriční hodnoty (na porci):1.604 kJ / 384 kcal
21,8 gTuky
31,8 gBílkoviny
14,3 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

2 čajové lžičky chilli vloček – 1 polévková lžíce sultánek (nebo rozinek či brusinek) – 1 polévková lžíce nasekaných arašídů – 1 polévková lžíce slunečnicových semínek – 3 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Chilli vločky, sultánky, arašídy a semínka nasucho opražte na pánvi. Dochutťe Kikkoman Sójovou omáčkou a směs vyjměte z pánve.

Krok 2

400 g tofu – 1 svazek jarní cibulky – 1  červená paprika – 1  stroužek česneku – 2 polévkové lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej400 g mletého hovězího

Tofu nakrájejte na kostky o velikosti 2 cm. Jarní cibulku nakrájejte našikmo, papriku na kostičky, česnek nasekejte nadrobno. Ve woku nebo hluboké pánvi rozehřejte Kikkoman Sezamový olej a orestujte maso spolu s polovinou cibulky, paprikou a česnekem.

Krok 3

400 ml masového vývaru – 2 polévkové lžíce chilli fazolové pasty (Toban Djan) – 4 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička třtinového cukru – mletý sečuánský pepř

Přidejte vývar, chilli fazolovou pastu a dobře promíchejte. Vložte tofu, jemně promíchejte, aby se nerozpadlo. Přidejte Kikkoman Sójovou omáčku, cukr a pepř, a vařte na mírném plameni asi 5 minut.

Krok 4

1 polévková lžíce kukuřičného škrobu

Škrob rozmíchejte ve studené vodě a vmíchejte do směsi. Nechte krátce povařit, dokud se omáčka nezatáhne a nevytvoří lesklou glazuru. Posypte připraveným chilli posypem a zbytkem jarní cibulky. Podávejte s jasmínovou rýží.

Tip:

Pro vegetariánskou verzi nahraďte mleté hovězí 8–10 sušenými shiitake houbami. Namočte je podle návodu na obalu, nasekejte nadrobno a krátce orestujte. Hotový pokrm ozdobte křupavými klíčky nebo najemno nakrájenými cukrovými lusky.

ID receptu: 1496

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

2 čajové lžičky chilli vloček – 1 polévková lžíce sultánek (nebo rozinek či brusinek) – 1 polévková lžíce nasekaných arašídů – 1 polévková lžíce slunečnicových semínek – 3 čajové lžičky Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Chilli vločky, sultánky, arašídy a semínka nasucho opražte na pánvi. Dochutťe Kikkoman Sójovou omáčkou a směs vyjměte z pánve.

400 g tofu – 1 svazek jarní cibulky – 1 červená paprika – 1 stroužek česneku – 2 polévkové lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej400 g mletého hovězího

Tofu nakrájejte na kostky o velikosti 2 cm. Jarní cibulku nakrájejte našikmo, papriku na kostičky, česnek nasekejte nadrobno. Ve woku nebo hluboké pánvi rozehřejte Kikkoman Sezamový olej a orestujte maso spolu s polovinou cibulky, paprikou a česnekem.

400 ml masového vývaru – 2 polévkové lžíce chilli fazolové pasty (Toban Djan) – 4 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička třtinového cukru – mletý sečuánský pepř

Přidejte vývar, chilli fazolovou pastu a dobře promíchejte. Vložte tofu, jemně promíchejte, aby se nerozpadlo. Přidejte Kikkoman Sójovou omáčku, cukr a pepř, a vařte na mírném plameni asi 5 minut.

1 polévková lžíce kukuřičného škrobu

Škrob rozmíchejte ve studené vodě a vmíchejte do směsi. Nechte krátce povařit, dokud se omáčka nezatáhne a nevytvoří lesklou glazuru. Posypte připraveným chilli posypem a zbytkem jarní cibulky. Podávejte s jasmínovou rýží.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.