Massaman kari s kuřecím masem, bramborami a arašídy
Massaman kari s kuřecím masem, bramborami a arašídy

Massaman kari s kuřecím masem, bramborami a arašídy

4,9 8 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 30 min.
10 min. Doba přípravy
20 min. Doba vaření

Krémové thajské Massaman kari s jemným kuřecím masem, bohatým kokosovým mlékem a měkkými bramborami, doplněné praženými arašídy, čerstvým koriandrem a umami nádechem Massaman kari pasty a Kikkoman Ponzu citron.

Ingredience

4 Porce
400 g
Kuřecích prsou
400 g
brambor
1 
cibule
1 kus
zázvoru (cca 2 cm)
1 
stroužek česneku
2 polévkové lžíce
100 g
arašídů
1 polévková lžíce
Massaman kari pasty
400 ml
kokosového mléka
2 polévkové lžíce
arašídové pasty (nebo arašídového másla)
2 čajové lžičky
třtinového cukru nebo medu (lze nahradit Kikkoman Sladkým mirin dochucovadlem)
 ½ svazku
čerstvého koriandru
Nutriční hodnoty (na porci):2.615 kJ / 629 kcal
41,9 gTuky
37 gBílkoviny
23,6 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

400 g Kuřecích prsou – 400 g brambor – 1  cibule – 1 kus zázvoru (cca 2 cm) – 1  stroužek česneku

Kuřecí prsa osušte a nakrájejte na kousky o velikosti přibližně 2 cm.
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na větší kostky.
Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.
Zázvor a česnek nasekejte najemno.

Krok 2

2 polévkové lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej70 g arašídů – 1 polévková lžíce Massaman kari pasty – 400 ml kokosového mléka – 2 polévkové lžíce arašídové pasty (nebo arašídového másla) – 2 čajové lžičky třtinového cukru nebo medu (nebo Kikkoman Sladkého mirin dochucovadla) – 4 polévkové lžíce Kikkoman Citrónová ponzu omáčka3 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Na rozehřátém Kikkoman Praženém sezamovém oleji orestujte kuřecí maso. Přidejte cibuli, zázvor a česnek a krátce restujte. Poté přidejte brambory, arašídy a kari pastu, promíchejte a zalijte kokosovým mlékem.
Vmíchejte arašídovou pastu nebo máslo, cukr, Kikkoman Ponzu citrón a Kikkoman Sójovou omáčku. Nechte probublávat na mírném ohni asi 20 minut. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody.

Krok 3

 ½ svazku čerstvého koriandru – 30 g arašídů

Koriandr i arašídy nahrubo nasekejte. Arašídy nasucho opražte na malé pánvi dozlatova.
Hotové kari ozdobte čerstvým koriandrem a praženými arašídy a podávejte.

Tip:

Pro vegetariánskou verzi nahraďte kuřecí maso uzeným tofu.
Kari podávejte s polevou z kroužků červené cibule nebo marinovaných fazolových klíčků (a lehce promnutými) v Kikkoman Sójové omáčce.

ID receptu: 1497

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

400 g Kuřecích prsou – 400 g brambor – 1 cibule – 1 kus zázvoru (cca 2 cm) – 1 stroužek česneku

Kuřecí prsa osušte a nakrájejte na kousky o velikosti přibližně 2 cm.
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na větší kostky.
Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.
Zázvor a česnek nasekejte najemno.

2 polévkové lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej70 g arašídů – 1 polévková lžíce Massaman kari pasty – 400 ml kokosového mléka – 2 polévkové lžíce arašídové pasty (nebo arašídového másla) – 2 čajové lžičky třtinového cukru nebo medu (nebo Kikkoman Sladkého mirin dochucovadla) – 4 polévkové lžíce Kikkoman Citrónová ponzu omáčka3 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Na rozehřátém Kikkoman Praženém sezamovém oleji orestujte kuřecí maso. Přidejte cibuli, zázvor a česnek a krátce restujte. Poté přidejte brambory, arašídy a kari pastu, promíchejte a zalijte kokosovým mlékem.
Vmíchejte arašídovou pastu nebo máslo, cukr, Kikkoman Ponzu citrón a Kikkoman Sójovou omáčku. Nechte probublávat na mírném ohni asi 20 minut. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody.

½ svazku čerstvého koriandru – 30 g arašídů

Koriandr i arašídy nahrubo nasekejte. Arašídy nasucho opražte na malé pánvi dozlatova.
Hotové kari ozdobte čerstvým koriandrem a praženými arašídy a podávejte.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.