

Massaman kari s kuřecím masem, bramborami a arašídy
Krémové thajské Massaman kari s jemným kuřecím masem, bohatým kokosovým mlékem a měkkými bramborami, doplněné praženými arašídy, čerstvým koriandrem a umami nádechem Massaman kari pasty a Kikkoman Ponzu citron.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

400 g Kuřecích prsou – 400 g brambor – 1 cibule – 1 kus zázvoru (cca 2 cm) – 1 stroužek česneku
Kuřecí prsa osušte a nakrájejte na kousky o velikosti přibližně 2 cm.
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na větší kostky.
Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.
Zázvor a česnek nasekejte najemno.
Krok 2

2 polévkové lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej – 70 g arašídů – 1 polévková lžíce Massaman kari pasty – 400 ml kokosového mléka – 2 polévkové lžíce arašídové pasty (nebo arašídového másla) – 2 čajové lžičky třtinového cukru nebo medu (nebo Kikkoman Sladkého mirin dochucovadla) – 4 polévkové lžíce Kikkoman Citrónová ponzu omáčka – 3 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Na rozehřátém Kikkoman Praženém sezamovém oleji orestujte kuřecí maso. Přidejte cibuli, zázvor a česnek a krátce restujte. Poté přidejte brambory, arašídy a kari pastu, promíchejte a zalijte kokosovým mlékem.
Vmíchejte arašídovou pastu nebo máslo, cukr, Kikkoman Ponzu citrón a Kikkoman Sójovou omáčku. Nechte probublávat na mírném ohni asi 20 minut. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody.
Krok 3

½ svazku čerstvého koriandru – 30 g arašídů
Koriandr i arašídy nahrubo nasekejte. Arašídy nasucho opražte na malé pánvi dozlatova.
Hotové kari ozdobte čerstvým koriandrem a praženými arašídy a podávejte.
Tip:
Pro vegetariánskou verzi nahraďte kuřecí maso uzeným tofu.
Kari podávejte s polevou z kroužků červené cibule nebo marinovaných fazolových klíčků (a lehce promnutými) v Kikkoman Sójové omáčce.
ID receptu: 1497
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více