Sukiyaki s hovězím masem a tofu
Sukiyaki s hovězím masem a tofu

Sukiyaki s hovězím masem a tofu

4,9 8 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 40 min.
10 min. Doba přípravy
30 min. Doba vaření

Tradiční japonský hotpot s tenkými plátky hovězího masa, tofu a zeleninou, vařený ve sladko-slaném vývaru dochuceném bohatou umami chutí Kikkoman Sójové omáčky.

Ingredience

4 Porce
120 g
tofu
4 
houby shiitake
60 g
hlívy ústřičné
75 g
hub enoki
 ¼ 
čínského zelí
1 
pórek
50 g
skleněných nudlí (vermicelli)
100 ml
sake
60 g
cukru
400 g
hovězího masa (nakrájeného na tenké plátky, 2–3 mm)
2 polévkové lžíce
octa
4 
vejce
150 g
uvařených udon nudlí
Nutriční hodnoty (na porci):2.464 kJ / 589 kcal
22,7 gTuky
28,2 gBílkoviny
46,2 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

120 g tofu – 4  houby shiitake – 60 g hlívy ústřičné – 75 g hub enoki –  ¼  čínského zelí – 1  pórek – 50 g skleněných nudlí

Tofu nakrájejte na menší kousky velikosti sousta. Do vrchní části shiitake hub nařízněte kříž. Hlívu ústřičnou a houby enoki nahrubo nasekejte. Čínské zelí nakrájejte na kousky o velikosti cca 5 cm. Bílou část pórku nakrájejte našikmo na tenké plátky. Skleněné nudle připravte podle pokynů na obalu.

Krok 2

100 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo100 ml Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo100 ml saké – 60 g cukru

Do malého hrnce dejte sójovou omáčku, mirin, saké a cukr. Zahřejte na mírném plameni a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Vývar dejte stranou.

Krok 3

1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej400 g hovězího masa (nakrájeného na tenké plátky, 2–3 mm)

Ve větší hluboké pánvi nebo ve woku rozehřejte Kikkoman Sezamový olej. Přidejte maso a pórek a krátce orestujte z obou stran, dokud se maso nezatáhne.

Krok 4

Zalijte výpečky sukiyaki vývarem z kroku 2 a nechte několik minut jemně probublávat. Přidejte zeleninu z kroku 1, zalijte zbylým vývarem a vařte ještě přibližně 5 minut.

Krok 5

2 polévkové lžíce octa – 4  vejce – 150 g uvařených udon nudlí

Ohřejte přibližně 1 litr vody na 90 °C a přidejte ocet. Vejce rozklepněte do malých mističek a opatrně je jedno po druhém vložte do vody. Vařte je na mírném plameni asi 3 minuty. Poté je vyjměte děrovanou lžící a nechte okapat na kuchyňské utěrce.

Tip:

Místo tradičního sukiyaki vývaru můžete použít Kikkoman Omáčku na rýži: smíchejte 270 ml Kikkoman Omáčky na rýži se 2 lžícemi Kikkoman Mirin sladkého dochucovadla a 2 lžícemi saké. Touto směsí poté nahraďte tradiční sukiyaki vývar.

ID receptu: 1503

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

120 g tofu – 4 houby shiitake – 60 g hlívy ústřičné – 75 g hub enoki – ¼ čínského zelí – 1 pórek – 50 g skleněných nudlí

Tofu nakrájejte na menší kousky velikosti sousta. Do vrchní části shiitake hub nařízněte kříž. Hlívu ústřičnou a houby enoki nahrubo nasekejte. Čínské zelí nakrájejte na kousky o velikosti cca 5 cm. Bílou část pórku nakrájejte našikmo na tenké plátky. Skleněné nudle připravte podle pokynů na obalu.

100 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo100 ml Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo100 ml saké – 60 g cukru

Do malého hrnce dejte sójovou omáčku, mirin, saké a cukr. Zahřejte na mírném plameni a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Vývar dejte stranou.

1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej400 g hovězího masa (nakrájeného na tenké plátky, 2–3 mm)

Ve větší hluboké pánvi nebo ve woku rozehřejte Kikkoman Sezamový olej. Přidejte maso a pórek a krátce orestujte z obou stran, dokud se maso nezatáhne.

Zalijte výpečky sukiyaki vývarem z kroku 2 a nechte několik minut jemně probublávat. Přidejte zeleninu z kroku 1, zalijte zbylým vývarem a vařte ještě přibližně 5 minut.

2 polévkové lžíce octa – 4 vejce – 150 g uvařených udon nudlí

Ohřejte přibližně 1 litr vody na 90 °C a přidejte ocet. Vejce rozklepněte do malých mističek a opatrně je jedno po druhém vložte do vody. Vařte je na mírném plameni asi 3 minuty. Poté je vyjměte děrovanou lžící a nechte okapat na kuchyňské utěrce.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04
05

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.