Vegan tsukemen s rajčatovou omáčkou
Vegan tsukemen s rajčatovou omáčkou

Vegan tsukemen s rajčatovou omáčkou

4,2 12 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 35 min.
10 min. Doba přípravy
25 min. Doba vaření

Tento veganský tsukemen přináší nudle s bohatou rajčatovou omáčkou plnou čerstvé zeleniny. Užijte si jeho svěží, aromatickou a lehce nakyslou chuť, přičemž pálivost si můžete upravit podle vlastní chuti.

Ingredience

2 Porce
1 
červená cibule
2 
stroužky česneku
2 polévkové lžíce
olivového oleje
200 ml
rajčatové omáčky
140 ml
sójového mléka
100 ml
vody
4 g
chilli koření
3 polévkové lžíce
slunečnicového oleje
4 plátky
cukety (5 mm – 1 cm silné)
4 
tenké plátky dýně
200 g
tofu
30 g
mouky
60 g
květákových růžiček
4 polévkové lžíce
mražených edamame
1 čajová lžička
soli
4 
cukrové lusky
240 g
veganských ramen nudlí
4 
cherry rajčata
Nutriční hodnoty (na porci):3.654 kJ / 870 kcal
42,2 gTuky
34,2 gBílkoviny
82,2 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

1  červená cibule – 2  stroužky česneku – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 200 ml rajčatové omáčky – 140 ml sójového mléka – 100 ml vody – 4 polévkové lžíce Kikkoman Koncentrovaný základ pro ramen4 g chilli koření

Nakrájejte cibuli a česnek a osmažte je na rozehřátém olivovém oleji v malém hrnci na mírném ohni. Přidejte rajčatovou omáčku, sójové mléko, 100 ml vody a Kikkoman Základ na ramen. Vařte 1 minutu a odstavte z ohně. Vmíchejte chilli a rozdělte do 2 misek.

Krok 2

3 polévkové lžíce slunečnicového oleje – 4 plátky plátky cukety (5 mm – 1 cm silné) – 4  tenké plátky dýně – 200 g tofu – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 polévkové lžíce Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo30 g mouky

Rozehřejte 1,5 lžíce slunečnicového oleje na pánvi a opečte cuketu a dýni dozlatova. Tofu rozkrojte na poloviny a nechte ho marinovat přibližně 10 minut v Kikkoman Sójové omáčce a Kikkoman Mirin sladkém dochucovadle. Poté ho obalte v mouce a opečte na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.

Krok 3

60 g květákových růžiček – 4 polévkové lžíce mražených edamame – 1 čajová lžička soli – 4  cukrové lusky

Blanšírujte květák a edamame ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty. Lusky omyjte, vařte přibližně 1 minutu, a poté opláchněte studenou vodou.

Krok 4

240 g veganských ramen nudlí – 4  cherry rajčata

Uvařte ramen nudle podle pokynů na obalu, opláchněte je studenou vodou a rozdělte na 2 talíře. Na nudle naaranžujte tofu a zeleninu z kroků 2 a 3. Rozpulte cherry rajčata, ozdobte jimi ramen a podávejte s rajčatovou omáčkou na namáčení.

ID receptu: 1476

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

1 červená cibule – 2 stroužky česneku – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 200 ml rajčatové omáčky – 140 ml sójového mléka – 100 ml vody – 4 polévkové lžíce Kikkoman Koncentrovaný základ pro ramen4 g chilli koření

Nakrájejte cibuli a česnek a osmažte je na rozehřátém olivovém oleji v malém hrnci na mírném ohni. Přidejte rajčatovou omáčku, sójové mléko, 100 ml vody a Kikkoman Základ na ramen. Vařte 1 minutu a odstavte z ohně. Vmíchejte chilli a rozdělte do 2 misek.

3 polévkové lžíce slunečnicového oleje – 4 plátky plátky cukety (5 mm – 1 cm silné) – 4 tenké plátky dýně – 200 g tofu – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 polévkové lžíce Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo30 g mouky

Rozehřejte 1,5 lžíce slunečnicového oleje na pánvi a opečte cuketu a dýni dozlatova. Tofu rozkrojte na poloviny a nechte ho marinovat přibližně 10 minut v Kikkoman Sójové omáčce a Kikkoman Mirin sladkém dochucovadle. Poté ho obalte v mouce a opečte na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.

60 g květákových růžiček – 4 polévkové lžíce mražených edamame – 1 čajová lžička soli – 4 cukrové lusky

Blanšírujte květák a edamame ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty. Lusky omyjte, vařte přibližně 1 minutu, a poté opláchněte studenou vodou.

240 g veganských ramen nudlí – 4 cherry rajčata

Uvařte ramen nudle podle pokynů na obalu, opláchněte je studenou vodou a rozdělte na 2 talíře. Na nudle naaranžujte tofu a zeleninu z kroků 2 a 3. Rozpulte cherry rajčata, ozdobte jimi ramen a podávejte s rajčatovou omáčkou na namáčení.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.