

Vegan tsukemen s rajčatovou omáčkou
Tento veganský tsukemen přináší nudle s bohatou rajčatovou omáčkou plnou čerstvé zeleniny. Užijte si jeho svěží, aromatickou a lehce nakyslou chuť, přičemž pálivost si můžete upravit podle vlastní chuti.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

1 červená cibule – 2 stroužky česneku – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 200 ml rajčatové omáčky – 140 ml sójového mléka – 100 ml vody – 4 polévkové lžíce Kikkoman Koncentrovaný základ pro ramen – 4 g chilli koření
Nakrájejte cibuli a česnek a osmažte je na rozehřátém olivovém oleji v malém hrnci na mírném ohni. Přidejte rajčatovou omáčku, sójové mléko, 100 ml vody a Kikkoman Základ na ramen. Vařte 1 minutu a odstavte z ohně. Vmíchejte chilli a rozdělte do 2 misek.
Krok 2

3 polévkové lžíce slunečnicového oleje – 4 plátky plátky cukety (5 mm – 1 cm silné) – 4 tenké plátky dýně – 200 g tofu – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 2 polévkové lžíce Kikkoman Mirin sladké dochucovadlo – 30 g mouky
Rozehřejte 1,5 lžíce slunečnicového oleje na pánvi a opečte cuketu a dýni dozlatova. Tofu rozkrojte na poloviny a nechte ho marinovat přibližně 10 minut v Kikkoman Sójové omáčce a Kikkoman Mirin sladkém dochucovadle. Poté ho obalte v mouce a opečte na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran.
Krok 3

60 g květákových růžiček – 4 polévkové lžíce mražených edamame – 1 čajová lžička soli – 4 cukrové lusky
Blanšírujte květák a edamame ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty. Lusky omyjte, vařte přibližně 1 minutu, a poté opláchněte studenou vodou.
Krok 4

240 g veganských ramen nudlí – 4 cherry rajčata
Uvařte ramen nudle podle pokynů na obalu, opláchněte je studenou vodou a rozdělte na 2 talíře. Na nudle naaranžujte tofu a zeleninu z kroků 2 a 3. Rozpulte cherry rajčata, ozdobte jimi ramen a podávejte s rajčatovou omáčkou na namáčení.
ID receptu: 1476
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více