

Citrusový mung dál se špenátem
Aromatický mung dál se špenátem a mrkví, dochucený citronem, limetkovou kůrou a sójovou omáčkou Kikkoman se sníženým obsahem soli. Lehký a krémový, provoněný čerstvým koriandrem.
Ingredience
Dál:
Čapátí s česnekovým olejem:
Na dochucení:
Postup přípravy
Krok 1

150 g zelených mung fazolí – 500 ml zeleninového vývaru – 80 g mrkve – 50 g cukety – 1 polévková lžíce přepuštěného másla (ghí) – 40 g cibule, nakrájené na kostičky – 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky – ½ čajové lžičky mletého kmínu – ½ čajové lžičky mleté kurkumy – ½ čajové lžičky mleté skořice – ¼ čajové lžičky sušené chilli papričky – 200 g konzervovaných krájených rajčat – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 50 g baby špenátu
Mung fazole vařte v zeleninovém vývaru 35–40 minut. Mrkev a cuketu nakrájejte na plátky. Na ghí restujte cibuli, česnek, mrkev a cuketu po dobu 3–4 minuty. Přidejte kmín, kurkumu, skořici a chilli a krátce osmahněte (10–15 sekund), aby se rozvinulo aroma koření. Vmíchejte uvařené fazole, poté přidejte konzervovaná rajčata a dochuťte sójovou omáčkou Kikkoman se sníženým obsahem soli. Nechte 5 minut mírně probublávat, poté přidejte špenát a vařte ještě 1 minutu.
Krok 2

2 stroužky česneku, najemno nasekané – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 80 ml teplé vody – 150 g pšeničné mouky – 20 g mouky navíc na podsypání
Smíchejte česnek s olivovým olejem. Postupně přidávejte teplou vodu k 150 g mouky, poté přidejte česnekový olej. Těsto hněťte asi 5 minut, dokud nebude hladké a pružné. Nechte odpočívat 20 minut v míse zakryté vlhkou utěrkou nebo potravinovou fólií. Rozdělte na 4 části, vytvarujte kuličky a vyválejte na tenké placky, podsypávejte zbylou moukou (20 g). Rozpalte suchou pánev na středně vysokou teplotu a každé čapátí opékejte 20–30 sekund z každé strany, dokud se nevytvoří zlaté bublinky a tmavé skvrny.
Krok 3

1 polévková lžíce citronové šťávy – 1 čajová lžička nastrouhané limetkové kůry – Pár lístků koriandru
Dál dochuťte citronovou šťávou a limetkovou kůrou, a posypejte koriandrem. Podávejte s čerstvě připravenými čapátí.
Tip
Pro krémovější konzistenci přidejte bílý jogurt.
ID receptu: 1598
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více



