Veganské aloo gobi kari
Veganské aloo gobi kari

Veganské aloo gobi kari

4,6 14 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 30 min.
10 min. Doba přípravy
20 min. Doba vaření

Chuťově výrazné veganské indické jídlo z brambor, květáku a aromatického koření, obohacené o umami díky Kikkoman Sójové omáčce. Výživné, syté a plně odrážející indickou kuchyni.

Ingredience

2 Porce
40 g
kešu ořechů
250 ml
vroucí vody
200 g
brambor
400 g
květáku
1 čajová lžička
kurkumy
1 ½ čajová lžička
římského kmínu
1 ½ čajová lžička
mletého koriandru
 ½ čajové lžičky
kajenského pepře
1 čajová lžička
garam masaly
2 polévkové lžíce
řepkového oleje
1 
cibule, nasekaná
3 
stroužky česneku, nasekané
1 cm
kousek zázvoru
200 g
konzervovaných rajčat
250 ml
kokosového mléka
1 polévková lžíce
čerstvého koriandru
400 g
uvařené rýže
Nutriční hodnoty (na porci):3.410 kJ / 815 kcal
39 gTuky
21 gBílkoviny
92 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

40 g kešu ořechů – 250 ml vroucí vody – 200 g brambor – 400 g květáku

Kešu ořechy zalijte vroucí vodou. Brambory oloupejte, omyjte, osušte a nakrájejte na kostky. Květák omyjte, osušte a rozdělte na růžičky.

Krok 2

1 čajová lžička kurkumy – 1 čajová lžička římského kmínu – 1 čajová lžička mletého koriandru –  ¼  kajenského pepře –  ½ čajové lžičky garam masaly – 1 polévková lžíce řepkového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Koření nasypte do misky, přidejte olej a Kikkoman Sójovou omáčku a vytvořte pastu. Touto pastou obalte připravenou zeleninu.
Rozložte zeleninu na plech a pečte v troubě při 200 °C po dobu 20 minut.

Krok 3

1 polévková lžíce řepkového oleje – 1  cibule, nasekaná – 3  stroužky česneku, nasekané – 1 cm zázvoru –  ½ čajové lžičky garam masaly –  ½ čajové lžičky římského kmínu –  ¼ čajové lžičky kajenského pepře –  ½ čajové lžičky drceného koriandru – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo200 g konzervovaných rajčat

Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli do sklovita. Přidejte česnek, zázvor a koření (garam masala, římský kmín, kajenský pepř a koriandr) a restujte 2 minuty. Přidejte Kikkoman Sójovou omáčku, rajčata a scezené kešu z kroku 1. Přikryjte pokličkou a vařte 15 minut.

Krok 4

250 ml kokosového mléka – 1 polévková lžíce čerstvého koriandru – 400 g uvařené rýže

Do omáčky z kroku 3 přilijte kokosové mléko a rozmixujte dohladka. Vmíchejte pečenou zeleninu a krátce povařte (cca 2 minuty).
Podávejte s rýží, ozdobené čerstvým koriandrem.

Tip:

Místo klasické Kikkoman Sójové omáčky můžete použít tyto varianty: Kikkoman Sójová omáčka se sníženým obsahem soli, Kikkoman Bezlepková sójová omáčka, nebo Kikkoman BIO sójová omáčka.

Místo pečení můžete zeleninu i osmažit, a poté přidat k omáčce.

ID receptu: 1465

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

40 g kešu ořechů – 250 ml vroucí vody – 200 g brambor – 400 g květáku

Kešu ořechy zalijte vroucí vodou. Brambory oloupejte, omyjte, osušte a nakrájejte na kostky. Květák omyjte, osušte a rozdělte na růžičky.

1 čajová lžička kurkumy – 1 čajová lžička římského kmínu – 1 čajová lžička mletého koriandru – ¼ kajenského pepře – ½ čajové lžičky garam masaly – 1 polévková lžíce řepkového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Koření nasypte do misky, přidejte olej a Kikkoman Sójovou omáčku a vytvořte pastu. Touto pastou obalte připravenou zeleninu.
Rozložte zeleninu na plech a pečte v troubě při 200 °C po dobu 20 minut.

1 polévková lžíce řepkového oleje – 1 cibule, nasekaná – 3 stroužky česneku, nasekané – 1 cm zázvoru – ½ čajové lžičky garam masaly – ½ čajové lžičky římského kmínu – ¼ čajové lžičky kajenského pepře – ½ čajové lžičky drceného koriandru – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo200 g konzervovaných rajčat

Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli do sklovita. Přidejte česnek, zázvor a koření (garam masala, římský kmín, kajenský pepř a koriandr) a restujte 2 minuty. Přidejte Kikkoman Sójovou omáčku, rajčata a scezené kešu z kroku 1. Přikryjte pokličkou a vařte 15 minut.

250 ml kokosového mléka – 1 polévková lžíce čerstvého koriandru – 400 g uvařené rýže

Do omáčky z kroku 3 přilijte kokosové mléko a rozmixujte dohladka. Vmíchejte pečenou zeleninu a krátce povařte (cca 2 minuty).
Podávejte s rýží, ozdobené čerstvým koriandrem.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.