

Veganské aloo gobi kari
Chuťově výrazné veganské indické jídlo z brambor, květáku a aromatického koření, obohacené o umami díky Kikkoman Sójové omáčce. Výživné, syté a plně odrážející indickou kuchyni.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

40 g kešu ořechů – 250 ml vroucí vody – 200 g brambor – 400 g květáku
Kešu ořechy zalijte vroucí vodou. Brambory oloupejte, omyjte, osušte a nakrájejte na kostky. Květák omyjte, osušte a rozdělte na růžičky.
Krok 2

1 čajová lžička kurkumy – 1 čajová lžička římského kmínu – 1 čajová lžička mletého koriandru – ¼ kajenského pepře – ½ čajové lžičky garam masaly – 1 polévková lžíce řepkového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Koření nasypte do misky, přidejte olej a Kikkoman Sójovou omáčku a vytvořte pastu. Touto pastou obalte připravenou zeleninu.
Rozložte zeleninu na plech a pečte v troubě při 200 °C po dobu 20 minut.
Krok 3

1 polévková lžíce řepkového oleje – 1 cibule, nasekaná – 3 stroužky česneku, nasekané – 1 cm zázvoru – ½ čajové lžičky garam masaly – ½ čajové lžičky římského kmínu – ¼ čajové lžičky kajenského pepře – ½ čajové lžičky drceného koriandru – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 200 g konzervovaných rajčat
Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli do sklovita. Přidejte česnek, zázvor a koření (garam masala, římský kmín, kajenský pepř a koriandr) a restujte 2 minuty. Přidejte Kikkoman Sójovou omáčku, rajčata a scezené kešu z kroku 1. Přikryjte pokličkou a vařte 15 minut.
Krok 4

250 ml kokosového mléka – 1 polévková lžíce čerstvého koriandru – 400 g uvařené rýže
Do omáčky z kroku 3 přilijte kokosové mléko a rozmixujte dohladka. Vmíchejte pečenou zeleninu a krátce povařte (cca 2 minuty).
Podávejte s rýží, ozdobené čerstvým koriandrem.
Tip:
Místo klasické Kikkoman Sójové omáčky můžete použít tyto varianty: Kikkoman Sójová omáčka se sníženým obsahem soli, Kikkoman Bezlepková sójová omáčka, nebo Kikkoman BIO sójová omáčka.
Místo pečení můžete zeleninu i osmažit, a poté přidat k omáčce.
ID receptu: 1465
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více





