

Bramborový fondant s kuřecím masem
Objevte brambory v podobě výtečného fondantu – dozlatova opečené, zapečené ve vývaru s máslem, sójovou omáčkou a bylinkami. Křupavé zvenku, jemné uvnitř. V kombinaci s pečeným šťavnatým kuřetem tvoří dokonalý pár.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

350 g brambor – 200 g kuřecích prsou – 1 čajová lžička pepře – ½ čajové lžičky soli
Oloupejte brambory a pomocí kulatého vykrajovátka vytvarujte válečky o tloušťce 3 cm. Kuřecí prsa osolte a opepřete.
Krok 2

2 polévkové lžíce řepkového oleje – 4 stroužky česneku, rozdrcené – 50 g másla – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 2 snítka tymiánu – 1 snítka šalvěje
Rozpalte olej na pánvi. Opečte brambory a kuře z obou stran dozlatova. Přidejte rozdrcený česnek, máslo,Kikkoman Sójovou omáčku a bylinky (tymián a šalvěj). Nechte 2 minuty prohřát, během toho přelévejte maso a brambory omáčkou a seškrabte připečeniny ze dna pánve.
Krok 3

100 ml kuřecího vývaru – 3 šalvěje – 2 plátky uzené slaniny – 1 polévková lžíce čerstvého tymiánu
Přilijte kuřecí vývar a promíchejte. Na kuře položte lístky šalvěje a plátky slaniny. Celé dejte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte 20 minut. Na závěr ozdobte lístky tymiánu a přelijte zbylou šťávou z pánve.
Tip:
Brambory můžete nakrájet i na větší kostky nebo jim dát úplně jiný tvar.
Místo použitých bylinek můžete zkusit také rozmarýn, bazalku nebo oregano.
ID receptu: 1462
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více





