Bramborový fondant s kuřecím masem
Bramborový fondant s kuřecím masem

Bramborový fondant s kuřecím masem

4,4 12 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 40 min.
20 min. Doba přípravy
20 min. Doba vaření

Objevte brambory v podobě výtečného fondantu – dozlatova opečené, zapečené ve vývaru s máslem, sójovou omáčkou a bylinkami. Křupavé zvenku, jemné uvnitř. V kombinaci s pečeným šťavnatým kuřetem tvoří dokonalý pár.

Ingredience

2 Porce
350 g
brambor
200 g
kuřecích prsou
1 čajová lžička
pepře
 ½ čajové lžičky
soli
2 polévkové lžíce
řepkového oleje
4 
stroužky česneku, rozdrcené
50 g
másla
2 
snítka tymiánu
1 
snítka šalvěje
100 ml
kuřecího vývaru
3 
lístky šalvěje
2 plátky
uzené slaniny
1 polévková lžíce
čerstvého tymiánu
Nutriční hodnoty (na porci):2.749 kJ / 567 kcal
37,5 gTuky
29 gBílkoviny
29 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

350 g brambor – 200 g kuřecích prsou – 1 čajová lžička pepře –  ½ čajové lžičky soli

Oloupejte brambory a pomocí kulatého vykrajovátka vytvarujte válečky o tloušťce 3 cm. Kuřecí prsa osolte a opepřete.

Krok 2

2 polévkové lžíce řepkového oleje – 4  stroužky česneku, rozdrcené – 50 g másla – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2  snítka tymiánu – 1  snítka šalvěje

Rozpalte olej na pánvi. Opečte brambory a kuře z obou stran dozlatova. Přidejte rozdrcený česnek, máslo,Kikkoman Sójovou omáčku a bylinky (tymián a šalvěj). Nechte 2 minuty prohřát, během toho přelévejte maso a brambory omáčkou a seškrabte připečeniny ze dna pánve.

Krok 3

100 ml kuřecího vývaru – 3  šalvěje – 2 plátky uzené slaniny – 1 polévková lžíce čerstvého tymiánu

Přilijte kuřecí vývar a promíchejte. Na kuře položte lístky šalvěje a plátky slaniny. Celé dejte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte 20 minut. Na závěr ozdobte lístky tymiánu a přelijte zbylou šťávou z pánve.

Tip:

Brambory můžete nakrájet i na větší kostky nebo jim dát úplně jiný tvar.
 

Místo použitých bylinek můžete zkusit také rozmarýn, bazalku nebo oregano.

ID receptu: 1462

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

350 g brambor – 200 g kuřecích prsou – 1 čajová lžička pepře – ½ čajové lžičky soli

Oloupejte brambory a pomocí kulatého vykrajovátka vytvarujte válečky o tloušťce 3 cm. Kuřecí prsa osolte a opepřete.

2 polévkové lžíce řepkového oleje – 4 stroužky česneku, rozdrcené – 50 g másla – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 snítka tymiánu – 1 snítka šalvěje

Rozpalte olej na pánvi. Opečte brambory a kuře z obou stran dozlatova. Přidejte rozdrcený česnek, máslo,Kikkoman Sójovou omáčku a bylinky (tymián a šalvěj). Nechte 2 minuty prohřát, během toho přelévejte maso a brambory omáčkou a seškrabte připečeniny ze dna pánve.

100 ml kuřecího vývaru – 3 šalvěje – 2 plátky uzené slaniny – 1 polévková lžíce čerstvého tymiánu

Přilijte kuřecí vývar a promíchejte. Na kuře položte lístky šalvěje a plátky slaniny. Celé dejte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte 20 minut. Na závěr ozdobte lístky tymiánu a přelijte zbylou šťávou z pánve.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.