

Dušené brambory s kalamata olivami a raclette sýrem
Bramborový dušený pokrm s kalamatskými olivami, dochucený sušeným oreganem a přelitý rozpuštěným sýrem raclette. Perfektní volba pro pohodovou večeři ve dvou – syté, aromatické a neodolatelně lahodné.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

300 g malých brambor – 2 polévkové lžíce oleje – 1 cibule, nakrájená na drobno – 2 stroužky česneku, nakrájené – 70 g oliv kalamata, vypeckovaných a rozpůlených – 350 ml zeleninového vývaru – 3 čerstvé snítky tymiánu – 1 čajová lžička sušeného oregana – 4 polévkové lžíce Kikkoman Citrónová ponzu omáčka – 4 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki marináda tekuté ochucovadlo
Na přímém plameni rozehřejte olej v pánvi. Nakrájenou cibuli a česnek orestujte do měkka. Přidejte brambory a vařte je dokud nezačnou lehce zlátnout. Přidejte zeleninový vývar a vmíchejte tymián a oregano (nakrájené na malé kousky). Dochuťte omáčkou Kikkoman Ponzu Citrón a Kikkoman Teriyaki marinádou. Omáčku přiveďte k varu a vařte 25–30 minut, dokud brambory nezměknou. Vmíchejte olivy kalamata a nechte 4–5 minut prohřát.
Krok 2

150 g sýra raclette, nakrájeného na plátky – 2 plátky tvrdšího chleba
V posledních 2 minutách vaření přidejte do pánve plátky chleba a pokryjte sýrem raclette. Sýr nechte 3–4 minuty rozpustit a poté podávejte.
ID receptu: 1445
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více