Dušené brambory s kalamata olivami a raclette sýrem
Dušené brambory s kalamata olivami a raclette sýrem

Dušené brambory s kalamata olivami a raclette sýrem

5 1 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 50 min.
10 min. Doba přípravy
40 min. Doba vaření

Bramborový dušený pokrm s kalamatskými olivami, dochucený sušeným oreganem a přelitý rozpuštěným sýrem raclette. Perfektní volba pro pohodovou večeři ve dvou – syté, aromatické a neodolatelně lahodné.

Ingredience

2 Porce
300 g
malých brambor
2 polévkové lžíce
oleje
1 
cibule, nakrájená na drobno
2 
stroužky česneku, nakrájené
70 g
kalamata olives, pitted and halved
350 ml
zeleninového vývaru
3 
čerstvé snítky tymiánu
1 čajová lžička
sušeného oregana
150 g
sýra raclette, nakrájeného na plátky
2 plátky
tvrdšího chleba
Nutriční hodnoty (na porci):1.885 kJ / 450 kcal
30 gTuky
14 gBílkoviny
32 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

300 g malých brambor – 2 polévkové lžíce oleje – 1  cibule, nakrájená na drobno – 2  stroužky česneku, nakrájené – 70 g oliv kalamata, vypeckovaných a rozpůlených – 350 ml zeleninového vývaru – 3  čerstvé snítky tymiánu – 1 čajová lžička sušeného oregana – 4 polévkové lžíce Kikkoman Citrónová ponzu omáčka4 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki marináda tekuté ochucovadlo

Na přímém plameni rozehřejte olej v pánvi. Nakrájenou cibuli a česnek orestujte do měkka. Přidejte brambory a vařte je dokud nezačnou lehce zlátnout. Přidejte zeleninový vývar a vmíchejte tymián a oregano (nakrájené na malé kousky). Dochuťte omáčkou Kikkoman Ponzu Citrón a Kikkoman Teriyaki marinádou. Omáčku přiveďte k varu a vařte 25–30 minut, dokud brambory nezměknou. Vmíchejte olivy kalamata a nechte 4–5 minut prohřát.

Krok 2

150 g sýra raclette, nakrájeného na plátky – 2 plátky tvrdšího chleba

V posledních 2 minutách vaření přidejte do pánve plátky chleba a pokryjte sýrem raclette. Sýr nechte 3–4 minuty rozpustit a poté podávejte.

ID receptu: 1445

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

300 g malých brambor – 2 polévkové lžíce oleje – 1 cibule, nakrájená na drobno – 2 stroužky česneku, nakrájené – 70 g oliv kalamata, vypeckovaných a rozpůlených – 350 ml zeleninového vývaru – 3 čerstvé snítky tymiánu – 1 čajová lžička sušeného oregana – 4 polévkové lžíce Kikkoman Citrónová ponzu omáčka4 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki marináda tekuté ochucovadlo

Na přímém plameni rozehřejte olej v pánvi. Nakrájenou cibuli a česnek orestujte do měkka. Přidejte brambory a vařte je dokud nezačnou lehce zlátnout. Přidejte zeleninový vývar a vmíchejte tymián a oregano (nakrájené na malé kousky). Dochuťte omáčkou Kikkoman Ponzu Citrón a Kikkoman Teriyaki marinádou. Omáčku přiveďte k varu a vařte 25–30 minut, dokud brambory nezměknou. Vmíchejte olivy kalamata a nechte 4–5 minut prohřát.

150 g sýra raclette, nakrájeného na plátky – 2 plátky tvrdšího chleba

V posledních 2 minutách vaření přidejte do pánve plátky chleba a pokryjte sýrem raclette. Sýr nechte 3–4 minuty rozpustit a poté podávejte.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.