

Quinoa à la tabbouleh s falafelem a sójovou majonézou
Zdravý aromatický pokrm, který kombinuje lehkost a svěžest tradičního salátu tabbouleh s křupavým falafelem. Oříšková quinoa dodává chuť a výživnou hodnotu, zatímco čerstvé bylinky a zelenina se postarají o dokonalou svěžest.
Ingredience
Falafel:
Majonéza:
Mayonnaise:
Majonéza:
Postup přípravy
Krok 1

200 g barevné quinoi – 1 velká zelená okurka – 1 červená cibule – 1 chilli paprička – 2 červená rajčata – ½ svazku petrželky – ½ svazku máty – ½ svazku koriandru – 3 polévkové lžíce Kikkoman Citrónová ponzu omáčka – 4 polévkové lžíce olivového oleje
Quinou vařte ve vroucí vodě 10-15 minut do měkka. Po uvaření nechte vychladnout.
Okurku nakrájejte na malé kostičky. Cibuli nakrájejte na drobno. Nakrájejte chilli papričku. Nakrájejte rajčata na kostičky. Nasekejte mátu, koriandr a petržel. Vložte zeleninu do misky. Přidejte uvařenou quinou, Kikkoman Ponzu Citrón a olivový olej. Vše důkladně promíchejte.
Krok 2

200 g cizrny (předem namočené) – 1 malá cibule – 1 polévková lžíce nasekaného koriandru – 1 polévková lžíce nasekané petrželky – ¾ čajové lžičky kmínu – ½ čajové lžičky mletého koriandru – ½ čajové lžičky chilli – 1 čajová lžička granulovaného česneku – 3 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 čajová lžička jedlé sody
Nakrájejte cibuli. Přidejte ji do mixéru spolu s cizrnou (alternativně můžete směs rozdrtit mlýnkem nebo rozdrtit šťouchadlem na brambory). Když je směs rozemletá, přidejte koření, Kikkoman Sójovou omáčku, jedlou sodu a bylinky a vše promíchejte. Ze směsi vytvarujte placičky.
Krok 3

50 ml oleje na smažení – 3 polévkové lžíce majonézy – 90 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 čajová lžička medu – 1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej – 1 polévková lžíce nasekané petrželky
Placičky smažte na rozpáleném oleji. V misce smíchejte majonézu, Kikkoman Sójovou omáčku, med a Kikkoman Sezamový olej. Salát podávejte s placičkami a sójovou majonézou. Na závěr posypte bylinkami.
ID receptu: 1444
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více