Quinoa à la tabbouleh s falafelem a sójovou majonézou
Quinoa à la tabbouleh s falafelem a sójovou majonézou

Quinoa à la tabbouleh s falafelem a sójovou majonézou

5 1 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 1 h
30 min. Doba přípravy
30 min. Doba vaření

Zdravý aromatický pokrm, který kombinuje lehkost a svěžest tradičního salátu tabbouleh s křupavým falafelem. Oříšková quinoa dodává chuť a výživnou hodnotu, zatímco čerstvé bylinky a zelenina se postarají o dokonalou svěžest. 

Ingredience

2 Porce
200 g
barevné quinoi
1 
velká zelená okurka
1 
červená cibule
1 
chilli paprička
2 
červená rajčata
 ½ svazku
petrželky
 ½ svazku
máty
 ½ svazku
koriandru
4 polévkové lžíce
olivového oleje

Falafel:

200 g
cizrny (předem namočené)
1 
malá cibule
1 polévková lžíce
nasekaného koriandru
1 polévková lžíce
nasekané petrželky
 ¾ čajové lžičky
kmínu
 ½ čajové lžičky
mletého koriandru
 ½ čajové lžičky
chilli
1 čajová lžička
granulovaného česneku
1 čajová lžička
jedlé sody
50 ml
oleje na smažení

Majonéza:

3 polévkové lžíce
majonézy

Mayonnaise:

1 čajová lžička
medu

Majonéza:

1 polévková lžíce
nasekané petrželky
Nutriční hodnoty (na porci):3.753 kJ / 896 kcal
37 gTuky
28 gBílkoviny
114 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

200 g barevné quinoi – 1  velká zelená okurka – 1  červená cibule – 1  chilli paprička – 2  červená rajčata –  ½ svazku petrželky –  ½ svazku máty –  ½ svazku koriandru – 3 polévkové lžíce Kikkoman Citrónová ponzu omáčka4 polévkové lžíce olivového oleje

Quinou vařte ve vroucí vodě 10-15 minut do měkka. Po uvaření nechte vychladnout.
Okurku nakrájejte na malé kostičky. Cibuli nakrájejte na drobno. Nakrájejte chilli papričku. Nakrájejte rajčata na kostičky. Nasekejte mátu, koriandr a petržel. Vložte zeleninu do misky. Přidejte uvařenou quinou, Kikkoman Ponzu Citrón a olivový olej. Vše důkladně promíchejte.

Krok 2

200 g cizrny (předem namočené) – 1  malá cibule – 1 polévková lžíce nasekaného koriandru – 1 polévková lžíce nasekané petrželky –  ¾ čajové lžičky kmínu –  ½ čajové lžičky mletého koriandru –  ½ čajové lžičky chilli – 1 čajová lžička granulovaného česneku – 3 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička jedlé sody

Nakrájejte cibuli. Přidejte ji do mixéru spolu s cizrnou (alternativně můžete směs rozdrtit mlýnkem nebo rozdrtit šťouchadlem na brambory). Když je směs rozemletá, přidejte koření, Kikkoman Sójovou omáčku, jedlou sodu a bylinky a vše promíchejte. Ze směsi vytvarujte placičky.

Krok 3

50 ml oleje na smažení – 3 polévkové lžíce majonézy – 90 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička medu – 1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej1 polévková lžíce nasekané petrželky

Placičky smažte na rozpáleném oleji. V misce smíchejte majonézu, Kikkoman Sójovou omáčku, med a Kikkoman Sezamový olej. Salát podávejte s placičkami a sójovou majonézou. Na závěr posypte bylinkami.

ID receptu: 1444

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

200 g barevné quinoi – 1 velká zelená okurka – 1 červená cibule – 1 chilli paprička – 2 červená rajčata – ½ svazku petrželky – ½ svazku máty – ½ svazku koriandru – 3 polévkové lžíce Kikkoman Citrónová ponzu omáčka4 polévkové lžíce olivového oleje

Quinou vařte ve vroucí vodě 10-15 minut do měkka. Po uvaření nechte vychladnout.
Okurku nakrájejte na malé kostičky. Cibuli nakrájejte na drobno. Nakrájejte chilli papričku. Nakrájejte rajčata na kostičky. Nasekejte mátu, koriandr a petržel. Vložte zeleninu do misky. Přidejte uvařenou quinou, Kikkoman Ponzu Citrón a olivový olej. Vše důkladně promíchejte.

200 g cizrny (předem namočené) – 1 malá cibule – 1 polévková lžíce nasekaného koriandru – 1 polévková lžíce nasekané petrželky – ¾ čajové lžičky kmínu – ½ čajové lžičky mletého koriandru – ½ čajové lžičky chilli – 1 čajová lžička granulovaného česneku – 3 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička jedlé sody

Nakrájejte cibuli. Přidejte ji do mixéru spolu s cizrnou (alternativně můžete směs rozdrtit mlýnkem nebo rozdrtit šťouchadlem na brambory). Když je směs rozemletá, přidejte koření, Kikkoman Sójovou omáčku, jedlou sodu a bylinky a vše promíchejte. Ze směsi vytvarujte placičky.

50 ml oleje na smažení – 3 polévkové lžíce majonézy – 90 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička medu – 1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej1 polévková lžíce nasekané petrželky

Placičky smažte na rozpáleném oleji. V misce smíchejte majonézu, Kikkoman Sójovou omáčku, med a Kikkoman Sezamový olej. Salát podávejte s placičkami a sójovou majonézou. Na závěr posypte bylinkami.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.