

Jarní závitky s hlívou královskou a vietnamskou omáčkou
Čerstvé a syté jarní závitky plněné trhanou hlívou ústřičnou, křupavým salátem, voňavým koriandrem, mátou a křupavými oříšky podávané s pikantní vietnamskou omáčkou. Skvělý předkrm nebo osvěžující hlavní chod.
Ingredience
Vietnamský dip:
Postup přípravy
Krok 1

200 g hlívy královské, natrhané – 40 ml Kikkoman Poke omáčka – 1 g směsi koření pěti vůní – 1 polévková lžíce oleje na vaření
Rozpalte pánev na středním plameni a přidejte pár kapek oleje. Nakrájenou hlívu královskou restujte asi 5–7 minut do měkka a dozlatova. Přidejte omáčku Kikkoman Poke a směr koření pěti vůní a vařte další minutu. Nechte vychladnout.
Krok 2

50 g hlávkového salátu, nastrouhaného – 10 g čerstvých listů koriandru – 10 g čerstvých lístků máty – 30 g pražených arašídů – 100 g vařených rýžových nudlí – 9 plátků rýžového papíru na jarní závitky
Naplňte mělkou misku studenou vodou a ponořte rýžový papír na několik sekund, dokud nezměkne. Poté ho opatrně položte na čistý pracovní povrch.
Do středu obalu dejte malou hrst nakrájeného salátu, následovanou vařenými nudlemi, žampiony, lístky koriandru, lístky máty a nasekanými ořechy.
Strany obalu přehněte přes náplň a poté pevně srolujte odspodu, aby byla náplň zcela uzavřená. Postup opakujte se zbývajícími přísadami.
Krok 3

1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 2 polévkové lžíce limetkové šťávy – 2 polévkové lžíce cukru – 1 stroužek česneku, nasekaný – 1 malá chilli paprička, nakrájená na drobno
V malé misce vyšlehejte Kikkoman Sójovou omáčku, limetkovou šťávu, cukr, nasekaný česnek a najemno nakrájené chilli, dokud se cukr nerozpustí. Podávejte s jarními závitky.
ID receptu: 1438
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více