Jarní závitky s hlívou královskou a vietnamskou omáčkou
Jarní závitky s hlívou královskou a vietnamskou omáčkou

Jarní závitky s hlívou královskou a vietnamskou omáčkou

5 5 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 20 min.
15 min. Doba přípravy
5 min. Doba vaření

Čerstvé a syté jarní závitky plněné trhanou hlívou ústřičnou, křupavým salátem, voňavým koriandrem, mátou a křupavými oříšky podávané s pikantní vietnamskou omáčkou. Skvělý předkrm nebo osvěžující hlavní chod.

Ingredience

2 Porce
200 g
hlívy královské, natrhané
1 g
směsi koření pěti vůní
2 polévkové lžíce
oleje na vaření
50 g
hlávkového salátu, nastrouhaného
10 g
čerstvých listů koriandru
10 g
čerstvých lístků máty
30 g
pražených arašídů
100 g
vařených rýžových nudlí
9 
plátků rýžového papíru na jarní závitky

Vietnamský dip:

2 polévkové lžíce
limetkové šťávy
2 polévkové lžíce
cukru
1 
stroužek česneku, nasekaný
1 
malá chilli paprička, nakrájená na drobno
Nutriční hodnoty (na porci):1.045 kJ / 250 kcal
8 gTuky
6 gBílkoviny
40 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

200 g hlívy královské, natrhané – 40 ml Kikkoman Poke omáčka1 g směsi koření pěti vůní – 1 polévková lžíce oleje na vaření

Rozpalte pánev na středním plameni a přidejte pár kapek oleje. Nakrájenou hlívu královskou restujte asi 5–7 minut do měkka a dozlatova. Přidejte omáčku Kikkoman Poke a směr koření pěti vůní a vařte další minutu. Nechte vychladnout.

Krok 2

50 g hlávkového salátu, nastrouhaného – 10 g čerstvých listů koriandru – 10 g čerstvých lístků máty – 30 g pražených arašídů – 100 g vařených rýžových nudlí – 9  plátků rýžového papíru na jarní závitky

Naplňte mělkou misku studenou vodou a ponořte rýžový papír na několik sekund, dokud nezměkne. Poté ho opatrně položte na čistý pracovní povrch.
Do středu obalu dejte malou hrst nakrájeného salátu, následovanou vařenými nudlemi, žampiony, lístky koriandru, lístky máty a nasekanými ořechy.
Strany obalu přehněte přes náplň a poté pevně srolujte odspodu, aby byla náplň zcela uzavřená. Postup opakujte se zbývajícími přísadami.

Krok 3

1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 polévkové lžíce limetkové šťávy – 2 polévkové lžíce cukru – 1  stroužek česneku, nasekaný – 1  malá chilli paprička, nakrájená na drobno

V malé misce vyšlehejte Kikkoman Sójovou omáčku, limetkovou šťávu, cukr, nasekaný česnek a najemno nakrájené chilli, dokud se cukr nerozpustí. Podávejte s jarními závitky.

ID receptu: 1438

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

200 g hlívy královské, natrhané – 40 ml Kikkoman Poke omáčka1 g směsi koření pěti vůní – 1 polévková lžíce oleje na vaření

Rozpalte pánev na středním plameni a přidejte pár kapek oleje. Nakrájenou hlívu královskou restujte asi 5–7 minut do měkka a dozlatova. Přidejte omáčku Kikkoman Poke a směr koření pěti vůní a vařte další minutu. Nechte vychladnout.

50 g hlávkového salátu, nastrouhaného – 10 g čerstvých listů koriandru – 10 g čerstvých lístků máty – 30 g pražených arašídů – 100 g vařených rýžových nudlí – 9 plátků rýžového papíru na jarní závitky

Naplňte mělkou misku studenou vodou a ponořte rýžový papír na několik sekund, dokud nezměkne. Poté ho opatrně položte na čistý pracovní povrch.
Do středu obalu dejte malou hrst nakrájeného salátu, následovanou vařenými nudlemi, žampiony, lístky koriandru, lístky máty a nasekanými ořechy.
Strany obalu přehněte přes náplň a poté pevně srolujte odspodu, aby byla náplň zcela uzavřená. Postup opakujte se zbývajícími přísadami.

1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 polévkové lžíce limetkové šťávy – 2 polévkové lžíce cukru – 1 stroužek česneku, nasekaný – 1 malá chilli paprička, nakrájená na drobno

V malé misce vyšlehejte Kikkoman Sójovou omáčku, limetkovou šťávu, cukr, nasekaný česnek a najemno nakrájené chilli, dokud se cukr nerozpustí. Podávejte s jarními závitky.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.