Španělská frittata se širokými fazolemi a sezamovou omáčkou
Španělská frittata se širokými fazolemi a sezamovou omáčkou

Španělská frittata se širokými fazolemi a sezamovou omáčkou

Celkový čas vaření 30 min.
20 min. Doba přípravy
10 min. Doba vaření

Španělská frittata spojuje svěžest širokých fazolí a chřestu s jemně oříškovou chutí sezamové omáčky. Chutné a výživné jídlo, které se skvěle hodí k snídani, obědu i večeři.

Ingredience

2 Porce
100 g
čerstvých fazolí
4 
velká vejce
2 polévkové lžíce
oleje na vaření
6 
špiček chřestu, oříznutých a nakrájených na 2 cm kousky
1 
malá červená paprika, nakrájená na kostičky
1 
malá cuketa, nakrájená na kostičky
2 polévkové lžíce
arašídového másla
2 polévkové lžíce
limetkové šťávy
1 čajová lžička
chilli pasty
15 g
pažitky, nasekané
Nutriční hodnoty (na porci):1.340 kJ / 320 kcal
20 gTuky
18 gBílkoviny
18 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

100 g čerstvých fazolí – 4  velká vejce – 40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 polévkové lžíce oleje na vaření – 6  špiček chřestu, oříznutých a nakrájených na 2 cm kousky – 1  malá červená paprika, nakrájená na kostičky – 1  malá cuketa, nakrájená na kostičky

Fazole vařte ve vroucí osolené vodě 15 minut. Sceďte a odstraňte slupky.

V míse rozšleháme vejce a dochutíme Kikkoman Sójovou omáčkou. Na přímém ohni nebo na sporáku rozpalte nepřilnavou pánev a zalijte trochou oleje. Přidejte na kostičky nakrájenou červenou papriku a cuketu a restujte 2-3 minuty, dokud mírně nezměkne. Do pánve přidejte vyloupané fazole a zelený chřest a promíchejte je, aby se spojily s ostatní zeleninou. Zeleninu v pánvi zalijte rozšlehanými vejci. Jemně promíchejte, aby se zelenina rovnoměrně rozprostřela.
Frittatu smažte 3–4 minuty z každé strany, dokud neztuhne.

Krok 2

2 polévkové lžíce arašídového másla – 2 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki omáčka s praženým sezamem2 polévkové lžíce limetkové šťávy – 45 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička chilli pasty – 15 g pažitky, nasekané

Všechny ingredience smíchejte v malé misce do hladké omáčky. Omáčku servírujte na frittatu a ozdobte nasekanou pažitkou.

ID receptu: 1440

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

100 g čerstvých fazolí – 4 velká vejce – 40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 polévkové lžíce oleje na vaření – 6 špiček chřestu, oříznutých a nakrájených na 2 cm kousky – 1 malá červená paprika, nakrájená na kostičky – 1 malá cuketa, nakrájená na kostičky

Fazole vařte ve vroucí osolené vodě 15 minut. Sceďte a odstraňte slupky.

V míse rozšleháme vejce a dochutíme Kikkoman Sójovou omáčkou. Na přímém ohni nebo na sporáku rozpalte nepřilnavou pánev a zalijte trochou oleje. Přidejte na kostičky nakrájenou červenou papriku a cuketu a restujte 2-3 minuty, dokud mírně nezměkne. Do pánve přidejte vyloupané fazole a zelený chřest a promíchejte je, aby se spojily s ostatní zeleninou. Zeleninu v pánvi zalijte rozšlehanými vejci. Jemně promíchejte, aby se zelenina rovnoměrně rozprostřela.
Frittatu smažte 3–4 minuty z každé strany, dokud neztuhne.

2 polévkové lžíce arašídového másla – 2 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki omáčka s praženým sezamem2 polévkové lžíce limetkové šťávy – 45 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička chilli pasty – 15 g pažitky, nasekané

Všechny ingredience smíchejte v malé misce do hladké omáčky. Omáčku servírujte na frittatu a ozdobte nasekanou pažitkou.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.