

Španělská frittata se širokými fazolemi a sezamovou omáčkou
Španělská frittata spojuje svěžest širokých fazolí a chřestu s jemně oříškovou chutí sezamové omáčky. Chutné a výživné jídlo, které se skvěle hodí k snídani, obědu i večeři.
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

100 g čerstvých fazolí – 4 velká vejce – 40 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 2 polévkové lžíce oleje na vaření – 6 špiček chřestu, oříznutých a nakrájených na 2 cm kousky – 1 malá červená paprika, nakrájená na kostičky – 1 malá cuketa, nakrájená na kostičky
Fazole vařte ve vroucí osolené vodě 15 minut. Sceďte a odstraňte slupky.
V míse rozšleháme vejce a dochutíme Kikkoman Sójovou omáčkou. Na přímém ohni nebo na sporáku rozpalte nepřilnavou pánev a zalijte trochou oleje. Přidejte na kostičky nakrájenou červenou papriku a cuketu a restujte 2-3 minuty, dokud mírně nezměkne. Do pánve přidejte vyloupané fazole a zelený chřest a promíchejte je, aby se spojily s ostatní zeleninou. Zeleninu v pánvi zalijte rozšlehanými vejci. Jemně promíchejte, aby se zelenina rovnoměrně rozprostřela.
Frittatu smažte 3–4 minuty z každé strany, dokud neztuhne.
Krok 2

2 polévkové lžíce arašídového másla – 2 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki omáčka s praženým sezamem – 2 polévkové lžíce limetkové šťávy – 45 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 1 čajová lžička chilli pasty – 15 g pažitky, nasekané
Všechny ingredience smíchejte v malé misce do hladké omáčky. Omáčku servírujte na frittatu a ozdobte nasekanou pažitkou.
ID receptu: 1440
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více