Klobásy plněné sýrem a jalapeños
Klobásy plněné sýrem a jalapeños

Klobásy plněné sýrem a jalapeños

4,3 8 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 40 min.
20 min. Doba přípravy
20 min. Doba vaření

Klobásy plněné sýrem a jalapeño, obalené v křupavé slanině a glazované teriyaki BBQ omáčkou s medem – dokonalá harmonie slaných a sladkých chutí.

Ingredience

2 Porce
2 
jalapeňo papričky
50 g
sýru čedar
4 
BBQ klobásy
100 g
uzené slaniny, nakrájené na plátky

Teriyaki hořčice:

4 polévkové lžíce
hořčice
1 čajová lžička
strouhaného zázvoru
 ½ čajové lžičky
medu
1 polévková lžíce
pražených sezamových semínek
Nutriční hodnoty (na porci):4.254 kJ / 1.017 kcal
76 gTuky
43 gBílkoviny
33 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

2  jalapeňo papričky – 50 g sýru čedar – 4  BBQ klobásy – 100 g uzené slaniny, nakrájené na plátky

Jalapeño papričku nakrájejte na dlouhé proužky, sýr na tyčinky.
Klobásky podélně nařízněte, ale neprořízněte je úplně. Opatrně je naplňte jalapeño proužky a sýrem, poté je pevně zabalte do slaniny, aby držely tvar a získaly křupavou slanou kůrku při pečení nebo grilování.

Krok 2

4 polévkové lžíce hořčice – 2 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki BBQ omáčka s medem ½ čajové lžičky medu – 1 čajová lžička strouhaného zázvoru – 1 polévková lžíce pražených sezamových semínek – 1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej

V misce smíchejte hořčici s Kikkoman Teriyaki BBQ med, zázvorem, sezamovými semínky a sezamovým olejem.

Krok 3

4 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki BBQ omáčka s medem

Klobásy potřete omáčkou Kikkoman Teriyaki BBQ med, a poté opečte z každé strany na rozpáleném grilu, dokud slanina a klobásy nezezlátnou. Podávejte s teriyaki hořčicí.

ID receptu: 1443

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

2 jalapeňo papričky – 50 g sýru čedar – 4 BBQ klobásy – 100 g uzené slaniny, nakrájené na plátky

Jalapeño papričku nakrájejte na dlouhé proužky, sýr na tyčinky.
Klobásky podélně nařízněte, ale neprořízněte je úplně. Opatrně je naplňte jalapeño proužky a sýrem, poté je pevně zabalte do slaniny, aby držely tvar a získaly křupavou slanou kůrku při pečení nebo grilování.

4 polévkové lžíce hořčice – 2 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki BBQ omáčka s medem ½ čajové lžičky medu – 1 čajová lžička strouhaného zázvoru – 1 polévková lžíce pražených sezamových semínek – 1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej

V misce smíchejte hořčici s Kikkoman Teriyaki BBQ med, zázvorem, sezamovými semínky a sezamovým olejem.

4 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki BBQ omáčka s medem

Klobásy potřete omáčkou Kikkoman Teriyaki BBQ med, a poté opečte z každé strany na rozpáleném grilu, dokud slanina a klobásy nezezlátnou. Podávejte s teriyaki hořčicí.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.