

Sladkokyselé tteokbokki s kečupem a kimchi omáčkou
Sladkokyselé tteokbokki s kečupem a kimchi omáčkou přináší lahodnou variaci na klasické korejské pouliční jídlo. Měkké rýžové koláčky jsou dokonale obalené v husté, pikantní omáčce, která propojuje sladkokyselou chuť kečupu s výraznou fermentovanou chutí kimchi – neodolatelná kombinace plná intenzivních asijských tónů.
Ingredience
Omáčka:
Postup přípravy
Krok 1

400 g rýžových tteokbokki – 200 g hlívy ústřičné – 300 g baby brokolice – 1 svazek jarní cibulky – 3 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Připravte tteokbokki podle návodu na obalu.
Hlívu ústřičnou nakrájejte na nudličky, jarní cibulku na 2cm kousky a brokolici rozdělte na menší růžičky.
V hrnci rozehřejte olej a orestujte hlívu ústřičnou dozlatova. Ke konci smažení přidejte Kikkoman Sójovou omáčku, aby se chutě krásně propojily. Přidejte brokolici a jarní cibulku a restujte další 2 minuty, dokud zelenina lehce nezměkne, ale zůstane svěží a křupavá.
Krok 2

1 čajová lžička strouhaného zázvoru – 2 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka – 1 polévková lžíce pasty gochujang – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo – 200 ml kečupu – 150 g cukru – 1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej – 250 ml vody
Smíchejte zázvor, chilli omáčku Kikkoman Kimchi Chili, pastu gochujang, kečup, cukr, vodu a Kikkoman Sezamový olej v misce.
Krok 3

½ jarní cibulky na ozdobu – 1 polévková lžíce pražených sezamových semínek
Dejte uvařené tteokbokki na pánev, zalijte omáčkou a dobře promíchejte, aby se rýžové koláčky krásně obalily a nasákly chutě.
Před podáváním ozdobte jarní cibulkou a opraženými sezamovými semínky pro extra vůni a křupavost.
ID receptu: 1436
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více