

Kuřecí salát s arašídy, červeným zelím a ponzu omáčkou
Živé zpestření klasického salátu – kuře marinované v arašídech s křupavým červeným zelím, krémovým dresinkem z omáčky Kikkoman Ponzu Citrón, křupavou cizrnou a aromatickou petrželí.
Ingredience
Omáčka:
Cizrna:
Postup přípravy
Krok 1

300 g kuřecích filet – 1 špetka čerstvě mletého pepře – 1 polévková lžíce arašídového másla – 90 ml Kikkoman Citrónová ponzu omáčka
Kuřecí maso nakrájejte na středně velké plátky (asi 1,5 cm silné) a dochuťte pepřem. Smíchejte arašídové máslo s omáčkou Kikkoman Ponzu Citrón, abyste vytvořili marinádu, poté kuře důkladně potřete a nechte marinovat.
Krok 2

3 polévkové lžíce majonézy – 2 polévkové lžíce arašídového másla – 4 polévkové lžíce Kikkoman Citrónová ponzu omáčka – 1 polévková lžíce strouhané citronové kůry
V míse smícháme majonézu, arašídové máslo, ponzu a citronovou kůru.
Krok 3

400 g konzervované cizrny – 1 čajová lžička granulovaného česneku – 3 polévkové lžíce olivového oleje – 1 čajová lžička mleté sladké papriky – ½ čajové lžičky koriandru – 1 polévková lžíce sezamových semínek – 1 špetka soli – 1 špetka čerstvě mletého pepře
Cizrnu sceďte a osušte. Zalijte olivovým olejem a poté smíchejte s kořením a sezamovými semínky. Dochuťte solí a pepřem. Pečte v troubě na 200 ˚C po dobu 20 minut nebo osmažte na pánvi.
Krok 4

250 g červeného zelí – 1 okurka – 1 svazek petrželky – 1 hrst vašich oblíbených klíčků – 1 hrst pražených kešu
Zelí nakrájejte nadrobno, okurku nakrájejte na půlplátky a nasekejte petrželku a ořechy. Kuře ogrilujte nebo opečte na pánvi a nechte vychladnout. Suroviny rozložte do misek a pokapejte je arašídovou omáčkou. Navrch dejte kuřecí plátky a ozdobte petrželkou a kešu oříšky.
ID receptu: 1447
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více