Kuřecí salát s arašídy, červeným zelím a ponzu omáčkou
Kuřecí salát s arašídy, červeným zelím a ponzu omáčkou

Kuřecí salát s arašídy, červeným zelím a ponzu omáčkou

4,8 4 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 1 h 20 min.
20 min. Doba přípravy
40 min. Doba vaření
20 min. Doba marinování

Živé zpestření klasického salátu – kuře marinované v arašídech s křupavým červeným zelím, krémovým dresinkem z omáčky Kikkoman Ponzu Citrón, křupavou cizrnou a aromatickou petrželí.

Ingredience

2 Porce
300 g
kuřecích filet
1 špetka
špetka čerstvě mletého pepře
1 polévková lžíce
arašídového másla

Omáčka:

3 polévkové lžíce
majonézy
2 polévkové lžíce
arašídového másla
1 polévková lžíce
strouhané citronové kůry

Cizrna:

400 g
konzervované cizrny
3 polévkové lžíce
olivového oleje
1 čajová lžička
mleté ​​sladké papriky
1 čajová lžička
granulovaného česneku
 ½ čajové lžičky
koriandru
1 polévková lžíce
sezamových semínek
1 špetka
soli
1 špetka
špetka čerstvě mletého pepře
250 g
červeného zelí
1 
okurka
1 svazek
svazek petrželky
1 hrst
vašich oblíbených klíčků
1 hrst
pražených kešu
Nutriční hodnoty (na porci):4.401 kJ / 1.025 kcal
63 gTuky
57 gBílkoviny
64 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

300 g kuřecích filet – 1 špetka čerstvě mletého pepře – 1 polévková lžíce arašídového másla – 90 ml Kikkoman Citrónová ponzu omáčka

Kuřecí maso nakrájejte na středně velké plátky (asi 1,5 cm silné) a dochuťte pepřem. Smíchejte arašídové máslo s omáčkou Kikkoman Ponzu Citrón, abyste vytvořili marinádu, poté kuře důkladně potřete a nechte marinovat.

Krok 2

3 polévkové lžíce majonézy – 2 polévkové lžíce arašídového másla – 4 polévkové lžíce Kikkoman Citrónová ponzu omáčka1 polévková lžíce strouhané citronové kůry

V míse smícháme majonézu, arašídové máslo, ponzu a citronovou kůru.

Krok 3

400 g konzervované cizrny – 1 čajová lžička granulovaného česneku – 3 polévkové lžíce olivového oleje – 1 čajová lžička mleté ​​sladké papriky –  ½ čajové lžičky koriandru – 1 polévková lžíce sezamových semínek – 1 špetka soli – 1 špetka čerstvě mletého pepře

Cizrnu sceďte a osušte. Zalijte olivovým olejem a poté smíchejte s kořením a sezamovými semínky. Dochuťte solí a pepřem. Pečte v troubě na 200 ˚C po dobu 20 minut nebo osmažte na pánvi.

Krok 4

250 g červeného zelí – 1  okurka – 1 svazek petrželky – 1 hrst vašich oblíbených klíčků – 1 hrst pražených kešu

Zelí nakrájejte nadrobno, okurku nakrájejte na půlplátky a nasekejte petrželku a ořechy. Kuře ogrilujte nebo opečte na pánvi a nechte vychladnout. Suroviny rozložte do misek a pokapejte je arašídovou omáčkou. Navrch dejte kuřecí plátky a ozdobte petrželkou a kešu oříšky.

ID receptu: 1447

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

300 g kuřecích filet – 1 špetka čerstvě mletého pepře – 1 polévková lžíce arašídového másla – 90 ml Kikkoman Citrónová ponzu omáčka

Kuřecí maso nakrájejte na středně velké plátky (asi 1,5 cm silné) a dochuťte pepřem. Smíchejte arašídové máslo s omáčkou Kikkoman Ponzu Citrón, abyste vytvořili marinádu, poté kuře důkladně potřete a nechte marinovat.

3 polévkové lžíce majonézy – 2 polévkové lžíce arašídového másla – 4 polévkové lžíce Kikkoman Citrónová ponzu omáčka1 polévková lžíce strouhané citronové kůry

V míse smícháme majonézu, arašídové máslo, ponzu a citronovou kůru.

400 g konzervované cizrny – 1 čajová lžička granulovaného česneku – 3 polévkové lžíce olivového oleje – 1 čajová lžička mleté ​​sladké papriky – ½ čajové lžičky koriandru – 1 polévková lžíce sezamových semínek – 1 špetka soli – 1 špetka čerstvě mletého pepře

Cizrnu sceďte a osušte. Zalijte olivovým olejem a poté smíchejte s kořením a sezamovými semínky. Dochuťte solí a pepřem. Pečte v troubě na 200 ˚C po dobu 20 minut nebo osmažte na pánvi.

250 g červeného zelí – 1 okurka – 1 svazek petrželky – 1 hrst vašich oblíbených klíčků – 1 hrst pražených kešu

Zelí nakrájejte nadrobno, okurku nakrájejte na půlplátky a nasekejte petrželku a ořechy. Kuře ogrilujte nebo opečte na pánvi a nechte vychladnout. Suroviny rozložte do misek a pokapejte je arašídovou omáčkou. Navrch dejte kuřecí plátky a ozdobte petrželkou a kešu oříšky.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.