Smažený mořský vlk se zázvorem a rajčaty
Smažený mořský vlk se zázvorem a rajčaty

Smažený mořský vlk se zázvorem a rajčaty

4,8 5 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 1 h 30 min.
30 min. Doba přípravy
40 min. Doba vaření
20 min. Doba marinování

Křupavý mořský vlk smažený se zázvorem a kyselými rajčaty, servírovaný s pikantní kimchi sójovou omáčkou. Tento fusion pokrm vyvažuje jemná ryba s výraznými asijskými akcenty.

Ingredience

2 Porce
2 
mořští vlci, každý o hmotnosti přibližně 350 g
400 g
cherry rajčat
1 
cibule šalotka
3 cm
zázvoru
2 
řapíky celeru
2 
stroužky česneku
50 ml
oleje na smažení
200 ml
bílého vína
10 
thajské bazalky
1 špetka
pepře
 ½ čajové lžičky
cukru
Nutriční hodnoty (na porci):3.877 kJ / 926 kcal
35 gTuky
79 gBílkoviny
23 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

2  mořští vlci, každý o hmotnosti přibližně 350 g – 3 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka

Odstraňte šupiny z ryby, rybu omyjte a osušte. Nařízněte kůži ryb na obou stranách nožem. Rybu potřete Kikkoman Kimchi Chili omáčkou a nechte odstát stranou. 

Krok 2

400 g cherry rajčat – 1  cibule šalotka – 3 cm zázvoru – 2  tyčinky celeru – 2  stroužky česneku – 50 ml oleje na smažení

Rajčata a cibuli nakrájejte na kostičky, zázvor a celer na tenké plátky. Česnek nasekejte najemno. Na pánvi rozehřejte olej a rybu krátce opečte z obou stran dozlatova, aby získala křupavou kůrku a zůstala šťavnatá uvnitř.

Krok 3

200 ml bílého vína – 4 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli10  thajské bazalky – 1 špetka pepře –  ½ čajové lžičky cukru

Přidejte cibuli a celer k rybě a restujte, dokud nezměknou. Poté přidejte zázvor, česnek a rajčata a nechte krátce podusit.
Přilijte víno a vařte, dokud se alkohol neodpaří. Přidejte Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli a vařte, dokud se tekutina téměř nevypaří a omáčka nezhoustne.
Ke konci vaření dochuťte cukrem, pepřem a čerstvě natrhanými nebo nasekanými lístky thajské bazalky, které pokrmu dodají svěží aroma.

ID receptu: 1442

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

2 mořští vlci, každý o hmotnosti přibližně 350 g – 3 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka

Odstraňte šupiny z ryby, rybu omyjte a osušte. Nařízněte kůži ryb na obou stranách nožem. Rybu potřete Kikkoman Kimchi Chili omáčkou a nechte odstát stranou. 

400 g cherry rajčat – 1 cibule šalotka – 3 cm zázvoru – 2 tyčinky celeru – 2 stroužky česneku – 50 ml oleje na smažení

Rajčata a cibuli nakrájejte na kostičky, zázvor a celer na tenké plátky. Česnek nasekejte najemno. Na pánvi rozehřejte olej a rybu krátce opečte z obou stran dozlatova, aby získala křupavou kůrku a zůstala šťavnatá uvnitř.

200 ml bílého vína – 4 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli10 thajské bazalky – 1 špetka pepře – ½ čajové lžičky cukru

Přidejte cibuli a celer k rybě a restujte, dokud nezměknou. Poté přidejte zázvor, česnek a rajčata a nechte krátce podusit.
Přilijte víno a vařte, dokud se alkohol neodpaří. Přidejte Kikkoman Sójovou omáčku se sníženým obsahem soli a vařte, dokud se tekutina téměř nevypaří a omáčka nezhoustne.
Ke konci vaření dochuťte cukrem, pepřem a čerstvě natrhanými nebo nasekanými lístky thajské bazalky, které pokrmu dodají svěží aroma.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.