Pomalu grilované kuřecí stehno s koprovou omáčkou
Pomalu grilované kuřecí stehno s koprovou omáčkou

Pomalu grilované kuřecí stehno s koprovou omáčkou

4,8 4 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 3 hod 40 min.
15 min. Doba přípravy
35 min. Doba vaření
2 hod 50 min. Doba marinování

Jemná kuřecí stehna marinovaná v pikantní podmáslové glazuře, pomalu grilovaná k dokonalosti a servírovaná s krémovou koprovou omáčkou, která dodává neodolatelnou chuťovou rovnováhu.

Ingredience

2 Porce
2 
kuřecí stehýnka
150 ml
podmáslí
2 
stroužky česneku, nakrájené
1 čajová lžička
mleté ​​uzené papriky
1 polévková lžíce
olivového oleje
120 g
řeckého jogurtu
1 polévková lžíce
nasekaného čerstvého kopru
1 čajová lžička
citronové šťávy
10 g
čerstvého kopru na ozdobu
Nutriční hodnoty (na porci):1.465 kJ / 350 kcal
20 gTuky
30 gBílkoviny
10 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

2  kuřecí stehýnka – 150 ml podmáslí – 2  stroužky česneku, nakrájené – 1 čajová lžička mleté ​​uzené papriky – 2 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 polévková lžíce olivového oleje

V misce smíchejte podmáslí, nasekaný česnek, paprikový prášek, Kikkoman Kimchi Chilli smáčku a Kikkoman Sójovou smáčku. Přidejte kuřecí stehna a důkladně je obalte v marinádě. Přikryjte a nechte marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc, aby se chutě dokonale propojily.
Předehřejte gril na střední teplotu. Vyjměte kuřecí stehna z marinády a nechte přebytečnou marinádu odkapat. Poté maso potřete olivovým olejem pro šťavnatý výsledek a křupavou kůrku.
Položte kuřecí stehna na gril a za občasného obracení grilujte 30–40 minut, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 75 °C a kůže nebude krásně křupavá s jemně ohořelými okraji.

Krok 2

120 g řeckého jogurtu – 1 polévková lžíce nasekaného čerstvého kopru – 1 čajová lžička citronové šťávy – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo10 g čerstvého kopru na ozdobu

Smíchejte řecký jogurt, nasekaný kopr, citrónovou šťávu a Kikkoman Sójovou omáčku v malé misce. Dobře promíchejte a dochuťte.
Jakmile je kuře propečené, stáhněte ho z grilu a nechte pár minut odstát. Grilovaná kuřecí stehna podávejte s naběračkou koprové omáčky a ozdobte čerstvým koprem.

Tip:

Jídlo se skvěle hodí k čerstvé bagetě nebo chlebu/pita chlebu.

ID receptu: 1441

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

2 kuřecí stehýnka – 150 ml podmáslí – 2 stroužky česneku, nakrájené – 1 čajová lžička mleté ​​uzené papriky – 2 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 polévková lžíce olivového oleje

V misce smíchejte podmáslí, nasekaný česnek, paprikový prášek, Kikkoman Kimchi Chilli smáčku a Kikkoman Sójovou smáčku. Přidejte kuřecí stehna a důkladně je obalte v marinádě. Přikryjte a nechte marinovat alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc, aby se chutě dokonale propojily.
Předehřejte gril na střední teplotu. Vyjměte kuřecí stehna z marinády a nechte přebytečnou marinádu odkapat. Poté maso potřete olivovým olejem pro šťavnatý výsledek a křupavou kůrku.
Položte kuřecí stehna na gril a za občasného obracení grilujte 30–40 minut, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 75 °C a kůže nebude krásně křupavá s jemně ohořelými okraji.

120 g řeckého jogurtu – 1 polévková lžíce nasekaného čerstvého kopru – 1 čajová lžička citronové šťávy – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo10 g čerstvého kopru na ozdobu

Smíchejte řecký jogurt, nasekaný kopr, citrónovou šťávu a Kikkoman Sójovou omáčku v malé misce. Dobře promíchejte a dochuťte.
Jakmile je kuře propečené, stáhněte ho z grilu a nechte pár minut odstát. Grilovaná kuřecí stehna podávejte s naběračkou koprové omáčky a ozdobte čerstvým koprem.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.