

Plněný chléb s jehněčí shawarmou a česnekovou omáčkou
Tento plněný bochník spojuje marinovanou jehněčí shawarmu, špenát a ořechy v dokonale křupavém pečivu, přelitém omáčkou z pečeného česneku. Perfektní volba pro pikniky nebo setkání – chutné, snadno přenosné a plné výrazných chutí.
Ingredience
Na omáčku z pečeného česneku:
Další přísady:
Postup přípravy
Krok 1

200 g jehněčí plece, nakrájené na tenké plátky – 2 stroužky česneku, nasekané – 2 polévkové lžíce bílého jogurtu – 1 polévková lžíce citronové šťávy – 1 polévková lžíce olivového oleje – 1 čajová lžička mletého kmínu – 1 čajová lžička mleté papriky – ½ čajové lžičky mletého koriandru – ½ čajové lžičky mleté skořice – 4 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
V misce smíchejte česnek, bílý jogurt, citronovou šťávu, olivový olej, mletý kmín, papriku, koriandr, skořici a Kikkoman Sójovou omáčku. Přidejte na tenké plátky nakrájenou jehněčí plec, rovnoměrně ji obalte, přikryjte a dejte chladit alespoň na 1 hodinu. Na pánvi rozehřejte olej na vysokou teplotu. Osmažte marinované plátky jehněčího masa 5-7 minut, dokud nezezlátnou a nebudou propečené. Odložte stranou.
Krok 2

½ hlavice česneku – 1 špetka soli – 2 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki omáčka s pečeným česnekem – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 2 polévkové lžíce řeckého jogurtu
Troubu předehřejte na 200 °C. Odřízněte vršek hlavice česneku a pokapejte olivovým olejem a špetkou soli. Zabalte do alobalu a pečte 30-40 minut dokud nebude zlatavá a měkká. Po vychladnutí hřebíček vymačkáme a rozmačkáme. Smíchejte Kikkoman Teriyaki a řeckým jogurtem.
Krok 3

1 malý bochník chleba – 50 g čerstvého špenátu – 80 g sýra labneh – 60 g rozmixovaných ořechů (např. mandle, vlašské ořechy nebo kešu), nasekaných
Odřízněte vršek bochníku, vydlabejte vnitřek a ponechte pouze „misku“ a „pokličku“. Omáčku z pečeného česneku rozetřete na dno chlebové mísy. Navrch položte uvařenou jehněčí shawarmu, sýr labneh, listy čerstvého špenátu a nasekané rozmixované ořechy. Přiklopte vrchní částí bochníku, pevně jej zabalte do pečícího papíru nebo fólie pro snadnou přepravu a nakrájejte na porce k podávání.
ID receptu: 1446
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více