Plněný chléb s jehněčí shawarmou a česnekovou omáčkou
Plněný chléb s jehněčí shawarmou a česnekovou omáčkou

Plněný chléb s jehněčí shawarmou a česnekovou omáčkou

4,5 2 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 1 h 20 min.
10 min. Doba přípravy
10 min. Doba vaření
1 h Doba marinování

Tento plněný bochník spojuje marinovanou jehněčí shawarmu, špenát a ořechy v dokonale křupavém pečivu, přelitém omáčkou z pečeného česneku. Perfektní volba pro pikniky nebo setkání – chutné, snadno přenosné a plné výrazných chutí.

Ingredience

2 Porce
200 g
jehněčí plece, nakrájené na tenké plátky
2 
česneku, nasekané na drobno
2 polévkové lžíce
bílého jogurtu
1 polévková lžíce
citronové šťávy
1 polévková lžíce
olivového oleje
1 čajová lžička
mletého kmínu
1 čajová lžička
mleté ​​papriky
 ½ čajové lžičky
mletého koriandru
 ½ čajové lžičky
mleté ​​skořice

Na omáčku z pečeného česneku:

 ½ 
hlavy česneku
1 špetka
soli
2 polévkové lžíce
olivového oleje
2 polévkové lžíce
řeckého jogurtu

Další přísady:

1 
malý bochník chleba
50 g
čerstvého špenátu
80 g
sýra labneh
60 g
mix ořechů (např. mandle, vlašské ořechy nebo kešu), nasekaných na drobno
Nutriční hodnoty (na porci):2.300 kJ / 550 kcal
31 gTuky
30 gBílkoviny
40 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

200 g jehněčí plece, nakrájené na tenké plátky – 2  stroužky česneku, nasekané – 2 polévkové lžíce bílého jogurtu – 1 polévková lžíce citronové šťávy – 1 polévková lžíce olivového oleje – 1 čajová lžička mletého kmínu – 1 čajová lžička mleté ​​papriky –  ½ čajové lžičky mletého koriandru –  ½ čajové lžičky mleté ​​skořice – 4 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

V misce smíchejte česnek, bílý jogurt, citronovou šťávu, olivový olej, mletý kmín, papriku, koriandr, skořici a Kikkoman Sójovou omáčku. Přidejte na tenké plátky nakrájenou jehněčí plec, rovnoměrně ji obalte, přikryjte a dejte chladit alespoň na 1 hodinu. Na pánvi rozehřejte olej na vysokou teplotu. Osmažte marinované plátky jehněčího masa 5-7 minut, dokud nezezlátnou a nebudou propečené. Odložte stranou.

Krok 2

 ½  hlavice česneku – 1 špetka soli – 2 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki omáčka s pečeným česnekem2 polévkové lžíce olivového oleje – 2 polévkové lžíce řeckého jogurtu

Troubu předehřejte na 200 °C. Odřízněte vršek hlavice česneku a pokapejte olivovým olejem a špetkou soli. Zabalte do alobalu a pečte 30-40 minut dokud nebude zlatavá a měkká. Po vychladnutí hřebíček vymačkáme a rozmačkáme. Smíchejte Kikkoman Teriyaki a řeckým jogurtem.

Krok 3

1  malý bochník chleba – 50 g čerstvého špenátu – 80 g sýra labneh – 60 g rozmixovaných ořechů (např. mandle, vlašské ořechy nebo kešu), nasekaných

Odřízněte vršek bochníku, vydlabejte vnitřek a ponechte pouze „misku“ a „pokličku“. Omáčku z pečeného česneku rozetřete na dno chlebové mísy. Navrch položte uvařenou jehněčí shawarmu, sýr labneh, listy čerstvého špenátu a nasekané rozmixované ořechy. Přiklopte vrchní částí bochníku, pevně jej zabalte do pečícího papíru nebo fólie pro snadnou přepravu a nakrájejte na porce k podávání.

ID receptu: 1446

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

200 g jehněčí plece, nakrájené na tenké plátky – 2 stroužky česneku, nasekané – 2 polévkové lžíce bílého jogurtu – 1 polévková lžíce citronové šťávy – 1 polévková lžíce olivového oleje – 1 čajová lžička mletého kmínu – 1 čajová lžička mleté ​​papriky – ½ čajové lžičky mletého koriandru – ½ čajové lžičky mleté ​​skořice – 4 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

V misce smíchejte česnek, bílý jogurt, citronovou šťávu, olivový olej, mletý kmín, papriku, koriandr, skořici a Kikkoman Sójovou omáčku. Přidejte na tenké plátky nakrájenou jehněčí plec, rovnoměrně ji obalte, přikryjte a dejte chladit alespoň na 1 hodinu. Na pánvi rozehřejte olej na vysokou teplotu. Osmažte marinované plátky jehněčího masa 5-7 minut, dokud nezezlátnou a nebudou propečené. Odložte stranou.

½ hlavice česneku – 1 špetka soli – 2 polévkové lžíce Kikkoman Teriyaki omáčka s pečeným česnekem2 polévkové lžíce olivového oleje – 2 polévkové lžíce řeckého jogurtu

Troubu předehřejte na 200 °C. Odřízněte vršek hlavice česneku a pokapejte olivovým olejem a špetkou soli. Zabalte do alobalu a pečte 30-40 minut dokud nebude zlatavá a měkká. Po vychladnutí hřebíček vymačkáme a rozmačkáme. Smíchejte Kikkoman Teriyaki a řeckým jogurtem.

1 malý bochník chleba – 50 g čerstvého špenátu – 80 g sýra labneh – 60 g rozmixovaných ořechů (např. mandle, vlašské ořechy nebo kešu), nasekaných

Odřízněte vršek bochníku, vydlabejte vnitřek a ponechte pouze „misku“ a „pokličku“. Omáčku z pečeného česneku rozetřete na dno chlebové mísy. Navrch položte uvařenou jehněčí shawarmu, sýr labneh, listy čerstvého špenátu a nasekané rozmixované ořechy. Přiklopte vrchní částí bochníku, pevně jej zabalte do pečícího papíru nebo fólie pro snadnou přepravu a nakrájejte na porce k podávání.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.