Grilovaná letní zelenina s bagna cauda
Grilovaná letní zelenina s bagna cauda

Grilovaná letní zelenina s bagna cauda

5 5 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 18 min.
10 min. Doba přípravy
8 min. Doba vaření

Oslavte živé chutě léta s grilovanou sezónní zeleninou a klasickou italskou omáčkou bagna cauda z česneku a ančoviček. Dokončeno čerstvými bylinkami pro lahodnou explozi barev a chutí, která povýší každé sousto na gurmánský zážitek.

Ingredience

2 Porce
70 g
čerstvé cukety
70 g
květáku
4 
celé jarní cibulky
6 
špiček chřestu
1 
červená paprika
5 g
bazalky
5 g
petrželky
5 g
čerstvého tymiánu
10 ml
olivového oleje

Omáčka:

4 
stroužky česneku, nasekané
4 
filety z ančoviček, nakrájené na drobno
60 ml
extra panenského olivového oleje
10 ml
citronové šťávy
Nutriční hodnoty (na porci):1.045 kJ / 250 kcal
20 gTuky
5 gBílkoviny
15 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

4  stroužky česneku, nasekané – 4  filety z ančoviček, nakrájené na drobno – 60 ml extra panenského olivového oleje – 10 ml citronové šťávy

Zahřejte olivový olej v malém hrnci na mírném až středním ohni. Přidejte nakrájený česnek a nakrájené filety z ančoviček. Vařte za častého míchání 7–8 minut, dokud česnek nezačne vonět a ančovičky se nerozpustí v oleji. Sundejte z plotny, rozmixujte na pyré ručním mixérem nebo rozdrťte v hmoždíři a odstavte.

Krok 2

70 g čerstvé cukety – 70 g mladého květáku – 4  celé jarní cibulky – 6  špiček chřestu – 1  červená paprika – 5 g bazalky – 5 g petrželky – 5 g čerstvého tymiánu – 10 ml olivového oleje – 30 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli

Rozdělejte táborák nebo předehřejte gril. Nakrájenou nebo rozpůlenou zeleninu potřete olivovým olejem a dochuťte Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli.
Připravenou zeleninu položte přímo na grilovací rošt a grilujte na přímém plameni (nebo na grilu), za občasného obracení, dokud nebude měkká a krásně opečená s jemně opálenými okraji (5–7 minut).
Uspořádejte grilovanou zeleninu na servírovací talíř, pokapejte ji teplou omáčkou bagna cauda a posypte nasekanými čerstvými bylinkami pro extra svěžest a vůni.

ID receptu: 1437

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

4 stroužky česneku, nasekané – 4 filety z ančoviček, nakrájené na drobno – 60 ml extra panenského olivového oleje – 10 ml citronové šťávy

Zahřejte olivový olej v malém hrnci na mírném až středním ohni. Přidejte nakrájený česnek a nakrájené filety z ančoviček. Vařte za častého míchání 7–8 minut, dokud česnek nezačne vonět a ančovičky se nerozpustí v oleji. Sundejte z plotny, rozmixujte na pyré ručním mixérem nebo rozdrťte v hmoždíři a odstavte.

70 g čerstvé cukety – 70 g mladého květáku – 4 celé jarní cibulky – 6 špiček chřestu – 1 červená paprika – 5 g bazalky – 5 g petrželky – 5 g čerstvého tymiánu – 10 ml olivového oleje – 30 ml Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli

Rozdělejte táborák nebo předehřejte gril. Nakrájenou nebo rozpůlenou zeleninu potřete olivovým olejem a dochuťte Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli.
Připravenou zeleninu položte přímo na grilovací rošt a grilujte na přímém plameni (nebo na grilu), za občasného obracení, dokud nebude měkká a krásně opečená s jemně opálenými okraji (5–7 minut).
Uspořádejte grilovanou zeleninu na servírovací talíř, pokapejte ji teplou omáčkou bagna cauda a posypte nasekanými čerstvými bylinkami pro extra svěžest a vůni.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.