Pikantní tuňákové onigiri s kimchi omáčkou
Pikantní tuňákové onigiri s kimchi omáčkou

Pikantní tuňákové onigiri s kimchi omáčkou

4,7 3 Hodnocení receptu
Celkový čas vaření 1 h
35 min. Doba přípravy
25 min. Doba vaření

Onigiri spojuje japonskou tradici s korejskými vlivy. Tyto jemně nakyslé rýžové kuličky plněné pikantním tuňákem a kimchi omáčkou představují lahodnou alternativu k sendvičům. Vyzkoušejte tuto nebo jinou náplň a dopřejte si chutnou změnu!

Ingredience

2 Porce
200 g
sushi rýže
75 ml
rýžového octa
1 polévková lžíce
cukru
1 čajová lžička
soli
1 polévková lžíce
vody
200 g
čerstvého tuňáka
1 polévková lžíce
1 polévková lžíce
mirin vína
15 g
pažitky
1 polévková lžíce
majonézy
2 
nori
1 polévková lžíce
pražených sezamových semínek
50 ml
oleje na smažení
Nutriční hodnoty (na porci):2.681 kJ / 641 kcal
39 gTuky
24 gBílkoviny
47 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

200 g sushi rýže – 75 ml rýžového octa – 1 polévková lžíce cukru – 1 čajová lžička soli – 1 polévková lžíce vody

Rýži na sushi alespoň pětkrát propláchněte ve studené vodě. Rýži vařte ve vodě v poměru 1:1,5. V misce důkladně promíchejte rýžový ocet, cukr, sůl a vodu. Do teplé rýže přidejte marinádu a promíchejte.

Krok 2

200 g čerstvého tuňáka – 3 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej1 polévková lžíce mirin vína

Tuňáka nakrájejte na kostičky. Přidejte Kikkoman Kimchi Chili, mirin a Kikkoman Sezamový olej a dobře promíchejte. Krátce orestujte na dobře rozehřáté pánvi. Po usmažení nechte vychladnout.

Krok 3

15 g pažitky – 1 polévková lžíce majonézy –  ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Smíchejte tuňáka s majonézou, nasekanou pažitkou a Kikkoman Sójovou omáčku a promíchejte.

Krok 4

Vezměte hrst rýže a vytvarujte ji do trojúhelníku, poté ji položte na potravinářskou fólii. Do středu přidejte tuňákovou náplň, přikryjte další vrstvou rýže a zformujte pevný trojúhelník.
Onigiri pevně zabalte do potravinářské fólie a lehce přitlačte, aby si udrželo svůj tvar. A na závěr odstraňte potravinářskou fólii.

Krok 5

2  nori – 1 polévková lžíce pražených sezamových semínek – 50 ml oleje na smažení

Trojúhelník zabalte do kousku nori a posypte sezamovými semínky.

Tip:

Případně, než onigiri obalíte do nori, lehce ho orestujte na rozehřáté pánvi, dokud nezíská krásně zlatohnědou a křupavou kůrku.

ID receptu: 1439

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

200 g sushi rýže – 75 ml rýžového octa – 1 polévková lžíce cukru – 1 čajová lžička soli – 1 polévková lžíce vody

Rýži na sushi alespoň pětkrát propláchněte ve studené vodě. Rýži vařte ve vodě v poměru 1:1,5. V misce důkladně promíchejte rýžový ocet, cukr, sůl a vodu. Do teplé rýže přidejte marinádu a promíchejte.

200 g čerstvého tuňáka – 3 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej1 polévková lžíce mirin vína

Tuňáka nakrájejte na kostičky. Přidejte Kikkoman Kimchi Chili, mirin a Kikkoman Sezamový olej a dobře promíchejte. Krátce orestujte na dobře rozehřáté pánvi. Po usmažení nechte vychladnout.

15 g pažitky – 1 polévková lžíce majonézy – ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Smíchejte tuňáka s majonézou, nasekanou pažitkou a Kikkoman Sójovou omáčku a promíchejte.

Vezměte hrst rýže a vytvarujte ji do trojúhelníku, poté ji položte na potravinářskou fólii. Do středu přidejte tuňákovou náplň, přikryjte další vrstvou rýže a zformujte pevný trojúhelník.
Onigiri pevně zabalte do potravinářské fólie a lehce přitlačte, aby si udrželo svůj tvar. A na závěr odstraňte potravinářskou fólii.

2 nori – 1 polévková lžíce pražených sezamových semínek – 50 ml oleje na smažení

Trojúhelník zabalte do kousku nori a posypte sezamovými semínky.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03
04
05

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.