

Pikantní tuňákové onigiri s kimchi omáčkou
Onigiri spojuje japonskou tradici s korejskými vlivy. Tyto jemně nakyslé rýžové kuličky plněné pikantním tuňákem a kimchi omáčkou představují lahodnou alternativu k sendvičům. Vyzkoušejte tuto nebo jinou náplň a dopřejte si chutnou změnu!
Ingredience
Postup přípravy
Krok 1

200 g sushi rýže – 75 ml rýžového octa – 1 polévková lžíce cukru – 1 čajová lžička soli – 1 polévková lžíce vody
Rýži na sushi alespoň pětkrát propláchněte ve studené vodě. Rýži vařte ve vodě v poměru 1:1,5. V misce důkladně promíchejte rýžový ocet, cukr, sůl a vodu. Do teplé rýže přidejte marinádu a promíchejte.
Krok 2

200 g čerstvého tuňáka – 3 polévkové lžíce Kikkoman Kimchi pikantní chili omáčka – 1 polévková lžíce Kikkoman Pražený sezamový olej – 1 polévková lžíce mirin vína
Tuňáka nakrájejte na kostičky. Přidejte Kikkoman Kimchi Chili, mirin a Kikkoman Sezamový olej a dobře promíchejte. Krátce orestujte na dobře rozehřáté pánvi. Po usmažení nechte vychladnout.
Krok 3

15 g pažitky – 1 polévková lžíce majonézy – ½ polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo
Smíchejte tuňáka s majonézou, nasekanou pažitkou a Kikkoman Sójovou omáčku a promíchejte.
Krok 4

Vezměte hrst rýže a vytvarujte ji do trojúhelníku, poté ji položte na potravinářskou fólii. Do středu přidejte tuňákovou náplň, přikryjte další vrstvou rýže a zformujte pevný trojúhelník.
Onigiri pevně zabalte do potravinářské fólie a lehce přitlačte, aby si udrželo svůj tvar. A na závěr odstraňte potravinářskou fólii.
Krok 5

2 nori – 1 polévková lžíce pražených sezamových semínek – 50 ml oleje na smažení
Trojúhelník zabalte do kousku nori a posypte sezamovými semínky.
Tip:
Případně, než onigiri obalíte do nori, lehce ho orestujte na rozehřáté pánvi, dokud nezíská krásně zlatohnědou a křupavou kůrku.
ID receptu: 1439
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více