Dál z červené čočky s tofu a zázvorem
Dál z červené čočky s tofu a zázvorem

Dál z červené čočky s tofu a zázvorem

Celkový čas vaření 1 h 12 min.
20 min. Doba přípravy
52 min. Doba vaření

Krémový dál z červené čočky se zázvorem a křupavým tofu, dochucený masalou a bezlepkovou sójovou omáčkou Kikkoman. Podávejte s voňavou smaženou rýží s česnekem a šalotkou.

Ingredience

2 Porce

Dál:

100 g
červené čočky
350 ml
zeleninového vývaru
100 g
pevného tofu, nakrájeného na kostičky
2 polévkové lžíce
přepuštěného másla (ghí)
80 g
mrkve, nakrájené na tenké plátky
 ½ polévková lžíce
nastrouhaného zázvoru
100 g
pak choi, nakrájeného
1 čajová lžička
garam masaly
200 g
krájených rajčat z konzervy

Smažená rýže:

100 g
hnědé rýže (např. Sona Masoori)
30 g
přepuštěného másla (ghí)
30 g
šalotky, nasekané
2 
stroužky česneku, nasekané

Na ozdobu:

1 
zelená chilli paprička, nakrájená na plátky
Nutriční hodnoty (na porci):6.455 kJ / 1.542 kcal
71 gTuky
54 gBílkoviny
171 gSacharidy

Postup přípravy

Krok 1

100 g červené čočky – 350 g zeleninového vývaru – 100 g pevného tofu, nakrájeného na kostičky – 2 polévkové lžíce přepuštěného másla (ghí) – 80 g mrkve, nakrájené na tenké plátky –  ½ polévková lžíce nastrouhaného zázvoru

Čočku vařte v zeleninovém vývaru 10 minut. Na pánvi opečte tofu na ghí asi 4–5 minut dozlatova a dokřupava. Přidejte mrkev a zázvor a restujte ještě 2 minuty.

Krok 2

100 g pak choi, nakrájeného – 1 čajová lžička garam masaly – 2 polévkové lžíce Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej200 g krájených rajčat z konzervy

Do stejné pánve z kroku 1 přidejte pak choi a restujte 1–2 minuty. Přidejte garam masalu a restujte 10–15 sekund, aby se rozvinulo aroma. Vmíchejte uvařenou čočku, přidejte rajčata z konzervy a 3 minuty vařte. Ochuťte bezlepkovou sójovou omáčkou Kikkoman a sezamovým olejem Kikkoman.

Krok 3

100 g hnědé rýže (např. Sona Masoori) – 30 g přepuštěného másla (ghí) – 30 g šalotky, nasekané – 2  stroužky česneku, nasekané – 1 polévková lžíce Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka1  zelená chili paprička, nakrájená na plátky

Rýži uvařte podle návodu na obalu. V pánvi rozehřejte ghí a opékejte šalotku a česnek 1 minutu. Přidejte rýži a restujte další 2 minuty. Ochuťte bezlepkovou sójovou omáčkou Kikkoman. Ozdobte dál plátky chili papričky a podávejte s rýží.

ID receptu: 1599

Recept jako PDF

Stáhnout PDF

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Dejte nám vědět, co si myslíte

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

100 g červené čočky – 350 g zeleninového vývaru – 100 g pevného tofu, nakrájeného na kostičky – 2 polévkové lžíce přepuštěného másla (ghí) – 80 g mrkve, nakrájené na tenké plátky – ½ polévková lžíce nastrouhaného zázvoru

Čočku vařte v zeleninovém vývaru 10 minut. Na pánvi opečte tofu na ghí asi 4–5 minut dozlatova a dokřupava. Přidejte mrkev a zázvor a restujte ještě 2 minuty.

100 g pak choi, nakrájeného – 1 čajová lžička garam masaly – 2 polévkové lžíce Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej200 g krájených rajčat z konzervy

Do stejné pánve z kroku 1 přidejte pak choi a restujte 1–2 minuty. Přidejte garam masalu a restujte 10–15 sekund, aby se rozvinulo aroma. Vmíchejte uvařenou čočku, přidejte rajčata z konzervy a 3 minuty vařte. Ochuťte bezlepkovou sójovou omáčkou Kikkoman a sezamovým olejem Kikkoman.

100 g hnědé rýže (např. Sona Masoori) – 30 g přepuštěného másla (ghí) – 30 g šalotky, nasekané – 2 stroužky česneku, nasekané – 1 polévková lžíce Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka1 zelená chili paprička, nakrájená na plátky

Rýži uvařte podle návodu na obalu. V pánvi rozehřejte ghí a opékejte šalotku a česnek 1 minutu. Přidejte rýži a restujte další 2 minuty. Ochuťte bezlepkovou sójovou omáčkou Kikkoman. Ozdobte dál plátky chili papričky a podávejte s rýží.

Dejte nám vědět, co si myslíte

Děkujeme za vaši zpětnou vazbu!

Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!

01
02
03

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.