

Dál z červené čočky s tofu a zázvorem
Krémový dál z červené čočky se zázvorem a křupavým tofu, dochucený masalou a bezlepkovou sójovou omáčkou Kikkoman. Podávejte s voňavou smaženou rýží s česnekem a šalotkou.
Ingredience
Dál:
Smažená rýže:
Na ozdobu:
Postup přípravy
Krok 1

100 g červené čočky – 350 g zeleninového vývaru – 100 g pevného tofu, nakrájeného na kostičky – 2 polévkové lžíce přepuštěného másla (ghí) – 80 g mrkve, nakrájené na tenké plátky – ½ polévková lžíce nastrouhaného zázvoru
Čočku vařte v zeleninovém vývaru 10 minut. Na pánvi opečte tofu na ghí asi 4–5 minut dozlatova a dokřupava. Přidejte mrkev a zázvor a restujte ještě 2 minuty.
Krok 2

100 g pak choi, nakrájeného – 1 čajová lžička garam masaly – 2 polévkové lžíce Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka – 1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej – 200 g krájených rajčat z konzervy
Do stejné pánve z kroku 1 přidejte pak choi a restujte 1–2 minuty. Přidejte garam masalu a restujte 10–15 sekund, aby se rozvinulo aroma. Vmíchejte uvařenou čočku, přidejte rajčata z konzervy a 3 minuty vařte. Ochuťte bezlepkovou sójovou omáčkou Kikkoman a sezamovým olejem Kikkoman.
Krok 3

100 g hnědé rýže (např. Sona Masoori) – 30 g přepuštěného másla (ghí) – 30 g šalotky, nasekané – 2 stroužky česneku, nasekané – 1 polévková lžíce Kikkoman Tamari bezlepková sójová omáčka – 1 zelená chili paprička, nakrájená na plátky
Rýži uvařte podle návodu na obalu. V pánvi rozehřejte ghí a opékejte šalotku a česnek 1 minutu. Přidejte rýži a restujte další 2 minuty. Ochuťte bezlepkovou sójovou omáčkou Kikkoman. Ozdobte dál plátky chili papričky a podávejte s rýží.
ID receptu: 1599
Recept jako PDF
Stáhnout PDFDěkujeme za vaši zpětnou vazbu!
Dejte nám vědět, co si myslíte
Klikněte na počet hvězdiček, který chcete udělit: čím více, tím lépe!
Objevte více




