Italsko-mexická fúze se sójovou omáčkou

Mleté hovězí maso, žampiony, cibule a rajčata tvoří základ pěti různých jídel. Stačí uvařit větší dávku a pak už jen servírovat s těstovinami, jáhly nebo tortillami – vše spojuje rajčatová omáčka ochucená Kikkoman Sójovou omáčkou.

Ingredience

400 g
těstovin penne
90 ml
rostlinného oleje
3 
cibule
4 
stroužky česneku
850 g
mletého hovězího masa
600 g
konzervovaných krájených rajčat
7 g
nasekaného koriandru
400 g
žampionů
1 
červená paprika
400 
konzervované kukuřice
1 polévková lžíce
majonézy
1 polévková lžíce
kečupu
3 polévkové lžíce
pražených arašídů
1 polévková lžíce
nasekané jarní cibulky
4 
tortilly
2 polévkové lžíce
zakysané smetany
100 g
jáhel
150 g
strouhaného sýra (např. čedar)
1 
vejce
4 polévkové lžíce
strouhanky
2 
rajčata
1 
červená chilli paprička
3 polévkové lžíce
cukru
3 polévkové lžíce
rýžového octa
1 polévková lžíce
pšeničné mouky

Quesadilla s hovězím masem a žampiony

Quesadilla s hovězím masem a žampiony
Quesadilla s hovězím masem a žampiony

Krok 1

200 g konzervovaných krájených rajčat – 1  stroužek česneku, nasekaný – 0,5  červené chilli papričky, nasekané – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo3 polévkové lžíce cukru – 3 polévkové lžíce rýžového octa

Konzervovaná rajčata, česnek, chilli a Kikkoman Sójovou omáčku rozmixujte. Směs přelijte do menšího hrnce. Přidejte cukr a ocet, poté vařte na mírném ohni za častého míchání, dokud omáčka nezhoustne.

Krok 2

1 polévková lžíce rostlinného oleje – 0,5  cibule, nasekané – 100 g žampionů – 150 g mletého hovězího masa – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 g nasekaného koriandru – 50 g strouhaného sýra (např. čedar)

Žampiony nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi rozehřejte olej, cibuli restujte 1–2 minuty, přidejte žampiony a restujte další 3 minuty. Poté přidejte mleté maso a Kikkoman Sójovou omáčku a restujte, dokud maso nezačne hnědnout. Vmíchejte nasekaný koriandr a 50 g strouhaného sýra, promíchejte a odstavte.

Krok 3

2  tortilly – 50 g strouhaného sýra (např. čedar)

Na suchou pánev položte jednu tortillu. Na polovinu rozprostřete náplň, posypte 50 g strouhaného sýra a přeložte – nebo přiklopte druhou tortillou. Opečte z obou stran dozlatova a dokřupava. Podávejte s pikantní rajčatovou omáčkou.

Tip

Pikantní rajčatovou omáčku si můžete připravit předem – hodí se i k dalším jídlům z této sady. Hotovou quesadillu můžete nakrájet na trojúhelníky a podávat jako teplé občerstvení nebo finger food.

Nutriční hodnoty (na porci):2.680 kJ / 640 kcal
29 gTuky
34 gBílkoviny
55 gSacharidy

Burrito s hovězím masem, žampiony a kukuřicí

Burrito s hovězím masem, žampiony a kukuřicí
Burrito s hovězím masem, žampiony a kukuřicí

Krok 1

100 g žampionů – 0,5  cibule – 0,5  červené chilli papričky – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 200 polévkové lžíce mletého hovězího masa – 0,5  červené papriky – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo200 g konzervované kukuřice – 1 g nasekaného koriandru

Žampiony nakrájejte, cibuli a chilli nasekejte nadrobno, červenou papriku nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozehřejte olej a restujte cibuli, chilli a žampiony 1 minutu. Přidejte mleté maso a Kikkoman Sójovou omáčku. Restujte za stálého míchání 2 minuty. Přidejte papriku a pokračujte v restování, dokud maso nezačne hnědnout a paprika nezměkne. Nakonec přidejte konzervovanou kukuřici, krátce prohřejte (cca 2 minuty), zasypte nasekaným koriandrem, promíchejte a nechte mírně vychladnout.

Krok 2

2 polévkové lžíce zakysané smetany – 1  stroužek česneku, prolisovaný – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2  tortilly

Zakysanou smetanu smíchejte s prolisovaným česnekem a Kikkoman Sójovou omáčkou. Na každou tortillu dejte část náplně, zakápněte omáčkou, zarolujte a opečte na suché pánvi dozlatova.

Tip

Burrito můžete zabalit do alobalu a vzít s sebou. Pro ostřejší verzi přidejte do směsi více chilli nebo trochu omáčky sriracha.

Nutriční hodnoty (na porci):2.387 kJ / 570 kcal
22 gTuky
31 gBílkoviny
55 gSacharidy

Karbanátky z jáhel se žampiony a sýrem

Karbanátky z jáhel se žampiony a sýrem
Karbanátky z jáhel se žampiony a sýrem

Krok 1

100 g jáhel – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 100 g žampionů – 0,5  cibule, nasekaná – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Jáhly uvařte podle návodu na obalu do měkka a načechrejte vidličkou. Žampiony nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a cibuli krátce orestujte (asi 1 minutu). Přidejte žampiony a restujte 3–4 minuty, dokud nezměknou. Vmíchejte Kikkoman Sójovou omáčku, dobře promíchejte a nechte směs vychladnout.

Krok 2

50 g strouhaného sýra (např. čedar) – 1  vejce – 0,5 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 polévková lžíce pšeničné mouky – 4 polévkové lžíce strouhanky – 1 polévková lžíce rostlinného oleje

Do vychladlé směsi z jáhel, žampionů a cibule přidejte sýr, vejce, Kikkoman Sójovou omáčku a mouku. Dobře promíchejte a vytvarujte karbanátky (např. 6–8 malých). Obalte je ve strouhance a smažte na oleji 3–4 minuty z každé strany dozlatova.

Krok 3

2  rajčata – 0,5  cibule, nasekaná – 0,5 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo1 čajová lžička Kikkoman Pražený sezamový olej2 g nasekaného koriandru – 1 polévková lžíce pražených arašídů

Rajčata nakrájejte na kostičky, cibuli nasekejte najemno. Přidejte Kikkoman Sójovou omáčku, sezamový olej a koriandr. Promíchejte. Podávejte s usmaženými karbanátky, navrch nasypte arašídy těsně před podáváním.

Tip

Pro pevnější karbanátky dejte směs před tvarováním odležet do lednice. Pro bezlepkovou verzi použijte místo strouhanky mleté kukuřičné lupínky.

Nutriční hodnoty (na porci):2.135 kJ / 510 kcal
21 gTuky
20 gBílkoviny
55 gSacharidy

Těstovinový salát s hovězím masem a žampiony

Těstovinový salát s hovězím masem a žampiony
Těstovinový salát s hovězím masem a žampiony

Krok 1

1 polévková lžíce rostlinného oleje – 200 g mletého hovězího masa – 100 g žampionů, nakrájených – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo

Na pánvi rozehřejte olej a restujte mleté maso za stálého míchání, dokud se nevypaří všechna tekutina. Přidejte žampiony a Kikkoman Sójovou omáčku, restujte další 2 minuty, poté nechte vychladnout.

Krok 2

0,5  červené papriky – 0,5  cibule – 200 g těstovin penne – 200 g konzervované kukuřice

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Červenou papriku a cibuli nakrájejte na malé kostičky. Uvařené těstoviny přendejte do větší mísy. Přidejte nakrájenou zeleninu, scezenou kukuřici a vychladlé maso se žampiony.

Krok 3

1 polévková lžíce majonézy – 1 polévková lžíce kečupu – 1 čajová lžička Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 polévkové lžíce pražených arašídů – 1 polévková lžíce nasekané jarní cibulky

Smíchejte majonézu, kečup a Kikkoman Sójovou omáčku. Dresink nalijte na salát a důkladně promíchejte. Navrch nasypte pražené arašídy a nasekanou jarní cibulku.

Tip

Salát chutná ještě lépe po několika hodinách v lednici – ideální do krabičky. Pro svěžest můžete přidat rukolu nebo směs listových salátů.

Nutriční hodnoty (na porci):2.964 kJ / 708 kcal
28 gTuky
37 gBílkoviny
74 gSacharidy

Těstoviny s boloňskou omáčkou a sójovou omáčkou

Těstoviny s boloňskou omáčkou a sójovou omáčkou
Těstoviny s boloňskou omáčkou a sójovou omáčkou

Krok 1

200 g těstovin penne – 1 polévková lžíce rostlinného oleje – 0,5  cibule, nasekaná – 2  stroužky česneku, nasekané – 300 g mletého hovězího masa

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejte olej a restujte cibuli s česnekem 1 minutu. Přidejte mleté maso a za stálého míchání opékejte 3 minuty.

Krok 2

400 g konzervovaných krájených rajčat – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná tekuté ochucovadlo2 g nasekaného koriandru

K masu přidejte konzervovaná rajčata a Kikkoman Sójovou omáčku. Přikryjte a vařte na mírném ohni 20 minut. Smíchejte s uvařenými těstovinami a posypte nasekaným koriandrem.

Tip

Pro intenzivnější chuť můžete do omáčky při dušení masa přidat trochu červeného vína. Jídlo lze snadno zamrazit – zvažte přípravu větší dávky. Pro bezlepkovou verzi použijte čočkové nebo rýžové těstoviny.

Nutriční hodnoty (na porci):2.491 kJ / 595 kcal
18 gTuky
33 gBílkoviny
70 gSacharidy

Objevte více

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.

Chcete získávat inspirativní informace, lahodné recepty a účastnit se skvělých soutěží?

Přihlásit se k newsletteru