Tipy na obědové krabičky: camembert a zeleninové variace

Těchto pět barevných pokrmů kombinuje krémový camembert s různými druhy zeleniny a tvoří jednoduché a syté obědy – snadno připravitelné najednou a ideální na cesty.

Ingredience

500 g
camembertu
1 kg
lilku
680 g
cukety
290 g
červené cibule
255 ml
olivového oleje
1 polévková lžíce
čerstvého tymiánu, nasekaného
 ½ čajové lžičky
růžového pepře
10 
vajec
2 ¾ polévkové lžíce
srirachy
4 
stroužky česneku, najemno nasekané
10 hrsti
rukoly
100 g
vlašských ořechů
75 g
řeckého jogurtu
150 g
listového těsta
2 polévkové lžíce
semínek granátového jablka
3 čajové lžičky
medu
2 
pita chleby

Sýrová pita s camembertem a zeleninou

Sýrová pita s camembertem a zeleninou
Sýrová pita s camembertem a zeleninou

Krok 1

100 g lilku – 100 g cukety – 40 g červené cibule – 1 polévková lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 čajová lžička čerstvého tymiánu, nasekaného

Lilek a cuketu nakrájejte na kostičky, cibuli na plátky. Zeleninu dejte do mísy, promíchejte s olejem, Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli a tymiánem. Pečte 15 minut při 200 °C.

Krok 2

120 g camembertu – 1  vejce – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 čajová lžička srirachy – 20 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka3 polévkové lžíce olivového oleje

Camembert rozkrojte vodorovně na polovinu. Vejce rozšlehejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli a srirachou. Sýr obalte ve vaječné směsi a Kikkoman Panko strouhance. Smažte 2½ minuty z každé strany na olivovém oleji dozlatova.

Krok 3

3 polévkové lžíce řeckého jogurtu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1  stroužek česneku, najemno nasekaný – 1 čajová lžička medu – 0,25 čajové lžičky růžového pepře – 2  pita chleby – 1 hrst rukoly

Jogurt smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, česnekem, medem a pepřem. Omáčku rozetřete do pita chlebů, naplňte je rukolou, pečenou zeleninou a obaleným camembertem.

Tip

Camembert můžete také postříkat olejem a péct v troubě nebo horkovzdušné fritéze.

Nutriční hodnoty (na porci):2.979 kJ / 712 kcal
40 gTuky
27 gBílkoviny
62 gSacharidy

Křupavý lilek a salát s camembertem

Křupavý lilek a salát s camembertem
Křupavý lilek a salát s camembertem

Krok 1

600 g lilku

Lilek propíchněte, zabalte do alobalu a pečte 30 minut při 200 °C (horní a dolní ohřev). Vyjměte z alobalu, nechte vychladnout, oloupejte a dužinu rozmačkejte vidličkou do tvaru placiček.

Krok 2

2  vejce – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli3 čajové lžičky srirachy – 1  stroužek česneku, najemno nasekaný – 40 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka75 ml olivového oleje

Vejce vyšlehejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, srirachou a česnekem. Lilkové placičky obalte ve vaječné směsi a v Kikkoman Panko storuhance, poté smažte na olivovém oleji dozlatova z obou stran.

Krok 3

4 hrsti rukoly – 80 g camembertu – 50 g červené cibule – 30 g vlašských ořechů – 2 polévkové lžíce semínek granátového jablka – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli2 čajové lžičky medu – 1 čajová lžička čerstvého tymiánu, nasekaného

Do krabičky dejte rukolu, camembert, cibuli, ořechy a granátové jablko. Olivový olej smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, medem a tymiánem, poté přelijte přes salát. Podávejte s lilkovou placičkou.

Tip

Lilek můžete také postříkat olivovým olejem a péct v troubě nebo horkovzdušné fritéze.

Nutriční hodnoty (na porci):3.456 kJ / 826 kcal
60 gTuky
25 gBílkoviny
53 gSacharidy

Salát s grilovanou zeleninou a camembertem

Salát s grilovanou zeleninou a camembertem
Salát s grilovanou zeleninou a camembertem

Krok 1

300 g cukety – 200 g lilku – 100 g červené cibule – 4 polévkové lžíce olivového oleje – 3 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1  stroužek česneku, najemno nasekaný – 1 čajová lžička čerstvého tymiánu, nasekaného

Cuketu nakrájejte na kolečka, lilek na půlkolečka a cibuli rozeberte na jednotlivé vrstvy. Promíchejte s olivovým olejem, Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, česnekem a tymiánem. Grilujte 5 minut z každé strany na grilovací pánvi, poté nechte vychladnout.

Krok 2

100 g camembertu – 40 g vlašských ořechů

Camembert nakrájejte na trojúhelníčky. Ořechy opražte nasucho a nasekejte nahrubo.

Krok 3

4 hrsti rukoly

Do krabičky dejte rukolu. Přidejte grilovanou zeleninu s marinádou a camembert, nakonec posypte ořechy.

Tip

Zeleninu můžete připravit také na klasickém grilu, elektrickém grilu nebo v troubě s funkcí grilu.

Nutriční hodnoty (na porci):2.293 kJ / 548 kcal
46 gTuky
18 gBílkoviny
21 gSacharidy

Mini tartaletky s camembertem a cuketou

Mini tartaletky s camembertem a cuketou
Mini tartaletky s camembertem a cuketou

Krok 1

100 g camembertu – 180 g cukety – 50 g červené cibule

Camembert nakrájejte na proužky. Cuketu na půlměsíčky a cibuli na tenké plátky.

Krok 2

3  vejce – 2 polévkové lžíce řeckého jogurtu – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli2 čajové lžičky srirachy – 1 čajová lžička tymiánu

Vejce rozšlehejte s jogurtem, Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, srirachou a tymiánem.

Krok 3

150 g listového těsta

Vyložte čtyři formičky o průměru 10 cm těstem, propíchejte dno, vložte zeleninu, zalijte vaječnou směsí a navrch dejte camembert. Pečte 22 minut při 210 °C. Nechte vychladnout, vyjměte z formiček a přesuňte do krabičky.

Tip

Tartaletky můžete připravit i v horkovzdušné fritéze.

Nutriční hodnoty (na porci):3.021 kJ / 722 kcal
49 gTuky
28 gBílkoviny
42 gSacharidy

Omeleta s lilkem, cuketou a camembertem

Omeleta s lilkem, cuketou a camembertem
Omeleta s lilkem, cuketou a camembertem

Krok 1

100 g camembertu – 100 g lilku – 100 g cukety – 50 g červené cibule – 1 polévková lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli1 čajová lžička čerstvého tymiánu – 0,25 čajové lžičky růžového pepře

Camembert nakrájejte na plátky a dejte stranou. Lilek a cuketu nakrájejte na kostky, cibuli na plátky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, orestujte zeleninu, přidejte sójovou omáčku Kikkoman, tymián a pepř.

Krok 2

4  vejce – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli2 čajové lžičky srirachy – 1  stroužek česneku, najemno nasekaný – 1 polévková lžíce olivového oleje

Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Žloutky smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, srirachou a česnekem, poté do směsi jemně vmíchejte sníh. Na pánvi rozehřejte ½ lžíce oleje, nalijte polovinu směsi a zakryté smažte na mírném ohni 2 minuty z každé strany. Postup opakujte pro druhou omeletu.

Krok 3

300 g vlašských ořechů – 1 hrst rukoly

Ořechy nasucho opražte na pánvi dozlatova. Na každou omeletu navrstvěte zeleninu a camembert z kroku 1. Posypte opečenými ořechy, přidejte rukolu a omelety přeložte napůl. Omelety zabalte do krabiček.

Tip

Do těsta můžete vmíchat 1 lžíci prosáté hladké mouky pro hutnější výsledek. Pro lepší prezentaci položte omelety do krabičky na pár listů salátu.

Nutriční hodnoty (na porci):2.192 kJ / 524 kcal
41 gTuky
30 gBílkoviny
12 gSacharidy

Objevte více

Buďte stále v obraze!

Inspirativní informace, lahodné recepty a jedinečné soutěže

Nezaškrtli jste všechna povinná pole.

Souhlasím se zasíláním e-mailových aktualizací o nabídkách a informacích o produktech. Odhlásit se můžete kdykoliv, a to zcela zdarma.

Chcete získávat inspirativní informace, lahodné recepty a účastnit se skvělých soutěží?

Přihlásit se k newsletteru