

Tipy na obědové krabičky: camembert a zeleninové variace
Těchto pět barevných pokrmů kombinuje krémový camembert s různými druhy zeleniny a tvoří jednoduché a syté obědy – snadno připravitelné najednou a ideální na cesty.
Ingredience
Sýrová pita s camembertem a zeleninou


Krok 1

100 g lilku – 100 g cukety – 40 g červené cibule – 1 polévková lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 1 čajová lžička čerstvého tymiánu, nasekaného
Lilek a cuketu nakrájejte na kostičky, cibuli na plátky. Zeleninu dejte do mísy, promíchejte s olejem, Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli a tymiánem. Pečte 15 minut při 200 °C.
Krok 2

120 g camembertu – 1 vejce – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 1 čajová lžička srirachy – 20 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka – 3 polévkové lžíce olivového oleje
Camembert rozkrojte vodorovně na polovinu. Vejce rozšlehejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli a srirachou. Sýr obalte ve vaječné směsi a Kikkoman Panko strouhance. Smažte 2½ minuty z každé strany na olivovém oleji dozlatova.
Krok 3

3 polévkové lžíce řeckého jogurtu – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 1 stroužek česneku, najemno nasekaný – 1 čajová lžička medu – 0,25 čajové lžičky růžového pepře – 2 pita chleby – 1 hrst rukoly
Jogurt smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, česnekem, medem a pepřem. Omáčku rozetřete do pita chlebů, naplňte je rukolou, pečenou zeleninou a obaleným camembertem.
Tip
Camembert můžete také postříkat olejem a péct v troubě nebo horkovzdušné fritéze.
Křupavý lilek a salát s camembertem


Krok 1

600 g lilku
Lilek propíchněte, zabalte do alobalu a pečte 30 minut při 200 °C (horní a dolní ohřev). Vyjměte z alobalu, nechte vychladnout, oloupejte a dužinu rozmačkejte vidličkou do tvaru placiček.
Krok 2

2 vejce – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 3 čajové lžičky srirachy – 1 stroužek česneku, najemno nasekaný – 40 g Kikkoman Panko – japonská křupavá strouhanka – 75 ml olivového oleje
Vejce vyšlehejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, srirachou a česnekem. Lilkové placičky obalte ve vaječné směsi a v Kikkoman Panko storuhance, poté smažte na olivovém oleji dozlatova z obou stran.
Krok 3

4 hrsti rukoly – 80 g camembertu – 50 g červené cibule – 30 g vlašských ořechů – 2 polévkové lžíce semínek granátového jablka – 2 polévkové lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 2 čajové lžičky medu – 1 čajová lžička čerstvého tymiánu, nasekaného
Do krabičky dejte rukolu, camembert, cibuli, ořechy a granátové jablko. Olivový olej smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, medem a tymiánem, poté přelijte přes salát. Podávejte s lilkovou placičkou.
Tip
Lilek můžete také postříkat olivovým olejem a péct v troubě nebo horkovzdušné fritéze.
Salát s grilovanou zeleninou a camembertem


Krok 1

300 g cukety – 200 g lilku – 100 g červené cibule – 4 polévkové lžíce olivového oleje – 3 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 1 stroužek česneku, najemno nasekaný – 1 čajová lžička čerstvého tymiánu, nasekaného
Cuketu nakrájejte na kolečka, lilek na půlkolečka a cibuli rozeberte na jednotlivé vrstvy. Promíchejte s olivovým olejem, Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, česnekem a tymiánem. Grilujte 5 minut z každé strany na grilovací pánvi, poté nechte vychladnout.
Krok 2

100 g camembertu – 40 g vlašských ořechů
Camembert nakrájejte na trojúhelníčky. Ořechy opražte nasucho a nasekejte nahrubo.
Krok 3

4 hrsti rukoly
Do krabičky dejte rukolu. Přidejte grilovanou zeleninu s marinádou a camembert, nakonec posypte ořechy.
Tip
Zeleninu můžete připravit také na klasickém grilu, elektrickém grilu nebo v troubě s funkcí grilu.
Mini tartaletky s camembertem a cuketou


Krok 1

100 g camembertu – 180 g cukety – 50 g červené cibule
Camembert nakrájejte na proužky. Cuketu na půlměsíčky a cibuli na tenké plátky.
Krok 2

3 vejce – 2 polévkové lžíce řeckého jogurtu – 2 polévkové lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 2 čajové lžičky srirachy – 1 čajová lžička tymiánu
Vejce rozšlehejte s jogurtem, Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, srirachou a tymiánem.
Krok 3

150 g listového těsta
Vyložte čtyři formičky o průměru 10 cm těstem, propíchejte dno, vložte zeleninu, zalijte vaječnou směsí a navrch dejte camembert. Pečte 22 minut při 210 °C. Nechte vychladnout, vyjměte z formiček a přesuňte do krabičky.
Tip
Tartaletky můžete připravit i v horkovzdušné fritéze.
Omeleta s lilkem, cuketou a camembertem


Krok 1

100 g camembertu – 100 g lilku – 100 g cukety – 50 g červené cibule – 1 polévková lžíce olivového oleje – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 1 čajová lžička čerstvého tymiánu – 0,25 čajové lžičky růžového pepře
Camembert nakrájejte na plátky a dejte stranou. Lilek a cuketu nakrájejte na kostky, cibuli na plátky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, orestujte zeleninu, přidejte sójovou omáčku Kikkoman, tymián a pepř.
Krok 2

4 vejce – 1 polévková lžíce Kikkoman Sójová omáčka přirozeně fermentovaná se sníženým obsahem soli – 2 čajové lžičky srirachy – 1 stroužek česneku, najemno nasekaný – 1 polévková lžíce olivového oleje
Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Žloutky smíchejte s Kikkoman Sójovou omáčkou se sníženým obsahem soli, srirachou a česnekem, poté do směsi jemně vmíchejte sníh. Na pánvi rozehřejte ½ lžíce oleje, nalijte polovinu směsi a zakryté smažte na mírném ohni 2 minuty z každé strany. Postup opakujte pro druhou omeletu.
Krok 3

300 g vlašských ořechů – 1 hrst rukoly
Ořechy nasucho opražte na pánvi dozlatova. Na každou omeletu navrstvěte zeleninu a camembert z kroku 1. Posypte opečenými ořechy, přidejte rukolu a omelety přeložte napůl. Omelety zabalte do krabiček.
Tip
Do těsta můžete vmíchat 1 lžíci prosáté hladké mouky pro hutnější výsledek. Pro lepší prezentaci položte omelety do krabičky na pár listů salátu.
Objevte více